Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Tájfutóérmek Vácról

Vácon rendezték meg a rövidtávú tájékozódási országos bajnokságot, és a pontbegyűjtő csapatbajnokságot a Cserhátban, az alsópetényi horgásztó környékén.
A sprinten több mint 1000 fő indult. Délelőtt a selejtezőket, délután a döntőket rendezték. A selejtezőfutamokból kategóriánként csak a legjobb 24 juthatott a döntőbe. A 36 nevezett SZVSE-sportoló közül 26-an kerültek be a fináléba.

Vác belvárosában volt a rajt, ahol a lecsófesztivál tömegében kellett lavírozniuk a versenyzőknek, majd a pálya második felében a Duna-parti parkban kellett rohanva tájékozódni. A felnőtt lányoknál Szerencsi Ildikó a második helyet szerezte meg, minimális hátránnyal. A junior lányoknál Tóth Réka, a serdülő fiúknál Rácz Sándor nem talált legyőzőre, így magyar bajnoki címet szereztek.

A csapatbajnokságon sajnos a rutinosabb csapataink hibapontosak lettek, pontosabban kihagytak egy pontot, így a dobogó helyett a diszkvalifikáltak között szerepeltek a felnőtt lányok, felnőtt fiúk és az ifi fiúk is. Ilyenre még nem volt példa az egyesület történetében. A fiatalok bronzérmei és ponthozó helyei adtak vigasztalást és biztatást a jövőre nézve.

A versenyzőket Szerencsiné Csamangó Jusztina, Szencz Attila és Gera Tibor készítette fel.

Eredmények, rövidtávú ob, N21: 2. Szerencsi Ildikó. N20: 1. Tóth Réka, 3. Szokol Mónika. N14: 3. Gera Krisztina. F21: 5. Lévai Ferenc. F16: 1. Rácz Sándor. Szeniorok, N45: 1. Szerencsiné Csamangó Jusztina. N55: 2. Takács Ágnes. F45: 4. Gera Tibor.

Csapatbajnokság, F14: 3. Rácz Zoltán, Masa Máté, Kruppai Gábor. F16: 3. Bíró Péter, Körmendi Márton, Kis Szabó Dávid. N14: 3. Vajda Luca, Szabó Dorina, Zsíros Csenge, 4. Gera Krisztina, Duró Barbara, Duró Krisztina. N20: 5. Faragó Mária, Csuka Zsófia, Vass Luca. Szeniorok, F45: 3. dr. Sindely Pál, Szencz Attila, Gera Tibor.

Olvasóink írták

  • 1. Elendur 2011. szeptember 08. 14:53
    „gratulálok a helyezeteknek, a pontot csapatban kihagyóknak, meg enye-benye... T. Dm térképet nem lehetne fölrakni, pl a senior kategória pályája érdekelne...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Top 10: micsoda augusztus!

Augusztus hónap 2011 legeredményesebbje volt a sport szempontjából Csongrád megyében. Tovább olvasom