Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

SZUE: soha rosszabb évet!

A Toyota-Tmax Szegedi Úszó Egylet versenyzői ahogy tavaly, 2010-ben is kitettek magukért. A klub adott versenyzőt az I. ifjúsági olimpiára, de a budapesti felnőtt Európa-bajnokságon is képviselve volt.
Megállíthatatlan a Toyota-Tmax Szegedi Úszó Egylet remeklése. A Tisza-parti egyesület évről évre bizonyítja, hogy Szeged igenis fontos bázisa a magyar úszósportnak. 2009-ben a különböző korosztályok országos bajnokságain taroltak a szegediek, 82 érmet szereztek, ebből 32 volt az aranyak száma. A klub vezetőedzője, Gellért Gábor már akkor megmondta, az eredményességet tekintve egy év múlva némi visszaesés várható.

– Ez így is történt, de ebben nem mi vagyunk a ludasak – nyilatkozta a szakember. – Az történt, amit előre lehetett tudni, a szövetség előbb a 7–8 évesek, a békák, majd utána a 9–10 évesek, a delfinek országos bajnokságát szüntette meg, illetve vonta össze. Bennünket azért érintett ez különösen hátrányosan, mert ezekben a korosztályokban is igen erősek voltunk. Ennek ellenére nem lehet panasz ránk, 76 érmet azért mégiscsak nyertünk, ezekből 26 volt az aranyak, 17 az ezüstök, 33 pedig a bronzok száma.

A szegedi úszók 2010-ben is kitettek magukért. Fotó: Segesvári Csaba
A szegedi úszók 2010-ben is kitettek magukért.
Fotó: Segesvári Csaba

A szegedi úszóműhely a nemzetközi porondon is letette a névjegyét.

– Legbüszkébbek az I. ifjúsági olimpián, Szingapúrban a 200 méteres pillangóúszásban 4. helyen végzett Ambrus Diánára lehetünk, aki klubtársával, Olasz Annával együtt tagja a 7. helyen célba ért 4x100 méteres gyorsváltónak is – mondta Gellért Gábor. – Amúgy Anna a 400 méteres gyorson is a döntőbe verekedte magát, és végül nyolcadikként végzett. Rajtuk kívül Lábdy Alexandrára is büszkék lehetünk, ő a budapesti felnőtt Európa-bajnokságon 50 méter hátúszásban vívta ki az indulás jogát.

Az idei versenyévadnak lassan vége, a klub versenyzőire már csak két megmérettetés vár.

– Ezen a hétvégén a 400 és 800 méteres gyorson induló Sibalin Flóra a közép európai országok junior bajnokságán vesz részt, majd december 18–19-én a vásárhelyi Gyarmati Dezső Uszodában rendezzük meg a Toyota-Tmax-kupát.

Az eseményen a legkisebbektől a felnőttekig lesznek versenyszámok, körülbelül félezer versenyző indulására számítunk.

Dobogósok

A Toyota-Tmax Szegedi Úszó Egylet 76 bajnoki érmét 13 versenyző „hozta össze". A delfin korosztályban Novoszáth Noel, a gyermek korosztályban Jenei Szabolcs, Novoszáth Melinda és Bárdosi Szebasztián, a serdülőknél Sibalin Flóra, az ifiknél Szilágyi Nikolett, Bárány Bettina, Vass Flóra, Sibalin Dávid, Király Bence, míg a felnőtteknél Olasz Anna, Lábdy Alexandra és Ambrus Diána állhatott fel egyszer vagy többször a dobogó valamelyik fokára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kajakos Csernák testvérek tanulni igazoltak Szegedre

Testvérpár igazolt Kovács László női kajakos csoportjába: a Honvéd után az EDF Démász-Szegedi VE-ben… Tovább olvasom