Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Szupertehetségek a SZUE-ban

A Tmax-SZUE vezetése állítja, jelenleg olyan úszópalánták bontogatják szárnyaikat, akik esetleg már a londoni olimpián ott lehetnek. A szegediek azon dolgoznak, hogy a mostani tehetségek Czene, Szalai, Molnár vagy Szél nyomdokaiba lépjenek.

– Azt javaslom, ne a múltról, hanem inkább a jelenről és a jövőről essék szó – javasolta a minap Nagy Attila, a Tmax-SZUE elnöke. Majd a sportvezető elmondta, hogy kétszázan látogatják a klub edzéseit, s ebből 110-en rendszeresen versenyeznek is. Az országos ranglistán a hetedik helyen vannak, de a béka, a cápa, valamint a delfin korosztályban a szegedi klubot az első három között jegyzik.

– Akkora létszámmal, mint amekkorával mi az utánpótlásversenyeken felvonulunk, egyetlen hazai klub sem dicsekedhet – állapítja meg Olasz Sándor elnökségi tag. Bizton állítja, ha a lehetőségek bővebbek lennének, bár sokat köszönhetnek a sport és fürdők kft. vezetésének, többen is választanák Szegeden az úszást.

Jelenleg tizennégy felnőtt versenyzővel foglalkozik Gellért Gábor, a klub vezetőedzője. Most már külön edzenek a sprinterek és a középtávúszók.

– A Lábdi Alexandra, Stefán Gréta, Nagyi Barbara és Szél Friderika összeállítású felnőtt női váltótól az országos bajnokságon dobogós helyet várok. A hétszeres bajnok Szél, mint ismert, Amerikában tanul, de úgy állapodtunk meg vele, hogy az ob-n a rendelkezésünkre áll. Egyébként most voltunk Baján egy tíznapos edzőtáborban, hiszen a hétvégén Százhalombattán rendezik meg a rövidpályás országos bajnokságot – mondta Gellért Gábor. A szakember elárulta azt is, hogy a fiatalokból álló szegedi csapattól tisztes helytállást vár, de azt is, hogy mindenki a legjobbjához közeli, vagy azt meghaladó időt ússzon.

A beszélgetés gerincét természetesen a jövő adta. A vezetőedző szóba hozta, hogy a szegedi úszótörténetben négyévente mindig feltűnt egy-egy kivételes tehetség: Czene Attila, Szalai Szilvia, Molnár Ákos, Szél Friderika nevét említette. A maiak közül pedig többek között a Novoszáth testvérek, Melinda és Tamás, valamint Sibalin Flóra léphet a nyomdokukba. Melinda 5 számban indult és lett országos bajnok, testvére hét szám közül négyben nyert, míg Sibalin 400-on és 800-on is második lett. A mostani eredményeik nagy jövőt jósolnak mindannyiuknak.

A már említett Szegedi Sport és Fürdők Kft. támogatása mellett a Toyota Tmax nyújt segítséget, de a fő szponzoroknak a szülők tekintendők, akik nélkül a klub egészen biztosan nem létezne. A SZUE kétszáz úszójával hat edző, Gellért Gábor, Nagy Attila, Molnár János, Antali Szandra, Ádándi Kiss Gyula, Máté Zsolt foglalkozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kun Vivien aranyérme

Az olaszországi Jesolóban rendezték a WUKO (World Union of Karate-do Organizations)… Tovább olvasom