Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Szlovák válogatottak a Valdor-Szentesben

Kialakult a Valdor-Szentes OB I-es férfi vízilabdacsapatának kerete, több játékostól megvált a klub, de az érkezési oldal szintén gazdag: két szlovák válogatott is a Kurca-partiakat erősíti a 2013–2014-es szezonban. Fülöp Tibor irányításával az együttes már megkezdte a felkészülést, a cél a nyolcba kerülés.
– A vízilabdacsapatoknál a szakmai felügyeletet ellátó dr. Tóth Gyula mesteredző, valamint Bujdosó Tamás és a klubelnök Magyar József segítségével a férfiaknál kialakítottuk a végleges keretet – mondta Dömsödi József egykori szentesi és szegedi vízilabdás, a Szentesi Vízisportért 2006 Alapítvány elnöke, aki maga is sokat dolgozott ezért, és még elmondta: minőségi játékosokat sikerült megszerezniük.

De először szóljunk a távozókról: Regős Áron családi okok miatt Budapestre költözött, és az OSC-ben folytatja pályafutását. Weszelovszky László visszaigazolt Debrecenbe, Tóth Zoltán – Regőshöz hasonlóan – az OSC-t választotta, míg a kölcsönjátékos Tóth Péter visszatért anyaegyesületéhez, Szolnokra, valamint Bálint Gergő és Szabó Zoltán szolgálataira sem tart igényt a továbbiakban az egyesület.

Hegedűs Bence marad Szentesen. Fotó: Schmidt Andrea
Hegedűs Bence marad Szentesen.
Fotó: Schmidt Andrea

Kiss Tamás Zsolt Pécsről érkezett, és 64 találatával a góllövőlista élmezőnyében végzett tavaly. Az utánpótlás Európa-bajnok Keresztes István az Egri Főiskola csapatát cserélte a Valdorra, Kiss Gyula (az OSC-ből jön, kettős igazolással szerepelt a második vonalban a Békéscsabában is) és a szentesi kötődésű Hegedűs István (Kecskemét) is eredményes pólós, az OB I/B góllövőlistájának elején végeztek a 2012–2013-as bajnokságban. A legnagyobb erősítésnek azonban vélhetően a két szlovák válogatott, Martin Kolaraik és Tomas Kostelnik számít majd. A maradókkal lesz teljes a Valdor-keret, Horváth Tamásés Horváth Alex kapusok, valamint a mezőnyjátékosok: Németh Dániel, Hegedűs Bence, Józsa Tibor, Szabó Levente, Nagy Márton, Werner Richárd és Pellei Frank. A szakmai munkát szentesi kötődésű trénerek irányítják, a vezetőedző Fülöp Tibor – Franciaországból tért haza –, segítője és az ifjúsági együttes vezetője Matajsz Márk.

– A felkészülést július 29-én kezdte meg a keret, ugyanis idén minden korábban kezdődik: a magyar kupa csoportküzdelmei augusztus végén, a bajnokság szeptember 14-én. Szeretnénk mindkét sorozatban bejutni a legjobb 8 közé, és erre reális az esélyünk, mert erősödtünk – vélekedett Dömsödi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadszor a világ tetején a magyar férfi vízilabdaválogatott

Története harmadik világbajnoki címét gyűjtötte be a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely a barcelonai torna döntőjében 8–7-re nyert a montenegróiak ellen. Tovább olvasom