Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Szőke Tisza: kistelekiek a dobogón

Szeged - A Csongrád megyei párosok közül az elmúlt két viadal győztese, a kisteleki Pro-Art TS duója, Zsom Olivér és Vozár Boglárka a standard táncokban ezúttal második helyen végzett csakúgy, mint a szintén kisteleki Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes latinban a szegedi 12. Szőke Tisza WDSF open nemzetközi táncversenyen.
A 12. Szőke Tisza WDSF nemzetközi táncverseny nemcsak azért volt különleges, mert nevezés rekordot döntött (15 országból induló pár), hanem mert az osztrák Zufar Zaripov, Anna Tschemodourova-Ludwig duó révén a latin-amerikai táncok világranglistájának 31. helyezettje is ellátogatott a viadalra. Korábbi Európa- és világbajnoki döntős duóról van szó, és ugyan mostanában nem indult versenyen, úgy tűnik, újra szeretne az elitbe kerülni, ehhez pedig a szegedi verseny kiváló alkalom volt a pontok szerzésére. Meg is nyerték a szakág versenyét. A német Erné házaspár pedig annyira jól érezte magát tavaly, hogy ezúttal kétautónyi szenior korosztályú társat invitált Szegedre.

Szőke Tisza táncverseny. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Mindenki elégedett volt a szervezéssel, a visszajelzésekből pedig, amelyek a pontozóbírók és a külföldi párok révén jutottak el hozzám, az derült ki, hogy elégedettek voltak a vendégeink is. Beérett a munkánk gyümölcse, de az elismerésekért sokat is dolgoztunk. Vannak még fejlődési irányok: például a versenyszint emelése, ám az álmaim megvalósulásához még erősebb támogatói háttér kell. Sok köszönettel tartozom azoknak a szponzoroknak, akik már évek óta mellettem állnak, és segítenek az egyre nívósabb esemény megszervezésében – mondta Zsilák Zsuzsanna, az esemény főszervezője, a Papiron VTK elnöke.

Az esemény legrangosabb viadalán, a WDSF open nemzetközi versenyen Csongrád megyéből a legjobb eredményt két kisteleki duó érte el: felnőtt standard táncban a Zsom Olivér, Vozár Boglárka kettős, amely az elmúlt két évben nyert, latinban pedig a Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes duó. És ugyan többen már arról beszéltek rögtön a verseny után, hogy jövőre akár kétnapos is lehet a Szőke Tisza viadal, ám ami biztos, hogy újra megrendezi Zsilák Zsuzsanna és szervező csapata.

Szőke Tisza táncverseny. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Tánceredmények

12. Szőke Tisza WDSF open nemzetközi táncverseny, Szeged, újszegedi sportcsarnok, a Csongrád megyeiek dobogós eredményei. D junior I., latin-amerikai táncok: 1. Sárosi Róbert, Tóth Emília  (Pro-Art  Táncstúdió, Kistelek), 3. Mészáros János, Bagóczki Ramóna (Promenád  TSE, Hódmezővásárhely). D felnőtt, latin: 1. Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra (Forma  TSE, Szeged), standard: 1. Csókási Zsolt, Szenti Regina, 2. Fekete Ádám Csaba, Medvecz  Enikő (mindkettő Forma  TSE). WDSF open, junior II., latin: 1. Pellei Mihály, Hercsik Zsuzsanna (Pro-Art), standard: 2. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka  (Szilver TSE, Szentes). WDSF open, latin: 2. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes (Pro-Art), standard: 2. Zsom Olivér, Vozár Boglárka (Pro-Art).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettőből kettő a Naturtex-Gellért SE mérlege

Két győzelemmel kezdte szereplését a Naturtex-Gellért SE OB I-es férfi teniszcsapata a bajnokságban. Tovább olvasom