Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Szűcs Róbert: negyed évszázad a HFC mezében

Huszonöt éve tartozik a HFC keretéhez Szűcs Róbert, a vásárhelyiek rutinos védője. A civilben pizzériát üzemeltető labdarúgó a stadion legrégebbi „bútordarabja", nemcsak edzők, több gondnok is kihullott már mellőle.
– Csatárként kezdtem, voltam házi gólkirály is, majd előbb a középpályára, később pedig a védelembe kerültem vissza. Az utóbbi időszakban sűrűn érnek utol a sérülések, ám amíg nem érzem úgy, hogy csetlek-botlok a fiatalok között, szeretnék játszani – mondta Szűcs Róbert, a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapatának játékosa. A 34 éves védő 25 éve tartozik a vásárhelyi csapathoz, egy féléves csongrádi kitérőt leszámítva végig a HFC-t erősítette.

– Csongrádra is csak azért szerződtem, mert szeretett klubom nehéz helyzetben volt, és az értem kapott pénzből tudtak törleszteni az adósságokból – mondta a bajnoki címmel végződő kitérőről.
Szűcs Kovács Krisztiánnal, Sipos Zoltánnal és Huszár Lajossal alkotja a csapat rutinos magját, a középpályán és a védelemben azonban csupa fiatal szerepel.

Szűcs Róbert (jobbra) 25 éve erősíti a Vásárhelyt. Fotó: Tésik Attila
Szűcs Róbert (jobbra) 25 éve erősíti a Vásárhelyt.
Fotó: Tésik Attila

– Nem gond ez, Robi (Kandó Róbert edző – a szerk.) kiválóan megtalálja az összhangot a különböző korosztályok között, jól keveri a kártyákat. Az edzéseken mindenki becsülettel dolgozik, a fiatalok pedig tisztelettudóan viselkednek a rutinos társaikkal – mondta Szűcs, aki korábban játszott is egy csapatban Kandóval.

– Annak ellenére, hogy csak rövid ideig szerepeltem más együttesben, nincs hiányérzetem a pályafutásommal kapcsolatban. Játszhattam abban a Himer István-féle HFC-ben, amely a mainál jóval erősebb NB II-ben szerepelt, és büszke vagyok rá, hogy a vásárhelyi stadionban én vagyok a legrégebbi „bútordarab", nemcsak több edzőt éltem meg, még több gondnok is kihullott mellőlem. A pályafutásom szempontjából sokat köszönhetek Vad Sándornak, aki annak idején a futball mellett végezhető állást ajánlott számomra – mondta végül a hátvéd, aki civilként manapság egy pizzériát üzemeltet, szerető feleségével, Nikolettával két fiukat, a 6 éves Kevint és a 4 esztendős Csanádot neveli, pályafutása végeztével pedig folytatná az edzősködést az utánpótlásban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi AK: vereség tartalékosan

Tartalékosan, mindössze két mezőnyjátékos-cserével tudott elutazni Miskolcra a Szegedi AK… Tovább olvasom