Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Takács edző előre megjósolta a Makó FC jó szereplését

Sporttörténelmet írt vasárnap a Makó FC: a Maros-parti város első számú labdarúgócsapata még sohasem állt a másodosztály első helyén. Nagy szó ám ez, hiszen Makón 1912 óta létezik futball.
Bány Tamás NB I-es teljesítményt nyújtott a Budafok ellen. Fotó: Gyenes Kálmán
Rangadónak ígérkezett a Budafok makói szereplése. Elvégre az első helyezett érkezett a másodikhoz. Aztán elmaradt a nagy csata, csak egyetlen csapat volt a pályán: a Makó. Hihetetlen jó érzés volt látni, mekkora a különbség a hazaiak javára. Erre már korábban is volt példa, de most a fölény remek játékkal is párosult. Nem túlzás, a Budafok hálát adhat istennek, hogy megúszta a dél-alföldi kirándulást „mindössze" négy góllal.

– Ezen a meccsen végre nyugodtan ülhettem a kispadon – mondta Takács Zoltán, a Makó trénere. – Szépen, és ami a legfontosabb, jól is futballoztak a srácok. Ne vádoljon senki nagyképűséggel, de számomra ez nem akkora meglepetés. Már a legutóbbi évad végén azt nyilatkoztam, ha sikerül nagyjából együtt tartani a keretet, akkor meghatározó szereplői leszünk a most folyó bajnokságnak. Néhányan ugyan távoztak, de az érkezők miatt egyáltalán nem gyengültünk, sőt!

Négy forduló után az összes ellenfél a Makó hátát bámulja. A városban hurráhangulat kezd kialakulni. Megkérdeztük az edzőt, nem nyomasztja-e a túlzott elvárás?

– Természetesen engem is büszkeséggel tölt el, hogy vezetjük a tabellát, örülök, hogy boldogságot okoztunk szurkolóinknak, de mi azért igyekszünk a földön maradni. Tisztában vagyunk vele, az ilyen magasságból lehet a legnagyobbat esni. Fel kell arra készülnünk, hogy mindenki az elsőt akarja legyőzni. Azt mondom erre, nem baj, hiszen inkább ránk legyenek irigyek, mint fordítva. Nem félek a jövőtől, mert a játékosállományt figyelembe véve, a csoportból bárkivel felvesszük a versenyt. Kimondottan erősnek ítélem meg a keretünket.

A fanyalgók egyszer sem felejtik el „megjegyezni", azért lehet csak az élmezőnyben a Makó, mert a mostani NB II-es pontvadászat lényegesen gyengébb, mint a legutóbbi NB I/B.

– Nem különösebben érdekelnek ezek a vélemények, mert nem tudok mit kezdeni velük – reagált az edző. – Nem a Makó tehet arról, hogy felhígult, felhígították a mezőnyt. Mi ott igyekszünk minél jobban szerepelni, ahol erre lehetőségünk nyílik.


Álom, álom, édes álom

Látva a Makó FC parádés idénykezdését, a legoptimistább drukkerek már az NB I-et emlegetik. Ménesi Gábor klubelnöktől afelől érdeklődtünk, vajon van-e realitása az osztályváltásnak?
– Hú de sok van még hátra a bajnokságból! Majd, ha a tavaszi hajránál tartunk, és akkor is velünk kezdődik a tabella, akkor esetleg el lehet játszani a gondolattal. Álom, álom, édes álom. Totálisan amatőrök vagyunk, a mi játékosaink munka mellett futballoznak. Valamelyest megismerve a mezőnyt, az első hat között ott lehetünk, de feljutásról fölösleges is lenne morfondírozni. Éves szinten nagyjából 25-30 millió forintból gazdálkodunk, az élvonalhoz pedig minimum 150 millió kellene. Persze, ha a magyar Abramovics egy zsák pénzzel bekopogtatna az ajtónkon, akkor...
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janicsék tripláztak Zágrábban

A magyar válogatott hat arany-, három ezüst- és három bronzéremmel zárta a zágrábi kajak-kenu… Tovább olvasom