Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Szurkoljunk együtt a fesztiválon!

Ma megkezdődik Szegeden, a Klauzál téren az EDF Démász olimpiai fesztivál. A szervezők által a tegnap megtartott sajtótájékoztatón a részletek ismertté váltak. Többek között az, hogy ma 19 órakor elindul a Dugonics térről egy igazi kínai sárkány, hogy a Kárász utcán haladva az együtt szurkolást biztosító Klauzál térre érjen.
– Szeged legyen a legjobban szurkoló magyar város – fogalmazta meg tegnap a Démász-székházban megtartott sajtótájékoztatón az eseményt celebráló Lévai Ferenc. Természetesen a szegedi sportolók közül senki nem volt ott, de az olimpiai fesztivált szponzoráló Démász vezérigazgató-helyettese, Hiezl József arra kérte a jelenlévőket, járuljanak hozzá, hogy minél többen szurkoljanak a magyar, s azon belül is a szegedi sportolóknak.

Mintegy „étvágygerjesztőként" képben és hangban felidézték a négy évvel ezelőtti, soha nem feledhető pillanatokat: többek között Janics Natasa megkoronázását, Storcz Botond, Vajda Attila nagyszerű szereplésének ünnepségét. Sok-sok szegedi drukker athéni hősöknek szóló köszöntését. A szervezők leleményességét dicséri, hogy a vízitáborosok bevonásával felidézték azt a hangulatot, amely a nagyszerű magyar sikereket kísérte.

Az olimpiai láz Szegedet sem kerüli el. Fotó: Karnok Csaba
Az olimpiai láz Szegedet sem kerüli el.
Fotó: Karnok Csaba

Természetesen szó esett arról a színes és bő programról is, amely ma veszi kezdetét, s egészen augusztus 24-éig várja a sportot, a közös szurkolást szerető embereket a Klauzál térre.

Klub az Aradi vértanúk terén is

Rea Attila, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának marketingese egész nyárra izgalmas programot szervezett az Aradi vértanúk terére. A foci Eb-klub után a filmfesztivál, majd holnaptól az olimpiai szurkolói klub műkődik a téren.

Az EDF Démász olimpiai fesztivál egyik szervezője, Kecse Nagy Sándor betekintést adott a kulisszák mögé is. Elárulta, hogy 24 négyzetméteres kivetítőn idézik fel a pekingi eseményeket. A Kárász csárda jóvoltából székek, asztalok és természetesen italok és ételek várják a közönséget. De az érdeklődők a vendéglátóhely teraszairól is élvezhetik az olimpiai fesztivál összes eseményét.

– A Délmagyarország talkshow-ja igazi csemegét ígér a legigényesebbeknek is. Minden este olyan neves sportolók lesznek a lap vendégei, akik eredményükkel vagy szegedi kötődésükkel vívták ki az ismertségüket. Ma este például a szombaton elutazó Vajda Attila és Sík Márton, valamint az edző, Vécsi Viktor lesz a Klauzál tér vendége. A szülőknek pedig gyermekfoglalkoztatóval segítünk a zavartalan szórakozáshoz. Naponta nyereményjátékot tartunk. Az Euronics jóvoltából értékes műszaki cikkek kerülnek gazdára. A fődíj pedig egy 150 ezer forint értékű túracsónak lesz.

Mai program

Az EDF Démász olimpiai fesztivál programja, péntek, 19 óra: táncos felvonulás a Dugonics térről a Klauzál térig. 19.30: táncműsor. 19.40: régi sportsikerek a kivetítőn. 20: ünnepélyes megnyitó Vajda Attilával, Sík Mártonnal és Vécsi Viktorral.

Béres és Bozsó az olimpián

A Démász támogatásával a pekingi paralimpiai játékokra készül a négy évvel ezelőtti athéni hasonló eseményen bocsa párosban bronzérmes, egyéniben ötödik helyezett Béres Dezső. Továbbá már ma elindul két társával Bozsó István, hogy Czimbalmos Zsolttal és Makra Csabával a 2008-as paralimpiai megnyitójára Sanghajból húsz nap alatt 2100 kilométert kerékpározva Pekingbe érkezzenek. Bozsó István egy betegség következtében elveszítette bal karját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cseh szakállas

Csúcsforgalom volt tegnap a Vizes Kockában, azaz az olimpiai úszóversenyeknek otthont adó vadonatúj… Tovább olvasom