Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Tápé ESK: lendületben

Tíz és fél millió forintból, ebből harmincszázalékos önrészből újul meg a megyei I. osztály legutóbbi szezonjának bajnoka, a Tápé ESK Budai Nagy Antal utcai létesítménye. Az új szezon hazai meccseit nem érinti a munka, a csapatnak nem emiatt kell költöznie.
Lendületben maradt a Tápéi Egységes Sportkör. A klub labdarúgócsapata megnyerte a megyei I. osztályú bajnokságot, majd elvesztette az NB III-as osztályozót a Cigánd ellen, ám ez sem vette el a kedvét az egyesület fejlődési törekvéseinek.

– Egy jobb csapat ellen vesztettünk párharcot. A rövid távú céljaink szempontjából korai volt ez az NB III-as osztályozó. A hároméves terv alapján az utolsó szezonban kellene feljutnunk az NB III-ba – mondta Molnár János ügyvezető elnök.

Eközben a Budai Nagy Antal utcai létesítményben egy markoló dolgozott a hátsó, egykori betonos pályán, ahonnan ideiglenesen eltűnt a hatalmas reklámtábla is, míg a füves talajon ketten talicskázták el azt a földet, amely megmaradt az automata, 32 fejes öntözőrendszer alácsövezése utáni árkokból.

Tápé ESK: lendületben. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– Négy méterrel megnöveljük a pálya hosszát és eggyel a szélességét, így a mérete a korábbi 99-szer 63 méterről 104-szer 64-re változik. Szeretném, ha a héten már működne az öntözőrendszer, ehhez kész a kútfúrás, megvan a kompresszor, valamint a talajlazítás és -szellőztetés is. Ezenkívül a pályát övező, öltöző felőli korlátokat másfél méterrel eltoljuk, mert így a szabályos, és majd csak ezen az oldalon lehet a meccset nézni, a másikon nem. A betonos pályát éppen most szedik fel, azon a területen egy 80-szor 22 méteres, nagyjából két kézilabdapálya területű füves talajt alakítunk ki. Az elmúlt évben is történt felújítás, ám az a mostaninak mindössze a negyede volt. Ebből a területből egyébként sem igazán lehet többet kihozni, de legalább jó minőségű pályán és kulturált körülmények között játszhat a csapat – sorolta Molnár János.

A Szuszinak becézett sportvezető még megjegyezte, a megújulás pályázati forrásból és harminc százalék önrészből, összesen 10 millió 500 ezer forintból valósul meg.

– A felkészülés alatt keresnünk kell edzéslehetőséget, viszont az új bajnokság első hazai mérkőzését már az új körülmények között szeretnénk lejátszani. A csapatnak eddig egy új játékosa van: Kiskundorozsmáról a 21 éves Pócs Tamás érkezik hozzánk – tette hozzá végül Molnár János.

Olvasóink írták

  • 1. Együgyű 2013. július 02. 07:35
    „,,Tápé ESK: lendületben"
    ,,A Szuszinak becézett sportvezető még megjegyezte, a megújulás pályázati forrásból és harminc százalék önrészből, összesen 10 millió 500 ezer forintból valósul meg." Ezek szerint megy tovább a közpénzek ,,hasznos" felhasználása (7o%-lék)! Elismerem lesz, most a haszon reményében (előteremtődik hirtelen) harminc százalék önrész! Mind ez a jó hiszeműleg megállapított átlag 150-es nézőszám érdekében! A Tápé ESK vezetése (tulajdonosai) és Szuszi igazán lendületbe hozták magukat! Megmutatkozik országunkban megint a közpénzek hasznos felhasználása! Eddig miért nem fordított az ESK 30% önrészt a sportkomplexumra? Talán az aratás éve 2013-ban jött el? A jövőben a Tápé ESK milyen eredményeket fog elérni, mik a célkitűzések a megye I-ben? A célokat a CSLSZ is támogatni fogja? Persze, persze majd a helyi családok fognak kitántorogni a színvonalas családbarát meccsekre! A felújítás miatt az utánpótlás csapatok hol játszanak? Anyukákat-apukákat lehet, hogy ez is érdekelné.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurtáék Vásárhelyen edzőtáboroznak

Hétfőtől három héten keresztül ismét Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában és a Török… Tovább olvasom