Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

SZVPS: ötből öt Dubaiban

Öt meccset játszott a dubaji nemzetközi utánpótlás vízilabdatornán a Rossmann SZVPS 2001 után született fiúcsapata, és mind az ötöt megnyerte, karnyújtásnyira van a torna megnyerésétől. Az elmúlt négy napban beleláthattunk abba a luxusba, amely az Egyesült Arab Emirátusokban az életet körülveszi.
Dubajban az SZVPS. Képgaléria!

Azért fáradnak a szegedi srácok. Lejátszottak öt meccset, utaztak rengeteget, mivel két órával előrébb jár az idő Dubajban, így legtöbbször a korai keléssel is meg kell birkózniuk. A Rossmann SZVPS vízilabdásai így a buszon legtöbbször elszenderednek. Ez a játékukon nem látszik, eddig öt meccset játszottak a saját korosztályukban, és mind az ötöt magabiztosan megnyerték. A másik európai résztvevő, a Jug Dubrovnik egyszer már kikapott.

Laluska Balázs és a szegedi különítmény.
Laluska Balázs és a szegedi különítmény.

A torna rendben zajlik, minimális csúszások fordulnak elő, pedig évekkel ezelőtt ez nem volt jellemző az arabok által szervezett eseményre. Igaz, a szervezők legtöbbje külföldi, így tőlük főként elvárják, hogy rend, precizitás legyen. Melóznak is rendesen.

Kis öröm. A Rossmann SZVPS ellenfeleinek kevés sikerélmény jut, de azt is megbecsülik. A szerző felvételei
Kis öröm. A Rossmann SZVPS ellenfeleinek kevés sikerélmény jut, de azt is megbecsülik. A szerző felvételei

Három siker

A szegedi vízilabdások pénteken három mérkőzést játszottak az I. Dubaji International Aquatic Championships 2014 Golden csoportjában. Eredményeik:
Rossmann SZVPS–Heliopolis Winners 12–2
A szegedi gólszerzők:
Mekkel 6, Bakos 3, Bevíz 2, Almási.
Rossmann SZVPS–Heliopolis Sharks 13–0
A szegedi gólszerzőink:
Bevíz 3, Mekkel 2, Katona 2, Jeles, Antal, Kiss, Tóth, Almási, Kovács.
Rossmann SZVPS–Egyesült Arab Emirátusok serdülő válogatottja 10–3
A szegedi gólszerzőink:
Mekkel 5, Katona 3, Lakatos, Prilenszky.

Ez jellemző Dubajra. Fejlődik, épül, nincs olyan pontja, hogy ne látnánk darukat. A katari válogatottat elkísérő iraki származású, de Magyarországon élő Kerim Dai három éve járt a városban, testvére itt él, így tőle kapott egy autót. Mivel annyit változott a metropolisz, így négyszer is eltévedt, hiszen az új utak, a felhőkarcolók akkor még nem voltak ott.

Kis híján politikai botrányba fulladt a torna. Az első nap a katari csapat el akart menni, mert az egyiptomi kisgyerekek csúfolták őket azért, mert Katar támogatja az egyiptomi síitákat. Mindez előttünk zajlott, csak a szervezők hosszú megnyugtatása után higgadtak le, pedig előtte már a katari sportminisztériumba is telefonáltak. Büszkék lehetünk a szegedi fiúkra, nemcsak játékban, hanem viselkedésben is példát mutatnak.

Az arab országokkal a későbbiekben már számolni kell ebben a sportágban, a vízilabdában is. Egyre több a külföldi tréner, éppen ezért járt a torna alatt Dubajban Alessandro Campagna. A világhírű tréner előadást tartott. Az sem véletlen, hogy európai csapatokat hívtak meg a tornára, mert tanulni akarnak. Mivel pénz van az arab országokban, így a gyors fejlődés sem kizárt, mert Puskás Öcsi óta tudja mindenki: „Kis pénz, kis foci. Nagy pénz, nagy foci!" Itt pedig fizetőeszközből nincs hiány.

Kovács (12) góllal járult hozzá a szegedi sikerhez
Kovács (12) góllal járult hozzá a szegedi sikerhez

A szegedi születésű Laluska Balázs is nyár óta Dubajban kézilabdázik. A Pick egykori játékosa a családjával él kint. Keddi számunkban hosszabb interjút olvashatnak az egykori válogatott átlövővel, mesél majd arról, hogy mennyire volt nehéz megszokni az arab életet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diapolo-Szeged: álomból valóság?

Az elmúlt években mindig harmadik helyet szerző Diapolo-Szeged férfi vízilabdacsapata szombaton kezdi az Eger elleni OB I-es elődöntőt. Tovább olvasom