Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Szivós: ott leszek az Eb-n, egy pici rög nem állíthat meg!

A világbajnok pólóst a Vasas-Szeged meccs után csapattársa, Tóth Márton vitte a Semmelweis Klinikára, ahol azonnal szívkatéteres műtétet hajtottak végre rajta. Szerencsére van visszaút.
A klinikaigazgató szerint teljesen felépülhet

Teljesen felépülhet Szivós Márton világbajnok vízilabdázó Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatója szerint.

Ahogy a Magyar Rádiónak nyilatkozva fogalmazott a professzor, reményei szerint folytathatja pályafutását a Szegedi VE 32 éves sportolója, aki csapata pénteki bajnoki mérkőzése után kezdődő infarktus miatt került kórházba.

"Minden infarktus úgy keletkezik, hogy az ér falában egy felrakódás megreped, és arra a megrepedt falra elindul az érelzáródási folyamat, ami Marci esetében nem fejeződött be, tehát nem volt teljesen elzáródva a koszorúér" - mondta Merkely, aki arról is beszámolt, hogy a leletek alapján Szivósnak egyetlen felrakódása volt.

Merkely hozzátette, hat héttel később csinálnak koszorúér-CT-t és koszorúér-MR-t és azt követően döntenek arról, hogyan tovább.
Az orvos kiemelte még, rendkívül fontos volt, hogy Szivóst a kezdődő panaszokkal kórházba szállították annak ellenére, hogy az EKG-leletek eredményei nem voltak egyértelműek, s ezért nagy dicséret jár a játékostársaknak, edzőknek, mivel gyakorlatilag emiatt remélhető a teljes gyógyulás.

Szivós a magyar szövetség honlapjának nyilatkozva közölte:

"Most még két-három napig bent leszek, aztán hazamehetek, de másfél-két hétig még nem gondolhatok az edzésekre. Ott leszek az Európa-bajnokságon! Ez a cél lebeg előttem! Egy ilyen pici rög nem állhat az utamba, pláne, hogy már el is távolították."

A kontinesviadalt július 14. és 27. között Budapesten rendezik.

Szivós Márton: van visszaút

Szivós Márton, a Diapolo-Szeged csapatkapitánya a Vasas elleni meccs hajrájában már nem érezte jól magát. A medenceparton sokáig feküdt, az állapota a 10-9-es győzelem ellenére sem javult.

Az öltözőben sem érezte jól magát, Tóth Márton szólt is a világbajnoknak, hogy menjenek orvoshoz. Végül abban egyeztek meg, hogy ha félóra múlva sem lesz jobban, akkor elmennek a kórházba. Miután elváltak, Szivós öt perc múlva hívta csapattársát, hogy továbbra sincs jól. Tóth Márton egyből a Semmelweis Klinikára vitte, ahol azonnal szívkatéteres műtétet hajtottak végre rajta.

Szivós Márton jobban van, három napig kell az intenzív osztályon maradnia. Egy t után terheléses vizsgálaton kell részt vennie. A csapat tagjai, Vincze Balázs vezetőedzővel hajnal kettő óráig a kórházban várták a friss információkat a kapitányról, csak akkor mentek el, amikor az orvosok megnyugtató híreket közöltek velük.

Szerencsére van visszaút Szivós Márton számára. Két t múlva könnyített edzéseket kezdhet, ezt egy újabb terheléses vizsgálat követi. Minden sportbarát reménykedik abban, hogy a kiváló játékos visszatérhet, most azonban az a legfontosabb, hogy felépüljön, ismét egészséges legyen.

Fotók és videó a tegnapi meccsről a vlv.hu oldalán!>>

Korábban

Szivós Márton, a magyar férfi vízilabda-válogatott tagja péntek este, csapata bajnoki mérkőzése után kezdődő infarktus miatt kórházba került, megműtötték, állapota stabil - közölte a Diapolo Szeged szombatra virradó éjszaka.

A közlemény szerint a péntek este Budapesten lejátszott Vasas-Szeged OB1-es bajnoki mérkőzés negyedik negyedében Szivós Márton hirtelen mellkasi fájdalmat érzett. A mérkőzés után is fennálló, szűnni nem akaró tünetei miatt a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára szállították, ahol az orvosok kezdődő infarktust diagnosztizáltak, majd azonnali sikeres szívkatéteres műtétet hajtottak végre a 32 éves vízilabdázón.

A világbajnok sportoló stabil állapotban van, jelenleg az intenzív osztályon fekszik - tudatta a klub, amely mielőbbi gyógyulást kíván játékosának.

A csapat a Facebook-oldalán kívánt mielőbbi gyógyulást a játékosnak

Drága Marci!
Gyógyulj meg, légy erős, és biztos, hogy jó kezekben vagy. Most ez a legfontosabb! Egyet tudj: mi nagyon szeretünk. A csapat, az edzői stáb, a klubvezetés, a támogatók, és a népes szurkolótáborunk. Ez a szeretet adjon neked erőt a felépüléshez. Nagy harcos vagy, egy igazi kapitány, aki képes magával ragadni mindenkit. A góljaid, a passzaid, a zseniális labdaszerzéseid mind-mind olyan momentum, amiért nagy kedvenc lettél Szegeden. Lehet most nagy szavakat írni, mondani, de mi azért szorítunk neked, hogy egészséges legyél, rendbe jöjjél. Marci! Gyógyulj!

A Diapolo-Szeged

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Floratom Szeged AC Probart: egy sima, egy fordított

Dupla meccset játszik hétvégén a Floratom Szeged AC Probart extraligás asztalitenisz-csapata. Tovább olvasom