Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Szíven szúrt Aramis: UTC-Aramis 6-2

A férfi futsal NB I alapszakaszának 19. fordulójában az UTC FT az első hatba kerülés szempontjából fontos találkozón fogadta a harmadik Aramist, és 6-2-re legyőzte.

UTC FT–Aramis 6-2 (3–1)
Férfi futsal NB I, alapszakasz, 19. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 400 néző. Vezeti: Kovács G., Baghy.
UTC FT: Tombácz – Puskás Cs., Fülöp T., Dürgő, Hegyesi. Csere: Béry (kapus), Bullás, Berndt, Ondrejó, Juhász I., Balogh Á., Bilics, Szentes Bíró, Lázár. Edző: Brinszky Adrián.
Aramis: Sikur – Sámson, Frank P., Frank T., Roni. Csere: Birinyi, Bálint, Tóth Sz., Korozmán, Gorjánácz, Vattamány, Szimcsák, Takács M., Soós A.  Játékos-edző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Juhász I. (4.), Dürgő (11.), Berndt (12.), Hegyesi (29., 38.), Ondrejó (36.), ill. Frank T. (5.), Birinyi (21.).
Kiállítva: Dürgő (20.).

Valami ilyesmire számítottunk: egy küzdő UTC, amely megalkuvás nélküli játékával felőrölte az ellenfelét.

40. perc: még egy Tombácz-bravúr a végére.

39. perc: erőlködik az Aramis.

38. perc: 6-2, Hegyesi. Egy szegedi labdaszerzés után Hegyesi inmdul Szimcsákkal, az UTC-s gyorsabb, és becsúszva az üres kapuba lő a jobb oldali oldalvonal mellől, 6-2.

38. perc: 5 a 4-ben az Aramis.

37. perc: előbb Fülöp, majd Tombácz próbálkozik labdaszerzés után azonnali gólszerzéssel, nem sokat, de tévednek. Aramis időkérés.

36. perc: 5-2, Ondrejó. Megszerzett labda, saját térfélről gurítás, Ondrejó-gól - ismerős az előző meccsekről a szitu, 5-2.

36. perc: megy a vendégek emberelőnye. Szegedi blokk. Megvan a léabda, majd nincs meg. 

35. perc: megtartotta a Szeged a labdát. Ez így jó! Majd Sámson spiccel elrúgja, mellé. 5:31 hátra. Most az UTC javára téved Baghy bíró...

34. perc: megint 5 a 4 ellen az Aramis. Elrontják. Szegedi időkérés. 6:22 hátra.

33. perc: járatja az Aramis, Frank T. elrontja. Ő le, Sikur be, a Szegedé a labda. Sámson nagy halált játszik, sárga a jutalma.

32. perc: Szentes Bíró oldalpassza nem talál szegedit a fővárosi hatoson belül. Vendégfault, 0:2. Szimcsák és Bullás a földön, előbbi járt rosszabbul, lenn is marad. A térde találkozott az ellenféllel. Lejött a vendégkapus, öt a négy ellen a játék.

31. perc: Bullás egyedül, lövőcsel, majd lő, Sikur sarkáról kipattan. Szentes Bíró szerel remekül. Majd Bullás is.

30. perc: előbb Ondrejó, majd Frank T. áll a kapussal szemben, de a hálóőrök remekek.

29. perc: 4-2, Hegyesi. A hazai játékos, Hegyesi elindul egyedül, cselez, cselez, cselez, aztán spiccel a hatosról gólt lő, 4-2.

29. perc: nagy a csata: Roni kiabál, Puskás ellen fault, de nincs fújás, Puskás blokkol Frank T. előtt. Sámson közelről oldalháló.

28. perc: Roni idegből nekimegy Bilicsnek, az első fault, 0:1.

27. perc: nagy mezőnymunka zajlik.

26. perc: Bullás blokkol. Szimcsák messziről fölé. Ondrejó mellélő.

25. perc: Tombácz üt ki egy sistergős Takács M. lövést.

24. perc: megjött a vendégek önbizalma a gól óta. Ondrejó a hatoson belül jobbról, de rossz a keresztpassz. Helyzet volt.

23. perc: Hegyesi estében lő, Sikur megfogja, aztán kiejti. Puskás Cs. látja Fülöpöt, meg is lövi neki a hatoson belülre, azomnban Fülöp éppen csak lemarad. 

22. perc: Puskás Cs. célozza a jobb felsőt, Sikur látja és érzi. Puskás Cs. megint jobb felső megint, Sikur megint.

21. perc: 3-2, Birinyi. Gyorsan kihasználta az előnyt az Aramis, amelyből Birinyi lép be két ember közé, és ballal a bal alsóba pörget, 3-2.

21. perc: még bő egy perc a hátrányból.

Banda Árpád jó mérkőzést láthat, amelyen a hazai alakulat kiválóan használja ki a lehetőségeit, és hátul is megbízható.

20. perc: Dürgőt kiállítják, de hogy miért, senki sem tudja. A labdáért küzdött, beállt a támadó elé, aki elesett a kilencesen, a bíró pedig utolsó embernek ítélte a szegedi 10-est. Csakhát még ott volt Puskás is a labda felé futva... Aramis-időkérés. Ezt valahogy ki kellene húzni... Vendég szabadrúgás, Tombácz szerencsével is véd. Szimcsák föléteker kilencről. Kibírtuk, de még marad 1:02 perc a hátrányból.

19. perc: talán az első bírói baki: amíg Hegyesit érdekesen választották el a labdától, addig egy semmi faultra pontoztak.

18. perc: Tombácz gólra tör, az előrekalandozó Sikur visszaér.

17. perc: remek a szegedi védekezés, az Aramis hiába keresi az utat.

16. perc: Frank T. szemben Tombáczcal kilenc méterre a kaputól, Tombácz nyer. 

15. perc: nem volt kapura lövés.

14. perc: Tombácz fut ki és ment lábbal jobb oldalt.

13. perc: két gyors fault mindkét oldalon, 2:3. Szentes Bíró szép mozdulata emeléssel, majd Bullás visszafutásos mentése fejjel. Szimcsák zúgó felső lécet lő.

12. perc: 3-1, Berndt. A vendégkapu előtt pattog a labd, Berndt ébred a leghamarabb, átveszi, majd négy méterről a kapuba lő, 3-1.

11. perc: 2-1, Dürgő. A hazai 10-es, Dürgő a félpályát éppen átlépve spiccel lő, a kapu előtt elszaladó Fülöp zavar, de nem ér hozzá, Sikur pedig nem védheti a bal alsóba besuhanó zsugát, 2-1.

10. perc: Takács M. éles szögből kilövi a felső kapufát. Szegedi ziccer, hegyesi adja a hatoson belül Fülöpnek, aki túlhelyezi és fölélövi.

9. perc: Tombácz nagy kidobása, a hatoson belül Hegyesi csúsztatja, Sikur felkapja.

8. perc: Balogh Á. megszorult, keresztbe rúgta. Az első szegedi fault, 1:1. Szabadrúgás 10 méterről, Szimcsák. Nem ő, hanem Birinyi lövi, Lázár a gólvonal előtt egy méterrel blokkol.

7. perc: Sámson megint lőhetne, nem teszi, cselez, továbbtolja Roninak, akit blokkolnak.

6. perc: az első vendég szabálytalanság, Bilics kapura lövi, Sikur kiüti. Sámson lő, Tombácz lábbal véd.

5. perc: 1-1, Frank T. Ide-oda pattog a labda a kapu előtt, pedig többen is felszabadíthanának, ám nem teszik, Frank T. pedig bevágja négy méterről a léc alá, 1-1.

5. perc: Ondrejó okszival segíti kapura a labdát, Sikur reflexszel véd.

4. perc: 1-0, Juhász I. Frank T. elesik a saját térfelén, Juhász I. köszöni, keresztbe vezeti a kapu előtt, majd a kapus lába között a hálóba lő, 1-0.

4. perc: általános sorcsere. Hazai pontatlanság.

3. perc: Dürgő-spicc, Sikur-mell. Meglepődött a vendégkapus.

2. perc: Sikur ügyeskedik a mezőnyben, majd Roni paszsát veszi át rosszul Sámson. Puskás Cs.-blokk Frank P. szép csele és lövése után. Frank T. lő az égbe.

1. perc: a köszöntés megvolt, jöhet a meccs, a rangadó, amely az UTC számára rendkívül fontos. Az UTC kezd. Fülöp T. lövése megpattan, a sarokrúgás után Puskás Cs. tüzel fölé.

Az UTC FT a meccs előtt köszönti a klub íjász szakosztályának versenyzőjét, Banda Árpádot, aki tavaly az év pályaíjásza címet is elnyerte, és akár olimpiai résztvevő is lehet 2016-ban.

Korábban:

Amikor az elmúlt időszakban az UTC FT azon gondolkodott, hogyan is érhetné el a felsőházi rájátszást érő első hat hely egyikét, a hazai mérkőzések három pontjával feltétlenül kalkulált. Ezek után a közvetlen rivális MAFC-ot legyőzte, most pedig következik egy újabb hazai meccs – és egy hazai siker?

Ezzel bánjunk óvatosan, hiszen az az Aramis érkezik Szegedre, amely jelenleg harmadik a tabellán, igaz, legutóbb otthon csúnya vereséget szenvedett (3–10) a Dunakeszitől. Az UTC játékosai mindenesetre ismerik az Aramis legyőzésének receptjét, hiszen tavaly novemberben a magyar kupa legjobb nyolc csapata közé jutásért az újszegedi sportcsarnokban 5–4- re megverték.

A fővárosiak keretében meghatározó játékos a korábbi szövetségi kapitány, Frank Tamás, a brazil Roni, a válogatott Németh Péter és Frank Péter is. A szegedi csapatba a dunakeszi kiállítását követően egymeccses eltiltást kapó Hegyesi Zsolt visszatérhet, vele egy kreatív, gyors és gólerős játékossal számolhat Brinszky Adrián edző.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tuti Kori: egy arany- és két bronzérem

92 utánpótláskorú sportoló részvételével zajlott Budapesten a gyorskorcsolyások 2014-es junior… Tovább olvasom