Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

SZVPS: a jövőért dolgoznak

A Szegedi Vízipóló Suli egyre népesebb, a klub vezetése az edzőkkel közösen remekül dolgozik. Ezt bizonyítja, hogy a legtöbb korosztályban a trénerek kitehetik a megtelt táblát. Utánpótlás-sorozatunkban az SZVPS csapatával foglalkozunk.

A szegedi vízilabda mindig is híres volt az utánpótlás-neveléséről. Szállította a jobbnál jobb játékosokat, akik nemcsak itthon, hanem a nemzetközi porondon is meghatározó szerepet töltöttek be.

A Szegedi Vízipóló Suli elnöke, dr. Mód Péter 2011. szeptember 1-je óta irányítja a klubot. Az elnök olyan szakmai stábot gyűjtött össze, amely ezer szállal kötődik a városhoz, a csapathoz. Erre a klub alapítója, a legendás edző, Lihótzky Károly is büszke lenne.

Amikor Kiss Csabát, a Szeged VE Európa-bajnok játékosát mutatták be a nyáron mint a 2002-es csapat edzőjét, akkor tréfásan megjegyeztük, hogy ha az SZVPS edzőit beneveznénk egy tréneri bajnokságba, akkor nagy valószínűséggel a legjobbak között végezne.

Tóth Iván kapusedző, Kiss Csaba, Zsigri Bence, Lehmann István, Fodor Ádám, Molnár Péter és a két rutinos, Lengyel Gábor és Éles Vilmos is remek játékosok voltak, és a szakmai vezetés, Mód Péter és Szabó Zoltán is meghatározó alakjai voltak a magyar férfi vízilabdának.
Magyarországon kevés egyesület mondhatja el magáról, hogy ilyen erős stábbal dolgozhat.

Szabó Zoltán szakmai igazgató és az SZVPS felzárkóztató csoportja. a szerző felvétele
Szabó Zoltán szakmai igazgató és az SZVPS felzárkóztató csoportja.
A szerző felvétele

– Egyik célunk volt, hogy lehetőleg olyan edzőket alkalmazzunk, akik példaképek is lehetnek a gyerekeinknek, ezer szállal kötődjenek a szegedi klubhoz. Idén nyáron négy új trénert szerződtettünk. Mindannyian fiatalok, teli ambícióval. Jó látni, hogy milyen remek hatással vannak a gyerekekre. Közel 200 igazolt sportolóval rendelkezik az SZVPS. Van olyan korosztályunk, ahol közel 40-en járnak edzésre. Komoly logisztikát igényel beosztani az edzésidőpontokat, mert a srácok megtöltik az újszegedi sportuszoda medencéjét – kezdte a beszélgetést Mód Péter, az SZVPS elnöke.

A felnőttcsapatnál a nyáron komoly változások történtek.

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdás, dr. Molnár Tamás lett az ügyvezető, az egykori csapatkapitány, Varga Péter pedig a vezetőedző.
– Két különböző néven szerepel a két csapat, mégis rengeteg szállal kötődik immár egymáshoz. Ebben nagy változás történt, és úgy gondolom, hogy ez így egészséges. Több olyan vízilabdás is szerepel a felnőttkeretben, akik az SZVPS játékosai. Jó látni, hogy szerepet is kapnak a csapatnál, ez a többiek számára is vonzó, arra ösztönzi őket, hogy minél jobb játékosokká váljanak. Nem lehet mindenkiből nagy játékos, így számunkra minden gyerek fontos. Megszerettetni velük a vízilabdát, egészséges életmódra nevelni őket, illetve egy olyan közösséget építeni, amelyhez a gyerekeken kívül a szülők, a családtagok is kötődnek, ez a klub célja – fejezte be a beszélgetést Mód Péter, a Szegedi Vízipóló Suli elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt tollaslabdaérem a felnőttek között

A hétvégén Budapesten rendezték a Péter András felnőtt B és C kategóriás tollaslabda emlékversenyt,… Tovább olvasom