Délmagyar logó

2018. 08. 18. szombat - Ilona 20°C | 32°C Még több cikk.

Takaréklángon kezdte meg a felkészülést a Pick

Két ifjúsági játékossal kiegészülve mindössze nyolcan jelentek meg a Pick Szeged kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes kézilabdacsapatának tegnapi első edzésén. A hiányzók igazoltan maradtak távol, hiszen valamennyien nemzetük válogatottjában vb-selejtezőt játszottak. Vladan Matics edző a héten ráhangoló foglalkozásokat tart.
– Ha nem lett volna kiírva az ajtóra, hogy Pick Szeged handball team, talán még tovább is megyek – mondta bekukkantva a teljesen felújított és a klub kék-fehér színében pompázó öltözőbe Vadkerti Attila, aki most már azzal dicsekedhet, hogy ő a csapat legrégebbi játékosa. A megújulásra Rea Attila marketingmenedzser adta meg a választ:

– Összesen kétmillió forintért újítottuk fel az öltözőt, úgy, hogy egy részét egybenyitottuk a szertárral. Ehhez a klubunkon kívül három cég – Madefo Kft., Nagy Tibor villanyszerelő, Elektro Outlet – támogatását sikerült megnyernünk. Kiraktuk az öltözőpadokat, és helyükre bőrülések, valamint szekrények kerültek. A szertár is kulturáltabb köntöst kapott.

Julian Stamatét éppen a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét vizsgáló Pharmanex biotonic scenertől távozóban kaptuk el. A beállónak már nem kellett tolmács, hogy elmondja mivel töltötte a nyarat. Bár szemmel látható volt, hogy a barnaságát nem a szoláriumban szerezte.

A játékosok figyelmesen hallgatták Vladan Matics (jobbra) eligazítását. Fotó: Segesvári Csaba
A játékosok figyelmesen hallgatták Vladan Matics (jobbra) eligazítását.
Fotó: Segesvári Csaba

– Egy hetet voltam a román és ugyanennyit a görög tengerparton. De ami a leglényegesebb, hogy már nem fáj sem a korábban sérült vállam, sem a bokám. Nagyon bízom abban, hogy nem okozok csalódást az új bajnokságban, hiszen Herbert Gáborral kettőnknek kell megoldanunk a beállóposztot. Bár itt látom már az utódunkat, Gyuris Patrikot, akiből jó beálló lehet.

Meglepetten vettük észre, hogy Katzirz Dávid – bár neki is csak hétfőn kellett volna bekapcsolódnia a munkába – máris megjelent az edzésen. Természetesen első kérdésünk a vb-selejtezőn megsérült ujjának állapotára irányult.

– Sajnos még mindig nem tudom teljesen behajlítani, és a színe is bizonyítja, nincs teljesen rendben. Majd vigyázok rá, de nem szeretnék kihagyni egyetlen foglalkozást sem. Egyébként is a vakáció alatt sokat futottam és kondiztam. Bevallom, ennyire komoly munkát korábban nem végeztem. Mivel a barátnőm még Németországban van, úgy éreztem, rám fér, ha hamarabb bekapcsolódom a munkába.

A válogatott balátlövő búcsúzás közben még a lelkemre kötötte, feltétlenül írjam le: „Számomra Pécs után Szeged az ország legszebb városa".

Vadkerti Attila szeme felcsillant, amikor Vladan Matics közölte a felkészülési mérkőzéseket, és az első helyen említette családjának szülő-
helyét, Érsekújvárt.

Vadkerti Attila a Pick Szeged frissen felújított öltözőjében. Fotó: Segesvári Csaba
Vadkerti Attila a Pick Szeged frissen felújított öltözőjében.
Fotó: Segesvári Csaba

– Számomra külön öröm, hogy címvédőként ismét elindulunk az érsekújvári tornán, amelyen az összes Szlovákiában élő rokonság megjelenik. Nagyanyám pedig egészen biztosan most is süt almás pitét, amit a csapat már ki is követel.

Mivel foghíjas volt a csapat, Vladan Matics csak annyit mondott, hogy ezen a héten hat edzést tart, és még szombaton is lesz tréning. Hétfőn a mostani társaság, kedden pedig a hétfőn bekapcsolódók utaznak a fővárosba orvosi felmérésre.

Kemény szavak hagyták el az erőnléti edző, Vladimír Bankovics száját: – Négy-öt napos ráhangoló foglalkozás, valamint a fizikai állapot felmérését követően kidolgozzuk a közös és az egyéni edzéstervet. Azt már előre közlöm, a tavalyinál sokkal nehezebb munka vár mindenkire.

Régi-új arc is feltűnt az öltözőben. Ferenczi Botond székelyudvarhelyi kölcsönjátékosként egy évig a román első osztályú bajnokságban erősítette csapatát. Most Bendó Csaba jobbszélső posztját, Valentin Ghionea cseréjét szánja neki a klubvezetés. A mindössze 20. évében járó tehetséges játékos természetesen akár jobb kettőben is bevethető lesz, mint ahogyan korábban ezen a poszton játszatta Vladan Matics edző.

– Kissé fura érzés ismét a Pick Szeged öltözőjében lenni. Szerettem Udvarhelyen, hiszen ott ismerkedtem meg a kézilabdával. Azonban egyértelmű, hogy a Pick Szeged más kategóriát képez, amelyben csak tanulni lehet. Nekem pedig van még mit pótolnom – mondta Ferenczi.

Olvasóink írták

 • 8. _csucsu_ 2008. július 24. 11:29
  „Halihó!
  Én is itt vagyok áááám!!!
  Nagyon tuti az öltöző,de majd megnézem,hogy biztos ilyen e!:))))))”
 • 7. N I K I 2008. július 18. 14:24
  „Jó az öltöző:)))))))”
 • 6. renaiss 2008. július 18. 08:09
  „Krivo mögött a szerb gyúró áll.
  Bajusz aláírt a Dunaferrhez (ez a hír 3 hónapos!)”
 • 5. Antiserver 2008. július 17. 21:15
  „Pick Szeged fan!

  A másik megoldás az lenne, hogy igazolunk egy külföldi középszintű beállóst, amit a vezetés nyilatkozata szerint bármikor megtehetnénk, de azzal sem lennénk előrébb. Akkor meg már inkább egy ifi játékost hozzunk föl.”
 • 4. Lory 2008. július 17. 20:28
  „Bajusz neccesen mert eligazolt!!!!!!!


  Fasza az öltözőjük!”
 • 3. nikky95 2008. július 17. 19:37
  „ha hírtelen kellene válaszolni Bajuszt mondanám így hirtelen ránézésre "távolról" úgy tűnik!!!!de csak nekem:))))))))))úgyhogy ne bízd el magad:)))))))meg nekem se higgy:D:D”
 • 2. Pick Szeged fan 2008. július 17. 15:31
  „Vajon a két ifi játékos tagja lesz a keretnek a 2008-2009-es szezonban?Beállós nagyon kell de nem ifi korú hanem tapasztaltabb sztárjátékos kellene.Bár a semminél a nagyon fiatal srác is jobb megoldás beállóban.Hajrá Pick mindent bele!”
 • 1. celebrian 2008. július 17. 14:25
  „Krivo mögött ki áll?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztus 4-én lejár a Beton pólósainak szabadsága

A bajnoki negyedik helyezett Szeged Beton férfi pólócsapatának játékosai május 12-étől szabadságukat… Tovább olvasom