Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Tatai Péter keres és kutat

A magyar férfi kézilabda-válogatott a január 12-én kezdődő spanyolországi világbajnokságra készül. A keret tagja Tatai Péter, a Pick Szeged játékosa is. A győri születésű hálóőr nincs csúcsformában. Leginkább erről beszélgettünk a kézilabdással.
– Hogy teltek az ünnepek?


– Szegeden maradtunk, nem utaztunk sehová, én a két ünnep között a válogatottal voltam, de a karácsonyt és a szilvesztert is Szegeden töltöttük. Nem akartunk utazni, jó volt a családom körében lenni, sokat játszottunk, minden pillanatát kihasználtam, élveztem az ünnepeknek.

– Nem sokat védett a válogatottban...

– Igazán nem izzadtam meg, ez igaz! Nem tudom, mi van velem, sehogyan sem akar összejönni, hogy jól menjen a védés a válogatottban.

– Igazán az ősszel sem brillírozott, a Pickben sem remekelt. Mi ennek az oka?

Tatai Brnóban lehúzná a rolót. Fotó: Schmidt Andrea
Tatai Brnóban lehúzná a rolót.
Fotó: Schmidt Andrea
– Higgye el mindenki, hogy keresem az okot, és nem a kifogásokat, hogy mi lehet a baj. Nem jöttem még rá, hogy miért vagyok ilyen holtponton. Jó lenne ebből minél hamarabb kimászni.

– Ki segít ebben?

– Leginkább a párom. Sokat beszélgetünk, mindenben támogat, igazán ő ad erőt nekem.

– A csapaton belül is számíthat segítségre?

– Éppen itt ül mellettem Ancsin Gábor, aki a Pick Szegedben is csapattársam. Vele és a többiekkel is sokat beszélgetünk, látják, hogy bánt a gyenge forma.

– Majd most Csehországban elkapja a fonalat!

– De jó lenne! Nagyon rám férne már. Mindig felteszem a kérdést: miért? Régebben képes voltam másra kenni a dolgokat, most azonban magamban keresem a hibát. Nem volt sikerélményem, nem volt olyan meccsem az ősszel, amikor úgy jöhettem volna le a pályáról, hogy ez igen, ez jó volt. Ez nagyon hiányzik. Az önbizalmam alaposan megcsappant. Nagyon bízom benne, hogy végre összejön egy bravúrsorozat, és akkor újból a régi Tatai Péter áll a kapuban.

A csehországi Újévi Kupa programja

Ma, 18.30, Brno: Magyarország–Lengyelország,
holnap, 12.15, Brno: Csehország–Magyarország,
vasárnap, 13.15, Hodonin: Magyarország–Szlovákia.

– Veszprémben kapott rendesen. Mit szólt hozzá?

– Az 5. percben először arra gondoltam, hogy jól hallom? A hatodik percben, azaz egy perc múlva rájöttem: jól hallom! Nem értettem ezt a hozzáállást, azt, hogy miért bántanak, miért szidnak a nézők. Ha jól emlékszem, Szegeden a két válogatott meccsen a publikum egyetlen rossz szót sem mondott a veszprémi játékosokra, sőt sportszerűen fogadta őket. Még mindig a bajnoki döntőért bűnhődöm. Akkor egy labdáért futottam, amit nem engedtek a szurkolók kivenni a labdafogó hálóból. Nem tettem semmi rosszat, nem bántottam őket, nem hergeltem a veszprémi drukkereket. Azóta lettem ellenség. Rá kell jönnöm, ez van, ezt kell elfogadnom, nem leszek nagy kedvenc.

– Brnóban lehúzza a rolót?

– Szép lenne így visszatérni. Lelkileg nem vagyok padlón, erős vagyok, éppen ezért reménykedem abban, hogy újból megtalálom a helyes utat, a jó formát.

Olvasóink írták

  • 2. Bábkacsa 2013. január 04. 22:31
    „Én jobb képességű kapusnak tartom Tatust, mint Mikler Rolit, aki most fog mint a festék, ez tény!”
  • 1. honeybee85 2013. január 04. 13:52
    „Gyerünk Tatus,szeretünk Téged,ez csak egy holtpont,hamar túl leszel rajta!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

21 csapat versengett

Huszonegy csapat részvételével rendezték meg Hódmezővásárhelyen az I. Winterball elnevezésű… Tovább olvasom