Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Szilágyi Nikolett kiharcolta az ifi Eb-indulást

A hódmezővásárhelyi Tmax-kupa ranglistaversenyen a Toyota Tmax-SZUE 16 éves úszója, Szilágyi Nikolett 1500 méter gyorson teljesítette a július végén a törökországi Trabzonban rendezendő ifjúsági Európa- bajnokság szintidejét.
Gellér Gábor, a Toyota Tmax- SZUE vezetőedzője úszik a boldogságban: tanítványa, Szilágyi Nikolett a vásárhelyi ranglistaviadalon 17.03 percet repesztett.

– Ezzel a kiváló eredménnyel Niki kvalifikálta magát a július végén rendezendő ifi Eb-re – közölte a szakember. – Öt másodperccel a szintidőn belül teljesített, és az európai ranglista 5. helyére úszta fel magát.

A tréner elmondta, Nikolett tavaly is közel állt a szintidő teljesítéséhez, de egy betegség a legrosszabbkor döntötte le a lábáról, így elmaradt a remek eredmény.

– Egy évvel ezelőtt 17.17 percig jutott, idén márciusban viszont már 17.12-nél tartott tanítványom. Az is remek idő, de biztos voltam benne, van még Nikiben tartalék. Így is történt, a rengeteg munkának meglett az eredménye – árulta el Gellér Gábor.

Szilágyi Nikolett beúszta magát az ifjúsági Európa-bajnokságon induló csapatba.   Fotó: Karnok Csaba
Szilágyi Nikolett beúszta magát az ifjúsági Európa-bajnokságon induló csapatba.
Fotó: Karnok Csaba

Az Eötvös-gimnázium másodikosa (testnevelő tanára a kiváló röplabdaedző, Nusser Elemér) rendkívül szorgalmas, kitartó, de a mostani remeklésében klubtársának, Olasz Annának is nagy szerepe volt, rengeteget segített neki, húzta magával.

– Hogy mit várok, remélek Nikitől az Eb-n? 1500 méteren az első hatban minden további nélkül ott lehet, esetleg... De inkább nem mondok semmi mást, az viszont tény, az európai ranglista vezetőjének mindössze négy másodperccel van jobb ideje. 800 méteren is rajthoz áll, ezen a távon is sanszos a döntőbe jutásra.

Nem szakadt meg a sorozat

Gellér Gábor három éve vezetőedzője a Toyota Tmax-SZUE- nak. A klub úszói közül két éve Király Bence a serdülő Eb-n képviselte egyesületét, míg Olasz Anna és Ambrus Diána az ifi Európa-bajnokságon. Utóbbi kettő tavaly az I. ifjúsági olimpián indult, Lábdy Alexandra pedig a budapesti felnőtt kontinensviadalon, most pedig Szilágyi Nikolett kvalifikációjával folytatódott a szegedi sikerszéria.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepelt a szegedi labdarúgás

112 évvel ezelőtt, 1899. május 22-én 12-en alapították meg az első szegedi labdarúgócsapatot, a SZAK-ot. Tovább olvasom