Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Szivós-show, továbbjutás: A-Híd Szeged-ZF-Eger 9-6

Szeged – Egy kicsit mindenki ismerkedett a szabályokkal, a játékosok és a bírók is... De a lényeg, hogy az A-Híd Szeged magabiztosan jutott a Final Fourba.

A-Híd Szeged–ZF-Eger 9-6 (3-1, 3-1, 2-2, 1-2)
Férfi vízilabda magyar kupa, negyedöntő, visszavágó. Szeged, Újszegedi sportuszoda, 500 néző, vezette: Molnár Péter, Vogel Gábor.
A-Híd Szeged: Nagy Viktor, Decker Ádám, Jansik Szilárd, Sánta Dániel, Vincze Márk, Kiss Csaba, Hegedüs Gábor, Szivós Márton 5(1), Molnár Tamás, Juhász Zsolt, Aljosa Kunac 1, Tóth Márton 2(1), Lukas Seman 1, Molnár Dávid. Vezetőedző: Vincze Balázs.
ZF-Eger: Bisztritsányi Dávid, Sántay Máté, Bátori Bence, Kevin Graham 1, Salamon Ferenc, Kovács Gábor, Bedő Krisztián, Varga II. Zsolt 2, Lőrinc Bálint, Gór-Nagy Miklós, Bundschuh Erik, Hárai Balázs 1, Biros Péter 2(1), Meixner Marcell. Vezetőedző: Gerendás György.
Gól - emberelőnyből: 11/4, illetve 9/1.
Gól - ötméteresből: 2/2, illetve 1/1.

Előzetesen egy kicsit aggódtunk, de nem kellett: Szivós Márton és Nagy Viktor világbajnoki formában vízilabdázva vezette győzelemre a címvédőt. A bajnoknak igazából momentumai sem voltak. Vincze Balázs csapata teljesen megérdemelten jutott a négyes döntőbe.
IV negyed
8. perc: Zúg a Szép volt fiúk! Megérdemelten. A címvédő ilyen arányban is megérdemelten győzte le az Egert. Az utolsó percben még Varga II Zsolt lő egy gólt, 9-6, de ez már kevés.

7. perc: 9-5-nél már nem kap emberelőnyt a Szeged, de nem is kell: Nagy Viktor megint véd.

6. perc: Nagy Viktor megint hónaljszőrrel hárít egy egri előnyt. Aljosa Kunac lő, sarokdobás, újabb szegedi 35 másodperc.

5. perc: Varga II. közelebb hozza az Egert, 9-5.

4. perc:
Remek szegedi védekezés, nem túlzás kijelenteni, megnyertük, az Eger unja a meccset. Szerintem már csak akkor bukná el Vincze Balázs a mérkőzést, ha engem, meg Kishavert becserélné...

3. perc: Jansik ötöst harcol ki, Tóth lövi, a kapuba, két kapufáról, 9-4.2. perc: Nagy Viktor világbajnoki formában véd...

Simábban, mint gondoltuk, reméltük: A-Híd Szeged-ZF-Eger 9-6. Fotó: Frank Yvette (galéria)

1. perc: Miénk a labda a ráúszás után! De nem sokat értünk vele, egyből kontrát fújtaka  bírók. Az első egri támadást az utolsó negyedben Nagy Viktor védi, majd Vincze Balázs "gerendásozódik" ő is az óra elé állt, majd arrébb ment.

III. negyed
8. perc: Hárai Balázs előnyből, centerből szépít: remekül játszották be neki, a világbajnok nem hibázott, 8-4.

6. perc:
Szivós már ötnél tart, a Szeged meg nyolcnál: 8-3. Már nem kéne, hogy baj legyen...

5. perc: Elpackázunk egy előnyt, de az Eger is elszerencsétlenkedik egy ellentámadást. Megint az A-Híd támad, megint elrontjuk. Egri támadás, remek szegedi védekezés.

4. perc: Nagy Viktor megint , közben Gerendás "véletlenül" a szegedi támadóidőt jelző óra elől irányítja csapatát... Udvariasan megkérik, álljon arrébb, vigyorgva megteszi.

Simábban, mint gondoltuk, reméltük: A-Híd Szeged-ZF-Eger 9-6. Fotó: Frank Yvette (galéria)

3. perc: Seman góllal is bemutatkozik, egy emberelőnyt értékesít, 7-3.

2. perc:
Megint úszóverseny, kontrafaultok mindkét kapu előtt, egyelőre kiálítások nélkül. Ami szép, az szép, Kevin Graham nagy góljával 6-3.

1. perc:
A ráúszást már megnyerte az Eger, megint az övék volt. Nagy most nem védett, mert Szivós védekezett.

II. negyed
8. perc: Szivós elemében van: "visszagurították" neki lövésre, ő pedig élt a lehetőséggel, negyedik gólját lőtte majd tíz méterről, 6-2. Akit lehet, a bírók kiállítottak, öt a négyre megy a Szeged, de nem tudjuk értékesíteni az emberelőnyt.

7. perc: Molnár Tamást küldik ki, Biros csak erre várt: bepattintotta a második egri gólt, 5-2.

6. perc:
Ötméterest harcolunk ki, Salamon ellen a személyi hiba, Szivós kegyetlenül berakja. Kishaver pedig videózik, szpíkerkedik - polihisztor, 5-1.5. perc:
Elpénecoljuk az emberelőnyt, Kiss Csaba és Tóth Márton sem tud gólt lőni, de a túloldalt sem, hiszen Nagy Viktor van a kapuban...

4. perc: Szivós és Kunac nem is úszik fel, elég elől négy szegedi egy kiállításhoz. Most azért "felkocognak", hogy Bedőt kiállítják... Vincze Balázs időt kért, elhúzhatunk.

2. perc: Kontra itt, kontra ott, megint a Szeged támad. Nagy Viktor a kapuban, Lukas Seman a védelemben pompázik.

Simábban, mint gondoltuk, reméltük: A-Híd Szeged-ZF-Eger 9-6. Fotó: Frank Yvette (galéria)

1. perc: Megint az Egeré az első támadás. Megint Nagy Viktoré az első védés, megint Szivós Mártoné az első gól a negyedben, 4-1.

I. negyed
8. perc:
Decker Ádámot is kiküldik, de megint kivédekezzük az egri előnyt. Isteni a szegedi "kerítés". Kovácsot állítják ki, szegedi előny, Fire, Kunac, gól! 3-1.7. perc: Remekül védekezi ki a Szeged Hegedüs kiállítását, Nagy Viktornak szinte fájt, hogy ilyen könnyű labdát kellett védenie...

6. perc: Hegedüs "4562154123-szor" lóbált, mégsem szálltak el a védők, ellövi, de véd az egri kapus. Majd kiáll, már a másoidk hibákját követi el a szegedi 7-es.

5. perc: Újra az új szabályokról szól a meccs, ide-oda úsznak a csapatok, a bírók egymás után fújják a kontrafaultokat a kapuk előtt.

4. perc: Újabb egri támadás maradt ki, de mi sem tudunk Bisztritsányi kapujába találni. Hegedüs szabálytalankodott ötméterest érően, Biros végezte el, jól, 2-1.

3. perc: Seman kitűnően védekezik, megint az A-Híd jön. Tóth Márton előnyt ver be szépen, 2-0, a labda alig akart kijönni a bal felsőből, már továbbjutásra áll a Szeged.

2. perc: Eddig úszóverseny: kontra a szegedi kapu előtt is, majd Szivós kerül centerbe, egy lóba Bisztritsányi előtt, majd elegánsan berakja a kapu bal oldalába, 1-0. Már most szólunk: a szegedi kapuban Nagy Viktor áll, Kovács rémült gyenge ejtéssel próbálkozott a támadóidő lejártakor.

1. perc: Az első ráúszás az Egeré. Az első támadást sikeresen kivédekezzük, Biros bejátszását füleljük le, mire kontrát fújnak az egri kapu előtt.


17:01 Papeszt is megsüvegelték az ötszázadik OB I-es meccse alkalmából. Sapkákat fel, beugrani, ráúszni, győzni! Hajrá, Szeged!

16:59: Decker Ádám, Nagy Viktor, Szívós Márton, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Gór-Nagy Miklós és Hárai Balázs kap ajándékot, mint vb-győztesek, de megemlékeznek az univerziádé-győztes játékosokról is Tóth Mártonról, Juhász Zsoltról, Bisztritsányi Dávidról és Kovács Gáborról, valamint a csapat edzőjéről, Vincze Balázsról sem feledkeznek meg.

16:56 Búcsúzik a csapatkapitány: Galambos Gábor elnökségi tag búcsúztatja Varga Pétert. Elmondja, négy olyan idény volt mindössze, amikor nem Szegeden játszott Pepe abból a huszonöt évből, amelyet vízilabdázóként töltött.

16:55 Kollégánk, Süli Róbert bemutatja a csapatokat.

16:54 Köszöntjünk a dokit is. Molnár Tamás ötszázadik bajnokiját játszotta, de jár majd a meccs előtti hozsánna a vb- és az univerziádé győztes játékosoknak is.

16:52 Kiderült: egy gyólos szegedi győzelem esetén nincs hosszabbítás, egyből ötmétereseket dobnak, idegenben lőtt gól nincs, tehát ha 6-5-re győz a Szeged vagy 14-13-ra akkor is jönnek a büntetők.

16:50 A mérkőzés előtt Varga Pétert ünnepélyes keretek között elbúcsúztatja a csapat.

Simábban, mint gondoltuk, reméltük: A-Híd Szeged-ZF-Eger 9-6. Fotó: Frank Yvette (galéria)

16:45 Már javában tart a melegítés. A Nap nem zavarja a kapusokat - oldalról süt a sajtó hátába, így alig látjuk a laptopjaink monitorjait. De egy szegedi győzelmet "vakon" is leközvetítünk!

16:41 Köszöntünk mindenkit az Újszegedi Sportuszodából! Príma felhős-napos idő, jó 300 néző máris, egy gólt kell ledolgozni. Miért ne lehetne meg?


Korábban írtuk:
Három gólos hátrányról is visszajött az A-Híd Szeged férfi vízilabdacsapata a ZF-Eger elleni magyar kupa negyeddöntő első mérkőzésén, s noha végül kikapott az egy gólos hátrányt koránt sem behozhatatlan. Meccs utáni értékelésében Vincze Balázs vezetőedző azt mondta, szinte ugyanannyi esélye van a csapatának a továbbjutásra, mint az Egernek. Ebben szerepe volt annak is, hogy az emberelőnyöket viszonylag jól használta ki a csapat – a kettős előnyöket például rendre beverték Szivósék. Vincze azt is elmondta, ma is sok múlik majd a játékvezetői felfogáson is, mindkét oldalon elől és hátul is szerinte 15–18 kiállításra lehet számítani. Bízik abban, hogy a játékosai rendesen ki tudják pihenni magukat, és abban is, hogy hazai pályán is ugyanilyen elszántsággal, elánnal, fegyelmezetten fognak küzdeni a továbbjutásért.

De azért ne feledjük azt sem, amit Molnár Tamás nyilatkozott lapunknak még az egri meccs előtt: többszörös olimpiai bajnokunk is hangsúlyozta, a bajnokság a fő cél, a felkészülésük is erre volt felépítve, azaz benne van, hogy most címvédőként nem jutnak a négy közé. Persze a center akkor még nem tudta, mindössze egy gólt kell ledolgozni a továbblépéshez.

Arra viszont nincs egyértelmű utalás a Magyar Vízilabda Szövetség egyik szabályzatában - a versenyszabályzatban és a kupa kiírásában - sem, hogy mondjuk a labdarúgáshoz hasonlóan számít-e az idegenben lőtt gólok száma. Szerintünk nem, legalábbis „a második mérkőzést döntésig kell játszani" alapján ezt vélelmezzük. De inkább nyerjenek Kunacék két góllal, és akkor nem kell ilyesmivel törődni...

Az odavágó online közvetítését innen is eléri. >>>

Olvasóink írták

 • 5. BarnaMiklós 2013. szeptember 15. 19:44
  „...és KOVÁCS GÁBOR...S NEM KOVÁCS MÁRTON!”
 • 4. BarnaMiklós 2013. szeptember 15. 19:29
  „"univerziádé-győztes játékosokról is Tóth Mártonról, Bisztritsányi Dávidról és Kovács Mártonról, valamint a csapat edzőjéről, Vincze Balázsról sem feledkeznek meg."
  ...ÉS JUHÁSZ ZSOLTRÓL...hogy pontosítsak. Ejnye...
  Gyönyörű játék volt a mai. Köszönjük a Csapatnak ezt az óriási élményt.”
 • 3. bambulla 2013. szeptember 15. 19:12
  „szép volt
  gratula a csapatnak”
 • 2. Zotya100 2013. szeptember 15. 18:29
  „A vége még szebb!!! Hajrá Szeged!!!!”
 • 1. Zotya100 2013. szeptember 15. 17:42
  „"Elpénecoljuk" -- érdekes szó, de a 6:2 gyönyörűűűű!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megye I.: már csak a Volán hibátlan

A címvédő és a trónkövetelő összecsapását hozta a Tisza Volán és a Tápé találkozója a labdarúgó megyei I. osztály 5. fordulójában. Tovább olvasom