Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Szőke Péter a forduló gólvadásza

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Szőke Péter, a Mórahalom támadója mesternégyesig jutott az Ásotthalom elleni, 6–2-re megnyert meccsen – érdekesség, hogy háromszor is tizenegyesből volt eredményes.
– Mindenekelőtt szeretném megköszönni Ádok Jánosnak, hogy játékra alkalmas állapotba hozta a bokámat – mondta Szőke Péter, a Mórahalom játékosa, amikor megtudta, hogy ő lett lapunknál A forduló gólvadásza.

A 35 esztendős támadó négy gólt lőtt az Ásotthalom ellen 6–2-re megnyert rangadón, ahogy korábban többször is neveztük, a „halmok háborúján", ebből háromszor büntetőből volt eredményes. Bár a végeredmény sima meccset takar, a félidőben még 2–2 volt az eredmény.

– Többen is ki vagyunk jelölve a tizenegyesek elvégzésére, ám általában a pályán beszéljük meg, hogy ki álljon oda a labda mögé. Most az első, a második és a negyedik gólomat lőttem büntetőből, előbb a bal felsőt, majd kétszer a jobb alsót választottam. Akcióból is betaláltam, a 61. percben Magyar Gyuri kiugratása után lőttem a kapus fölött a hálóba. A találkozó első felében tompán játszottunk, de a szünet után már nem volt gond – mondta Szőke Péter, aki 17. meccsén 16. gólját szerezte a szezonban.

Szőke Péter. Fotó: DM/DV
Szőke Péter. Fotó: DM/DV

Bár a csapat a télen elvesztette két erősségét, a kameruni Joseph Martial Ngallét és a gólerős Szabó Mihály Dávidot (mindketten a Tisza Volánhoz távoztak), ez nem látszik meg a teljesítményükön. A tavaszt két sikerrel kezdték, a legutóbbi 14 meccsükön pedig egy döntetlen mellett 13 győzelmet arattak, így mindössze két pont a hátrányuk a listavezető Tisza Volán mögött.

– A meghatározó játékosokat sikerült pótolnunk, K. Tóth Gyula és Zámbori Gábor érkezésének köszönhetően pedig kicsit sem gyengültünk, sőt. Nem vagyunk fiatalok, ám ezt azzal ellensúlyozzuk, hogy szeretünk focizni és edzeni. Megteszünk minden tőlünk telhetőt továbbra is, de azt gondolom, hogy a Volán a megyeegy kimagaslóan legerősebb csapata – tette hozzá Szőke Péter.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Evezős örömök

Győr adott otthont az evezősök 24. ergométeres országos bajnokságának, amelyen az EDF DÉMÁSZ- Szeged 32 versenyzője kiválóan szerepelt. Tovább olvasom