Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

SZKKSE: a bizalommal élni kellene

Olyan csapattól szenvedett sima, 36–29-es vereséget a női kézilabda NB I- ben az újonc Szeged KKSE, amely ugyan a Győr fiókcsapata, de legyőzhetőnek tűnt. Marosán György edző őszintén beszélt – nem csak a vasárnapi, Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésről.
– A kérdés azonnal kipattant a fejünkből: hát ez meg mi volt?

– Higgye el, keveset aludtam a vereség után. A meccs meghatározó szakaszában 15 százalékos volt a kapusteljesítmény, kilenc ziccert hibáztunk és 17 technikai hibát vétettünk, az ellenfél pedig pontosan azt csinálta, amire készültünk. Sajnos azok a játékosok, akik máshol másodhegedűsök voltak, itt viszont megkapják a bizalmat, nem élnek vele. Én néhány éve így jártam, mindent megtettem, hogy megháláljam, és talán éltem is vele. Addig nem vagyunk képesek felnőni ehhez a szinthez, amíg nem érkeznek azok a teljesítmények, amelyekre várunk.

– Hét bajnoki után egyetlen, az MTK ellen megszerzett pont áll a csapat neve mellett a tabellán, kit győzhet le az SZKKSE?

Higgyetek magatokban! Marosán György edző egyelőre nem tudta elhitetni a szegedi női kézilabdásokkal, hogy többre képesek. Fotó: Frank Yvette
Higgyetek magatokban! Marosán György edző egyelőre nem tudta elhitetni a szegedi női kézilabdásokkal, hogy többre képesek. Fotó: Frank Yvette

– Én azt várom, hogy a játékosok először saját magukat győzzék le. Várják el maguktól, és küzdjenek ellene, hogy ne kiscsapatként kezeljenek minket, holott valóban mi dolgozunk a legkisebb költségvetéssel. Hinni kell magukban, és abban, hogy az én pozitivitásom eredményre vezet. Ha így lesz, megverhetjük pénteken a Debrecent, vagy később a Vácot is. Nem azért nem csinálják meg a lányok, amit kérünk, mert nem képesek rá, hanem mert a stresszhelyzetet nem tudják kezelni. Lehet, hogy másképpen kellett volna összeállítani a keretet, ez az én felelősségem, de ez a világ legerősebb női kézilabda-bajnoksága, amelyben nem elég húsz percet támadni.

 Statisztika

Hét mérkőzés, egy döntetlen és hat vereség – az SZKKSE női kézilabdásai nem lehetnek büszkék erre a statisztikára. Az MTK elleni hazai 27–27 mellett az Érdtől 39–17-re, a Fraditól 43–24-re, a Győrtől 38–16-ra, a Békéscsabától 33–25-re, a Siófoktól 44–21-re, illetve legutóbb a Mosonmagyaróvártól 36–29-re szenvedtek vereséget. A legeredményesebb szegedi Szabó Edina, aki hét meccsen 23 gólt szerzett.

– A háttérről sok pletykát lehet hallani, főleg a fizetési csúszásokról. Mi igaz ezekből a hírekből?


– Én is hallottam róla, de akkora baj nincs, mint amit terjesztenek rólunk. Most valóban van egy kis csúszás, de a háttér rendeződni látszik. A közeljövőben lesz változás a klub vezetésében, de lehet, hogy korai volt nekünk még az osztályváltás.

Marosán György helye stabil?

– Úgy érzem, igen. Úgy vállaltam el a feladatot, hogy ne egy-két vereség alapján ítéljék meg a munkámat. Megvan az elnökség 5:0-s bizalma, de nem vagyok nyugodt. Van egy probléma, de ezt meg lehet oldani – más gondolkodásmóddal. Jó hangulatban dolgozunk, és a játékosok hallgatnak rám. Azt sulykolom nekik: meg tudják csinálni, csak higgyenek magukban.

– A Mosonmagyaróvár ellen a kispadon több fegyelmezetlenséget is észre lehetett venni. Foglalkoznak a témával?

– Hallottam róla a kollégáktól, és erről igenis beszélni kell. A két emberrel a napokban megtárgyaljuk a viselkedésüket, amely nem maradhat következmények nélkül. Nem tűrhetjük ezt a magatartást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második, harmadik vonal

A kosárlabdától a kézilabdáig. Tovább olvasom