Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Támogatás fejlesztésre

Közel másfél millió forintról szóló megállapodást írt alá a Magyar Röplabda Szövetség és a Szegedi RSE. Az egyelőre az utánpótlás terén jeleskedő klub két részletben kapja meg – az elsőt már a héten – az állam révén fejlesztésekre fordítható összeget.
A röplabda komoly hagyományokkal rendelkező sport Szegeden. Az utánpótlásnak mindig is nagy figyelmet szenteltek a városban – és immár kiderült, országos szinten is értékelik az itt folyó munkát.

A magyar állam az öt látványsportág után újabb 16 sportágnak adott lehetőséget arra, hogy pénzügyi segítsége révén fejleszthessen, javítsa a meglévő körülményeit. Ezen döntés értelmében 2020-ig összesen nagyjából 2,1 milliárd forinttal támogatja a sportágat, amely összeg évente körülbelül 329 millió forint. Ebből a pénzből az MRSZ 110 milliót oszt szét fejlesztés címén egy év alatt a pályázó kluboknak – kilencvenből 57 tett így –, míg további 30 millió jut az utánpótlásra. A megyeszékhely alakulatai közül egyedül a Szegedi RSE pályázott, a próbát pedig siker koronázta, hiszen tegnap hivatalos keretek között 1,32 millió forintról szóló megállapodást kötött a szövetség és a klub – a pénz fele akár már ezen a héten az SZRSE bankszámláján lesz, a másik fele pedig a következő fél évben érkezik.

– Öt évig éltem Szegeden, de két edzésalkalom is elég volt ahhoz, hogy megismerjem a klubot, az ott folyó elszánt, komoly munkát és a mindennapi heroikus küzdelmet. A szövetség elkötelezett a sportág iránt, ezért érezzük fontosnak az olyan műhelyek támogatását, mint amilyen az SZRSE. Remélem, a sportág újra fellendül, ennek szellemében olyat tettünk, amilyet 1946 óta sose: negyven százalékkal csökkentettük a bajnoki nevezési díjakat. A szövetséget április végén 108 milliós adóssággal vettem át, ebből az állam és a gazdálkodás révén mára 20-22 millió maradt, amelyet magunk előtt görgetünk. Hogy mikorra várom a fejlesztések első eredményét? 2019-ben már látványos lehet a hazai röplabda fejlődése – nyilatkozta Poór Csaba, az MRSZ elnöke.

– Mindenért fizetnünk kell, sokszor a szülőket terheljük, talán ezen a területen, például az új eszközök vásárlásával előreléphetünk. Körülbelül 150 gyerek sportol nálunk, akik elindulnak minden létező tornán vagy sorozatban – mondta Varga Tamás, a Szegedi RSE elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhét tékvandós bajnoki érem

Nagykátán rendezték meg a 23. felnőtt és ifjúsági, valamint a 20. gyermek és kadet WTF Taekwondo… Tovább olvasom