Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Szöginé Kotormán Zsuzsanna a legjobb mesterektől tanult

Hódmezővásárhely - Új sorozatot kezdtünk lapunkban Legendás edzők, testnevelők Csongrád megyében címmel. A harmadik részben Szöginé Kotormán Zsuzsannát (53), a vásárhelyi Szent István Általános Iskola és Óvoda pedagógusát mutatjuk be.
31 éve foglalkozik testnevelés-oktatással Hódmezővásárhelyen Szöginé Kotormán Zsuzsanna. A Szent István Általános Iskola és Óvoda pedagógusát mindenki ismeri a városban, az iskolai órák mellett a tömegsportrendezvényekről, sporteseményekről sem hiányozhat. Pörgős stílusát, életvidámságát mindig „magánál tartja".

– 1959-ben születtem Hódmezővásárhelyen, édesapám atléta volt, így a családom révén már egészen fiatalon közel kerültem a sporthoz – kezdte történetét Zsuzsanna. – Hatévesen Török Sanyi bácsi tanított meg úszni, tőle kaptam a Csutka becenevet, majd 10 évig ebben a sportágban versenyeztem, mellúszóként a területi bajnokságokon nyertem érmeket. 14 évesen kosárlabdázni is elkezdtem, Balogh Imsi volt az edzőm. Szerencsés vagyok, mert a legjobb szakemberek foglalkoztak velem. A csapatsportág is megtetszett, később, az egyetem alatt a Szeol AK csapatában három szezont játszottam az NB I-ben – mondta a testnevelés–biológia szakos diplomával rendelkező pedagógus.

Szöginé Kotormán Zsuzsanna tanítványaival, a II. korcsoportos leány és fiú többpróbacsapatokkal.  Fotó: DM/DV
Szöginé Kotormán Zsuzsanna tanítványaival, a II. korcsoportos leány és fiú többpróbacsapatokkal

Szöginé 1981-ben kezdett el úszást oktatni Vásárhelyen, emellett játszott még a Hódmezővásárhelyi VSE-ben, majd a családalapítást választotta.

– Zsuzsi lányom 28, Ádám fiam 22 éves, szerencsére sikerült mindkettőjükkel megszerettetnem a sportot, a kosárlabdát. Zsuzsi a vásárhelyi NB II-es csapatban játszott, jelenleg pedig egy budapesti amatőr bajnokságban szerepel banki munkája mellett, Ádám az A csoportos Jászberény irányítója. Nagyon büszke vagyok a gyermekeimre, akiket 2000-es válásom óta egyedül nevelek.
1987-ben került az akkor még Münnich Ferenc nevét viselő általános iskolába, ahol 25 esztendeje folyamatosan dolgozik – az intézmény azóta a Szent István Általános Iskola és Óvoda nevet viseli.

Családi fotó. Szöginé Kotormán Zsuzsanna, lánya, Szögi Zsuzsanna, fia, Szögi Ádám és a lánya vőlegénye, Agárdi László.  Fotó: DM/DV
Szöginé Kotormán Zsuzsanna, lánya, Szögi Zsuzsanna, fia, Szögi Ádám és a lánya vőlegénye, Agárdi László

– Annak idején választanom kellett, hogy a zongorázással foglalkozom komolyan vagy a sporttal. Aztán elképzeltem, hogy milyen lenne napi nyolc órát egy helyben, egy széken ülni, így döntöttem a testnevelés mellett. Szerencsére kiváló tanáraim voltak, akik megtanították nekem, hogy az izzadós munka meghozza az eredményt – ez beleivódott a személyiségembe. Igyekszem ezt továbbadni a saját tanítványaimnak is, és úgy érzem, sikerül, mivel többen azóta már a kollégáim lettek – tette hozzá Zsuzsanna, aki a testnevelők munkaközösségét is vezeti Vásárhelyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy karatemedál

Nyolcszáznegyven versenyző részvételével rendezték meg a pestszentlőrinci Sportkastélyban a 15. Budapest Open nemzetközi karateversenyt. Tovább olvasom