Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Szuperligás Szentes

Megkezdődött a női tekecsapat szuperliga, amelyben hosszú idő után újra szerepel Csongrád megyei alakulat: a Szentesi TE Szolnokon „hazai" döntetlennel kezdett a győri Dynamic ellen.
Rákoshegy I., Rákoshegy II., BKV Előre, FTC, Watt SE (Budapest), Balaton SE (Siófok), Pannon-Flax SE (Győr), Dynamic SE (Győr), Tatabánya, Zalaegerszeg, Szentesi TE. Ez a tizenegy csapat alkotja a hazai női tekecsapat szuperliga mezőnyét – bő tíz év után öröm látni újra egy Csongrád megyei együttest a sorban.

– Volt egy NB I-es férficsapatunk, de az megszűnt a pályagondok miatt. Most pedig jött az ötlet: legyen egy női csapat. A Szolnok két éve megszűnt együtteséből hárman, Seresné Lászlófi Márta, Seres Edina és Marsi Margit, a szegedi Tóth Andrea, valamint a szentesi Dóczi Erzsébet, Molnár Jánosné és Pusztainé Vérten Anita alkotja a csapatot, emellett az ifik is szolnokiak. Ez az év a megismerkedésről, a szuperliga megszokásáról szól. A szentesi önkormányzat mellettünk van, ezért is ezt a várost képviseljük és ezen a néven indulunk – mondta Dömsödi Ferenc, a klub elnöke.

A pályagondok miatt nem egyszerű a Szentesi TE helyzete.

– Szolnokon játsszuk a hazai meccseket, Szegváron edzünk, tehát mindig utazunk, ha feladat van. Van célunk: ne legyünk utolsók. Hogy kit tudunk megelőzni? Egyelőre csak ismerkedünk a mezőnnyel, de azt vallom, bárki legyőzhető, ha kifogunk egy jó napot. A fiúmezőnyt ismerem, hiszen évtizedek óta benne vagyok a sportban, és Szentesen megjártuk az NB I-et, az NB II-t és az NB III-at, a női liga viszont még nem annyira – tette hozzá a klubelnök.

Az öröm mellett ne feledkezzünk el arról sem, hogy a magyar mezőnyt – amelyben világbajnokok játszanak – összesen a fenti tizenegy csapat alkotja. Azaz a szuperligán kívül nincs más osztály.

– Sajnos kevés a rendelkezésre álló pálya, ez a legnagyobb probléma. Szentesen is ez a legnagyobb gond, és ha szeretnénk, akkor az több tíz millió forintba kerülne – vélte végül Dömsödi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

I. Gellért Naturtex streetballbajnokság

Vasárnap 9.45-tól az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban rendezik meg az I. Gellért Naturtex… Tovább olvasom