Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Taroltak az UTC íjászai

Érmekben és országos csúcsokban gazdag évet tudhat magáénak 2009-ben az UTC íjász szakosztálya.
A szegedi egyesület versenyzői a júniust sem hagyták sikerek nélkül: felnőtt versenyzőik Szerbiában, utánpótlás-sportolóik Debrecenben állhattak dobogóra.
Rendkívül sikeres évet tudhat magáénak az UTC íjász szakosztálya – a szegedi sportolók 2009-ben eddig 35 versenyen 85 érmet, köztük 42 aranyat szereztek. A sikeres versenyek között több jelentős viadal is volt: országos bajnoki aranyból és ezüstből ötöt, bronzból egyet szereztek a versenyzők, diákolimpiai bajnoki cím kettő került Szegedre, sőt alig fél év alatt legalább öt országos csúcsot is felállítottak az UTC-sek.

A legutóbbi sikert néhány hete, a szerbiai Kelebiján megrendezett nyílt terepíjász országos bajnokságon aratták, ahol a hat szegedi versenyző közül mindenki dobogóra állhatott, közülük négyen, Szűcs Gáborné, Szűcs Edina, Tombácz Attila és Héjja István a különböző csigás kategóriákban arany-, Kis János ezüst-, Nyári István bronzéremmel térhetett haza.

A felnőttekkel egy időben az utánpótlás három tagja Debrecenben szerepelt, ahol mindhárman érmes teljesítményt nyújtottak. A serdülőknél Banda Árpád első, a gyermek kategóriában Volford Anita harmadik helyet szerzett, míg szintén ebben a korosztályban Szőke Elizabet – tőle megszokott módon – országos csúcsokat lőve lett első.

Olvasóink írták

 • 6. melaci 2009. július 01. 14:18
  „Tényleg jó, hogy már íjászatról is lehet itt olvasni. Gratulálok az UTC érmeseinek! :-)”
 • 5. helix 2009. július 01. 07:44
  „Kellemes meglepetés, hogy az íjászatról is lehet olvasni ebben az újságban. Természetesen az UTC eredményei is szépek. Köszönjük a szerkesztőségnek, hogy teret biztosított ennek a hírnek.Mellesleg ebben a hónapban különösen aktuális lehet ez a téma az ópusztaszeri íjásztalálkozó és a hóvégén , az UTC által rendezendő országos szintű minősítő pályaíjász-verseny miatt is.”
 • 4. Hoyt 2009. július 01. 05:35
  „Gratulálok. Nagyon szép eredmények.További sok sikert kívánok.Valóban nincs még vége az évnek,vának még szép eredmények a szegedi íjászokra.”
 • 3. huti 2009. június 30. 21:28
  „Ez igen, és még nincs vége az évnek....
  Sajnos elég sok kevéssé támogatott eredményes sportág létezik. :(
  Pedig az íjászat egyre népszerűbb, lásd a hétvégi Ópusztaszeri eseményeket, hangulatot.”
 • 2. hercehurca 2009. június 30. 18:10
  „Gratulálok az íjászoknak!
  Kicsit elfeledett sportág ez, pedig számos sikert könyvelhetnek el az ország íjászai. Köztük is (mint láthatjuk is), kiemelkedően teljesítenek a szegedi UTC íjászok. Szeged egy kicsit jobban odafigyelhetne rájuk, lesznek itt még sikerek szép számmal!”
 • 1. otiopasco 2009. június 30. 17:07
  „Na végre olvashatunk az ország legnagyobb íjász klubjának eredményeiről itt és az újságban is!
  Remélem most már kicsit rendszeresebben jelennek meg hírek az íjász sportról és művelőikről!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nevezett a Szeviép az Euroligára

Kosárlabda - A Szeviép-Szeged benevezett a női kosárlabda Euroliga 2009–2010-es kiírására. Tovább olvasom