Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Taroltak a szegediek

Budapesten rendezték meg a birkózók diákolimpiai országos döntőjét, amelyen nagyszerű szegedi siker született. A Szegedi VSE hat fiatal versenyzője lépett szőnyegre, s közülük négyen nem találtak legyőzőre, míg egy ezüstérmet is szereztek.
A sikerkovácsok (balról jobbra): Kahr, Németh, Katona, Mátrai, Borbola, Dollák. Hátul Balogh és Kiss K. edző. Fotó: DM/DV
Budapesten rendezték meg a birkózók diákolimpiai országos döntőjét, amelyen nagyszerű szegedi siker született. A Szegedi VSE hat fiatal versenyzője lépett szőnyegre, s közülük négyen nem találtak legyőzőre, míg egy ezüstérmet is szereztek. Ezzel a kiváló teljesítménnyel a szegediek a Bp. Vasas és a Szombathelyi Vasi Volán SE előtt először megnyerték a csapatversenyt, pedig volt több olyan település, amelyről közel harmincan indultak.

– A klubunk pedig nagyon mostoha körülmények között kénytelen dolgozni – panaszkodott Borbola Imre szakosztály-vezetőségi tag, majd így folytatta: – Nagyon köszönjük a klubvezetésnek, hogy visszaköltözhettünk a csarnokunkba. De az anyagiak hiánya miatt mégis óriási gondban vagyunk, hiszen a tehetséges gyerekeinkkel nem vehetünk részt versenyeken. Már az is óriási segítség lenne, ha valaki kisbuszt bocsátana a rendelkezésünkre. Vagy akár százezer forintnyi támogatással is előrébb lennénk, hiszen kifutná az utazási költségünket. Minden apró támogatást nagy tisztelettel fogadnánk, hiszen a szegedi birkózás jövője forog kockán.

A szegediek eredményei, 31 kg: 1. ifj. Borbola Imre (Fő Fasori Ált Isk. testnevelő: Gózon János). 34 kg: 1. Dollák László Sándor Weöres Ált. Isk. testnevelő: Széll Ágnes). 41 kg: 1. Mátrai Péter (Juhász Gyula Gyak. Ált. Isk., testnevelő: Joó Gyöngyi). 60 kg: 1. Kahr Kristóf ((Juhász Gyula Gyak. Ált. Isk., testnevelő: Szabó Józsefné). 37 kg: 2. Katona Richárd (Rókus II., testnevelő: Vezsenyi Zoltán).

A kötöttfogású diákbirkózók Szigetváron versenyeztek, amelyen a 75 kg-ban Benkő Bence a második helyet szerezte meg. A versenyzőket Kiss Károly és Savanya Ferenc edző készítette fel.

Kazincbarcikán nemzetközi szabadfogású versenyt rendeztek, amelyen a Szegedi VSE birkózója, Szabó Czibolya Gábor ezüstérmes lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: le kell vonni a tanulságot

A három nyert mérkőzésig tartó férfi kézilabda NB I döntőjében az elmúlt szombati győzelmével… Tovább olvasom