Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Szremkóéknál ruhák, játékok a fenyőfa alatt

Február 12-én született az ismert egykori szentesi vízilabdás, Szremkó Krisztina és párja, Nagy Gábor kislánya, Kata. Ez lesz az első közös karácsonyuk, amelyet már nagyon várnak.
– Sokan azt hiszik, Jancsika a gyerekem, mert Szremkónak hívják, pedig ő az öcsém, Zoltán fia – mesélte nevetve Szremkó Krisztina világ- és Európa-bajnok, olimpiai 4. helyezett, hétszeres magyar bajnok vízilabdás, akit a közelmúltban választottak Szentesen az évtized legjobb játékosának. Igaz, a két csöppség szinte egyidős: Kata két héttel fiatalabb unokatestvérénél, sőt ha időben bújik ki a világra – mintegy két héttel később született a vártnál –, lehet, hogy csak egy-két nap vagy annyi sem lenne köztük a korkülönbség.

Apás szülés volt: Nagy Gábor, aki a Légtechnikánál dolgozik betanított munkásként, úgy emlékezett, először kicsit félelmetes, izgalmas, de mindenképpen óriási élmény volt számára. Kata 9 hónaposan önállóan kezdett járni, az egyik fotelba kapaszkodva araszolt, majd „átsétált" a pár lépésre lévő másikhoz. Hat hónaposan már átrendezte az ebédlőt (a székeket tologatta), szereti a társaságot, közvetlen, barátkozós, mosolygós baba – amit nem kellett Szuszinak bizonygatni, mi is tapasztalhattuk Schmidt Andrea fotóskollégámmal csongrádi otthonukban.

Az esti fürdetés után 9 órától általában hajnal 2-ig alszik, akkor kap egy kis anyatejet, majd Kriszta és Gábor között békésen szundít reggelig. Bébiételt is eszik, de az igazi kedvenc a nagymama vasárnapi húslevese – zöldséggel, hússal. Megfontolt, nyugodt, óvatos bébi: a lépcsővel barátkozva feltette rá az egyik lábát, tapogatta a felületet, majd ezt többször megismételte. Csak amikor biztos volt a mozdulat, ment feljebb.
 
Szremkóék hármasban karácsonyoznak. Fotó: Schmidt Andrea
Szremkóék hármasban karácsonyoznak.
Fotó: Schmidt Andrea

A labda, a hinta, a mesekönyv, a szülőkkel való játék is része a napi programnak.

Kata vagy becenevén Babóka megváltoztatta életüket, minden körülötte forog, és ez fokozottan így lesz az első közös karácsonykor: – Az egyik legfontosabb, a fenyőt olyan magasra tegyük, hogy Kata ne érje el – közelítette meg az ünnepet a praktikus oldaláról Kriszta. – Egyik napon sem leszünk meghitten hármasban, a karácsony nálunk igazi családi ünnep, szentestétől szilveszterig „házalunk" a rokonoknál, illetve hozzánk is jönnek. Kata és Jancsika lesz a középpontban, rengeteg ajándékot kapnak majd, tőlünk a lány játékokat és ruhát. A fenyőfa, a csillogó díszek biztosan tetszenek majd nekik, Gáborral már többször elképzeltük, amint Kata odamegy, odamászik a becsomagolt ajándékokhoz, és letépi róla a papírt. Már rágondolni is nagyon kellemes érzés, átélni biztos csodálatos, életre szóló emlék lesz.

Az első cipője a fa alá került volna, de mivel elkezdett járni, megkapta. Játékok, ruhák bőven kerülnek majd a fenyő alá, és bár az idei évnek Kata a legnagyobb ajándéka, őt nem rakják oda. Lehet, majd a következőt, mert a búcsúzáskor elárulták: szeretnének Babókának egy kistestvért.

A lányok ügyesek

A sportot, a vízilabdát nem kerülhettük ki: – Nagyon szurkoltam a lányoknak, és ügyesek voltak, hogy megnyerték a magyar kupát. Bár a neheze, a bajnokság és a LEN-kupa még hátravan. Az edző, Zantleitner Krisztina barátnőm, problémáit, gondjait megosztja velem, sok mindent megbeszélünk – árulta el Szuszi.

Olvasóink írták

  • 1. történész 2010. december 24. 14:43
    „??? !!! ????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyvárás a makói Gyömbér családnál

A makói Gyömbér család élete a sport körül forog, de a karácsony náluk is a családról szól. Tovább olvasom