Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Szőke végre élvezi a játékot

A pólóban jártas emberek felkapták a fejüket, amikor értesültek róla, hogy a Bodrogi Bau-Szentes férficsapata legyőzte az Újpestet. A fényes diadalból a nyáron a Vasastól kölcsönbe érkezett Szőke Szabolcs öt góllal vette ki részét.
Lámpással kellett volna azokat keresni, akik úgy gondolták, hogy a szentesiek legyőzik a jóval esélyesebb Újpestet. A lilák ugyanis a Szegedet kiverve jutottak az mk négyes döntőjébe, és még a LEN-kupában is érdekeltek. A ligeti uszodában mégis ráfáztak. A 10–9-es szentesi siker főszereplője az öt(!) gólt szerző Szőke Szabolcs volt. A kapásoldalon játszó, 19 esztendős, jobbkezes szélső az őrületbe kergette a vendégek sok nagy csatát megélt kapusát, Pellét.

– Természetesen nagyon boldog vagyok, de nem elsősorban az öt gólom miatt, hanem mert nyertünk – jelentette ki Szabolcs. – Élveztem a játékot, miként a többiek is. Eddig nem sok sikerélményben volt részünk, most kárpótoltuk egyrészt magunkat, másrészt csodálatos szurkolóhadunkat.

Szőke Szabolcsot (szemben) hamar megkedvelték a szentesiek
Szőke Szabolcsot (szemben) hamar megkedvelték a szentesiek
Fotó: Vidovics Ferenc

A bravúr után nem széledt szét a csapat, előbb hivatalosak voltak egy bográcsos vacsorára, majd együtt mentek bulizni.

– Ebből is látszik, hogy a csapategység kifejezetten erős nálunk – folytatta Szőke. – Jól érzem magam a városban, a gárdában. Jól döntöttem, amikor a nyáron a Szentes ajánlatára bólintottam rá. Hiába őrzök Vasas-játékosként két bajnoki aranyérmet, azokhoz nem sok közöm volt. A két Vargával, Danival és Dénessel szemben nem volt esélyem bizonyítani. A Bodrogi Bauban viszont élvezem a bizalmat, és egy olyan fiatalnak, mint én vagyok, a játék, játéklehetőség a legfontosabb. Szentesen ezt megkapom, és ezt jó teljesítménnyel igyekszem meghálálni. Hiába jósolták oly sokan, mérget mernék rá venni, hogy nem esünk ki, sőt akár a kilencedik hely is elérhető. És ez nem kincstári optimizmus részemről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képzés hat iskolában

Éppen egy esztendeje indult el Szegeden, a Kész Labdarúgó Akadémia Alapítvány keretében az a képzés,… Tovább olvasom