Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

SZTE EHÖK SE: új kapuk a hallgatók előtt

Szeged - A Csongrád megyei utánpótláscsapatokat bemutató sorozatunkban ezúttal az SZTE EHÖK SE következik, amely ettől a félévtől már 12 szakosztály 200 egyetemi hallgatója számára biztosít állandó sportolási és versenyzési lehetőséget.
Nem sok egyesület mondhatja el magáról, hogy három év alatt megduplázza egyébként sem kevés szakosztálya számát. A 2009-ben alakult SZTE EHÖK SE elérte ezt a bravúrt, hiszen szeptembertől már 12 csapat versenyez a Szegedi Tudományegyetem színeiben. Bármelyik hallgató csatlakozhat a közel 200 fős sportolói bázishoz, a
fiúk floorball-, amerikaifutball-, futsal-, rögbi-, küzdősport-, röplabda-, vízilabda- és kézilabdaedzésekre jelentkezhetnek, míg a lányok az utóbbi négy sportág mellett a cheerleader szerepkört is kipróbálhatják.

Több százan az EHÖK SE-ben (nagyítható felvétel). Fotó: Karnok Csaba
Több százan az EHÖK SE-ben (nagyítható felvétel). Fotó: Karnok Csaba


– A kezdetekkor az volt a cél, hogy új kapukat nyissunk az egyetemisták előtt, és most is nyitottak vagyunk a bővülésre, sokan szeretnének is új szakosztályokat, de elindulásukhoz legalább 12 fő kell, illetve a garancia, hogy elindulnak valamely bajnokságban, amelynek anyagi hátterét biztosítjuk – árulta el Szigili Andrea, az SZTE EHÖK SE elnöke, aki egyben az egyesület által működtetett Kálvária sugárúti edzőterem munkatársa is, ahol háromezer hallgató edz valamilyen rendszerességgel.
– Ez a szám bizonyítja, hogy igény van a kedvezményes áron igénybe vehető sportolási lehetőségre, amit mindig próbálunk színesíteni, egy ideje például személyi edzőt is alkalmazunk, aki mindenkit ellát tanácsokkal.

Az SZTE EHÖK SE eddigi legnagyobb eredményét Kalmár István érte el, aki az idei grappling-, azaz földharc-Európa-bajnokságról ezüstéremmel tért haza, de az idei országos bajnokságon a cheerleaders csapat is a dobogó második fokára állhatott fel, valamint meg kell említeni a röplabdázó hölgyeket is, akik folyamatosan szállítják a sikereket az NB II-ből.

Olvasóink írták

  • 1. magilla 2012. november 13. 09:16
    „Nem ártana tudni még, hogy az EHÖK SE első és legnagyobb létszámú szakosztálya a rögbiseké, amellyel megalakult a klub. Ez a szakosztály zsinórban szállítja az egyetemi bajnoki címeket (2009, 2010), és jelenleg is listavezető az egyetemi bajnokságban. A rögbis fiúk az NB2-ben is indultak tavaly, ahol 2.helyen zártak, ami szintén nem túl rossz eredmény. Említést érdemel talán még, hogy a csapat idén adott egy játékost a válogatottba is, a Dunai Misivel megerősített csapat az Egyetemi Világbajnokságon sikeresen szerepelt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Douchev-Janics Natasa: egyértelmű döntés

Douchev-Janics Natasa a kívülállók számára is egyértelműen döntött: Szerbiában folytatja a pályafutását, miután Szegeden mindent összepakolt, a gyálaréti házát pedig árulja. Tovább olvasom