Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Tácsi! Hajrá, Ferencváros!

Sosem volt híres sportoló, nem ért el nagy eredményeket. A forráskúti származású, jelenleg Vásárhelyen élő Tóth Zsolt sportfotókat készít. A 27 éves édesapa története igazán tanulságos. A kisegítő osztály elvégzése után szobafestő lett, jelenleg közmunkás, de a fotózás a mindene. Több megyei focis képe is megjelent már a Délmagyarországban.
A forráskúti Tóth Zsolt még a helyi általános iskolában kapta a Totya becenevet. Mindenki így ismeri. Sosem volt nagy sportoló, nem ért el világra szóló eredményeket, pedig 27 évesen még most is lenne rá esélye. Ő így is igazi sportrajongó, aki imád fotózni. Totya a forráskúti suliban kezdte a tanulmányait, az első elvégzése után viszont a mindenki által csak „kisegítőnek" nevezett osztályba került. Lassabb volt, mint a többiek, nem ment neki olyan tempóban a tanulás, mint az osztálytársaknak.

Főhősünk, Tóth Zsolt. A kisképen 19 hónapos kisfiával, Bence Zsolttal. Fotók: DM
Főhősünk, Tóth Zsolt. Fotó: DM

Zöld zászló

Tóth Zsolt egy érdekes történetet osztott meg nekünk. Mivel már közel 14 éve elballagott az általános iskolából, így publikussá válhat a sztori.
– Negyedik óránk volt. Már mindenki elfáradt, senki sem szeretett egy helyben ülni. Rossz idő volt kint, esett az eső, de elvittem magammal a Fradi-kazettát. „Tácsit", ha kértük, akkor betette az osztálymagnóba. Minden társam szerette, tudta a szöveget. Mi felálltunk a padok tetejére, levettük a pólónkat, és mint az igazi szurkolók, úgy pörgettük a fejünk felett, miközben ordítva énekeltük az indulót. Igazi fradisták voltunk a negyedik órában, szegény másik osztály, mert biztos, hogy áthallatszott az éneklésünk.

– Itt volt egy olyan „Tácsim!" – mi így hívtuk a tanár bácsit –, aki szerette a sportot. Az osztályba a felzárkóztatótól a negyedikesig jártunk, felsőben pedig szintén összevontan voltunk. Mivel kiscsapatunk elég mozgékony volt, így általában már a negyedik órában vagy a sportpályán mozogtunk, ha pedig szabad volt a tornaterem, akkor ott futballoztunk. Akkor voltam kicsi, amikor a Ferencváros labdarúgócsapata bejutott a BL-be. Lisztes, Vincze, Kuntics, Kopunovics és Hajdu is a keretben volt. Szerettem őket. Állandóan Fradi-meccset játszottunk egymás ellen, egyszer a Real, egyszer az Ajax, vagy éppen a Grasshoppers volt az ellenfél. A Télapótól ajándékba kaptam is egy Fradi-kazettát, amin rajta volt az induló. Most hirtelen nem tudnám végigénekelni, de ha egyszer meghallgatnám, akkor biztos, hogy eszembe jutna – kezdte a sporthoz való kötődését Tóth Zsolt.


Totya jelenleg Hódmezővásárhelyen él. Párjával, Ágnessel a legnagyobb boldogságban nevelik 19 hónapos kisfiukat, Bence Zsoltot.

19 hónapos kisfiával, Bence Zsolttal
19 hónapos kisfiával, Bence Zsolttal. Fotó: DM

– Én már nem sportolok, remélem, Bence futballista lesz. Forráskúton hét évig voltam futballkapus, így Hajdu Attila a kedvenceim közé tartozott. Még kapuskesztyűm is volt. Azt mondták, hogy jó kapus voltam, nem féltem az erős lövésektől sem. Gusztos Gábor volt az edzőm, szigorú volt, mindig rám szólt: „Totya! Figyelj!".

Tóth Zsolt dolgozik. Az általános iskola elvégzése után hentesnek tanult, de két év után befejezte a sulit, majd Makóra, a Galamb József iskolába jelentkezett, ahol szobafestő szakmát szerzett.

– Pályázok és jelentkezem én minden munkára, de még választ sem kapok, így a szakmámban nem tudok elhelyezkedni. Most Vásárhelyen közmunkásként tevékenykedem. Ez van, de legalább van a családnak bevétele.

Tóth Zsolt fotója a Mindszent egyik bajnokiján készült. Fotó: DM
Tóth Zsolt fotója a Mindszent egyik bajnokiján készült. Fotó: DM

A Délmagyarország olvasói már találkozhattak Tóth Zsolt nevével a sportoldalon, rendszeresen jelent már meg fotója különböző megyei futballmeccsekről.

– Évekkel ezelőtt vettem magamnak a megspórolt pénzemből egy fényképezőgépet. Először a természetet fotóztam, majd a csongradfoci.hu keresett meg, hogy segítsek nekik, és ekkor készítettem először megyei focimeccsekről képeket. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Délmagyarban már több fotóm is megjelent. Imádom ezt, ez a hobbim. Nagy álmom, hogy egyszer a megújult Fradi-pályán fotózhassak. Jó lenne egy ilyen gyönyörű stadionban képeket készíteni, a kedvenceket pedig közelről látni – fejezte be a beszélgetést Tóth Zsolt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könnyű lett: Griff SE-Vidux Tisza Squash SE 0-4

A fallabda Premier Liga 2. fordulójában a Vidux Tisza Squash SE simán nyert a PSA-Griff SE otthonában. Tovább olvasom