Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Tatai Péter: rossz, hogy nem bíznak bennem!

Ma délután a Napfényfürdő Aquapolisban Tatai Péterrel, a Pick Szeged válogatott kapusával beszélgettünk. Nemcsak a szegedi csapatról, hanem a nemzeti együttesről is.
A beszélgetésnek vége, Tatai Péter edzésre indul.
Köszönjük a kérdéseket. Szép délutánt!

- Köszönöm a szurkolóknak a szeretetet. Érzékelem, azt amit kapok tőlük, ez feltöltő hatással van rám. Sokat segítenek, köszönöm még egyszer!

- Szia Peti! Hogy látod az esélyeket a magyar kupa döntön? "elkaphatjuk" a Veszprémet? Illetve az olimpiai selejtezőn sikkerel jutunk-e túl szerinted? Sok sikert a továbbiakban is! Szombaton elkápráztattál védéseiddel bennünket! :-)

- Bízom benne, hogy elkaphatjuk a Veszprémet, természetesen nem akarom felsorolni, hogy mi kell ehhez, de összeszedetnek kell lennünk, látok esélyt arra, hogy ez sikerüljön, és tudjunk meglepetést okozni. Bízom benne, hogy ott leszünk Londonban, és szorítok nekik.

Tatai Péter. Fotók: Frank Yvette
Tatai Péter. Fotók: Frank Yvette

Kedves Péter!
Van egy fotóm rólad, amikor szomorúan ülsz a kapufánál az újszegedi sportcsarnokban még veszprémiként elveszített bajnoki cím után.
Ha kell, majd szívesen odaadom az idei bajnoki döntő után, hogy az örülős mellé tudd tenni :-D
Ugye lesz örülős kép is?


- Bízom benne, hogy több örülős kép is lesz, és azt a képet már most széttépheti, és kidobhatja. Azért voltam szomorú, mert nem játszhattam, és tehetetlen voltam. Ez pedig nagyon rossz. Ha teszek értek, hogy sikerüljön örülnünk, akkor olyan örömet látnak tőlem, amit még sohasem. Ez a célom, hogy sok ilyen kép készüljön rólam.

Szerintem te vagy jelenleg a legjobb magyar kézilabdakapus. Rolanddal jól kiegészítitek egymást, mert ő a stabilitás, az egyenletes teljesítmény, te pedig igazi bravúrkapus vagy, ha megy, akkor mindent fogsz, mint a festék. Viszont azt látom, hogy a játékostársaid felé történő megnyilvánulásaid -mind a Pickben, mind a válogatottnál- sok esetben sportemberhez méltatlanok (még ha igaza is van kritikáidnak). Ezek a megnyilvánulások láthatóan azért vannak, mert te a maximumot nyújtod és "meghalsz" minden meccsen a csapatért és ezt várod a társaktól is teljesen jogosan. Viszont ez elég romboló hatású a csapatszellemre és a karrieredre is. Nem gondolod, hogy ha a benned égő tűz fenntartásával, de kissé visszább vennél megnyilvánulásaidban és higgadtabban viselkednél, akkor az előrébb vinne a pályafutásodon, például egy olyan szintre, mint amit az általam nagyra becsült Dejan Perics képvisel?

- Összetett kérdés volt, amit köszönök. Úgy gondolom, hogy nem fogok megváltozni, én magam szeretnék ilyen habitussal pályára lépni. Legfurcsább, és legtöbbször feltett kérdés, hogy a társaim, és az edzőm rosszul tolerálják a viselkedésem. Ezt a kérdést, akkor is fel kell tenni, amikor nyerünk, vagy kikapunk. Amikor jó a győzelem, akkor tetszik minden, és akkor is el kell fogadni a reakcióm, ha nem győz a csapat. Nemcsak a csapattársaim, a magyar kézilabda társadalom is ismeri a beállítottságom. Remélem, hogy soha senkit nem bántottam meg. Bárkivel megtudtam beszélni, ha gondja volt, és remélem, hogy ezután is így lesz.

Tatai Péter és a moderátor: Süli Róbert rovatvezető. Fotók: Frank Yvette
Tatai Péter és a moderátor: Süli Róbert rovatvezető. Fotók: Frank Yvette

És akkor a válogatott!

Tatai Péter: - Nagyon örülök annak, hogy ilyen sokan tartanak méltónak arra, hogy a válogatottban védhessek. Félve nyilatkozom erről, mert akik szeretnek azok megértik, amit mondok, akik nem kedvelnek, azok mindenfélét belemagyaráznak ebbe. Most is azon a véleményen vagyok, ha valaki elkezd sportolni, annak a csúcs legyen a válogatott. Nekem is az volt, de most jelen pillanat furcsa érzéseim vannak a nemzeti csapattal, az én karrierem a válogatottnál rosszul sült el. Igaz, a megállapodásunk a szöv. kapitánnyal, hogy segítek a válogatottnál, ha bármelyik kapus megsérül. Ezért megteszek mindent, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Ha távlati célokról kell beszélni, akkor az olimpia után időszak választ adhat arra, hogy leszek, vagy nem leszek többet válogatott. Kapusoknál nem kor a 29 év, de mivel a válogatottban nem szereztem rutint világversenyen, így 30 évesen nehéz lesz meghatározó szerepet szerezni. Higgye el mindenki, hogy nem könnyű megemészteni, hogy sohasem bíznak bennem.

- Hogyan élted meg, hogy mint a legjobb formában lévő kapus nem jutottál szerephez az EB-n, és ha piros Mikulások potyognak az égből akkor se számít rád első vagy második számú kapusként?

Tatai Péter: - Eb? Féltem tőle, a felkészülésben voltak olyan érzések bennem, hogy szerettem volna a válogatottban játszani. Jó formában voltam. Rosszul éltem meg a mellőzésem. Arra gondoltam, hogy ne essek vissza, megmaradjon a jó formám.


TUTI: - 1. Mit gondolsz jó-e a magyar kézinek a Vp-nek a megszokotthoz képest korai kiesése?
2. Szerinted hogyan tudna a Pick tovább fejlődni??? Milyen lépesek kellenek ehhez?
3. A hazai utánpótlás versenyeztetése, felkészitése gyenge lábakon áll.
Szerinted hogyan kellene ezt a területet alaposan megreformálni?
3. Rolival nagyon jól kiegészititek egymást, és nem gondolom, hogy gyengébb kapus vagy nála, de ugy sejtem, hogy még sokat tudsz teljesitményeden javitani, fejlődni. Hogyan látod, milyen téren kellene meg előrelépned, javitanod??? Ezekre tudatosan készülsz is? : )
4. A család hogy van? Jól érzik magukat Szegeden? Bocsi, de a családi létszám továbbfejlesztésén dolgoztok-e?

Ezt a területet sem szabadna elhanyagolni! :) :) r nagyon szeretnénk egyet.
- 1. Nem jó, sajnáltam a játékosokat.
- 2. Úgy gondolom, hogy jó úton halad a klub, a csapat, elkezdett a vezetőség egy irányt adni, jól, átgondoltan haladunk ezen az úton. Bízom benne, hogy a jövő évi keretünk is erősödik, és akkor stabilizálni tudjuk a helyünket. Ebben benne lehetnek a szenzációs eredmények is a játékunkban, így kell felépíteni a klub jövőjét, bízom a sikeres folytatásban.
- 3. Jó párost alkotunk Rolival, ezt sokszor elmondtam, ez sokban segíti a munkánkat. Fizikai állapotunkkal nincs gond, a meccsrutin is egyre magasabb szinten van. Fejben lévő dolgokban lehet fejlődni, sokat számít, hogy kiegyensúlyozott legyen egy játékos. Ha minden rendben van, akkor ez működik,
- 4. A családom jól érzi magát, ennek örülök, mert ez fontos egy sportoló életében. A családunk létszáma elérte a maximumot, nem tervezzük a gyarapodást, négyesben nagyon boldogok vagyunk.

- Szia Tatus! :)  Barátnőmmel csodáljuk a teljesítményed, nagyszerű kapus vagy, óriási rajongóid vagyunk! :) Sajnos még egy autogramunk vagy közös fényképünk sincs veled, és máTatus!A következő meccsen amin ott tudunk lenni, kérhetnénk egy közös fényképet, vagy autogramot? Ezentúl is sok sikert, és jó sok kivédett labdát kívánunk :)

- Sokan nem tudják, hogy vannak autogramkártyáink, már félretettem nektek, szóljatok rám, és elkészíthetjük a közös fényképet is.

- Peti, te vagy a az egyik kedvencünk, nagyon megértjük döntésedet a válogatottal kapcsolatban, nálunk te vagy az első számú kapus a klubcsapatban és a válogatottban is! Remélem még sok-sok évig maradsz a Picknél! Nagyon szurkolunk nektek a kupában, csak sajnáljuk, hogy ilyen lehetetlen helyen lesz a döntő, ha lesz jegy megyünk és a bajnoki rájátszásban. Gyerekekkel dolgozom,foglalkozom, ők is szeretnek és sokszor idéznek tőled.

Tatai Péter: - Bízom benne, hogy szép dolgokat idéznek a tanulók, most már jobban odafigyelek, hogy frappáns dolgokat mondjak a meccsközben.

- Hogy látod az idei bajnokság rájátszásainak az esélyeit? Okozhatunk meglepetést? Nálam Te vagy a válogatott egyik kapusa és remélem, hogy még megadatik Neked is a bizalom, a mindenkori szövetségi kapitánytól!

Tatai Péter: - Bízom benne, hogy a magyarkupában és a bajnokságban! Ha azt veszzük, hogy nem találja magát a Veszprém, ezt ki kellene használni. Jó formában vagyunk, az életemet nem tehetem rá, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy nyerjünk. A válogatottról később, részeltesen.

- Nagyon örülök, annak, hogy maradsz a Pick Szegedben. Innen mész nyugdíjba?

Tatai Péter: - Semmiképpen sem vagyok elzárkózva ettől. A sportolói élet mindig változik, de ha most kell válaszolni a kérdésre, akkor: Igen!

Üdvözlünk mindenkit, megérkeztünk a Napfényfürdő Aquapolisba. A Pick Szeged 15 órától tart regenerációs tréninget. Tatai Péterrel beszélgetünk az edzésig.

A www.delmagyar.hu honlapon a héten négy online interjú keretében a szegedi sportélet öt résztvevőjét kérdezhezi.

Szerdán 14 órától Tatai Péter, a Pick Szeged válogatott kapusa ül laptop elé a szegedi Napfényfürdő Aquapolisban.
Ezen cikk kommentjei között fel is teheti kérdését Tatai Péternek!

Olvasóink írták

 • 19. dobi 2012. április 03. 08:24
  „Remélem Mocsai megbukik a válogatottal és akkor tényleg a legjobbak képviselhetik majd hazánkat... Nem pedig a túlfizetett elkényeztetett veszprémi bébik... és akkor a válogatott sokkal erősebb lesz... Peti, ugye gondoltál már erre e is.... na jó erre nem kell válasz... :)”
 • 18. scott 2012. március 28. 19:47
  „Üdvözlünk mindenkit, megérkeztünk a Napfényfürdő Aquapolisba. A Pick Szeged 15 órától tart regenerációs tréninget. Tatai Péterrel beszélgetünk az edzésig - itt a válasz. Mert a Pick itt tartotta az edzést+a Napfényfürdő Aquapolis a csapat támogatója! Ennyi! Okostojás!”
 • 17. mátka 2012. március 28. 17:19
  „Ma délután a Napfényfürdő Aquapolisban Tatai Péterrel....ehhez miért kellett egy csúszda mellé ülni? ha fizettek is érte,elég ügyetlenke :)”
 • 16. roxper 2012. március 28. 16:31
  „Nekem is nagy kedvencem, örülök hogy márciusban két meccsen is fantasztikusan láthattam védeni, a csurgó és a pler ellen is nagyon is a maximumot adta. A habitusa szerintem minden vérmes szurkolónak bejön, így nekem is! :))))”
 • 15. TUTI 2012. március 28. 14:48
  „NAGYON FONTOS!

  A 3.A kérdésemre lszi meg válaszolni!
  CSAk a 3.B-re válaszoltál! Köszike!

  Szóval:

  3.A A hazai utánpótlás versenyeztetése, felkészitése gyenge lábakon áll.
  Szerinted hogyan kellene ezt a területet alaposan megreformálni?”
 • 14. Lindy09 2012. március 28. 14:46
  „Szia Peti!

  Először is gratulálok a fantasztikus teljesítményedhez :) Nagyon nagy rajongód vagyok :) Mikor lesz szurkolói ankét vagy közönségtalálkozó, hogy kötetlenül lehessen Veletek beszélgetni?

  További sok sikert Neked, és a csapat összes tagjának!! :)”
 • 13. TASIKA 2012. március 28. 14:43
  „Mindenki Tatusa! :)
  Hogy érzed milyen esélyekkel vágunk neki a kupának és a playoffnak? Megkapjuk azt amire mindenki éhezik már jó ideje? Másrészt, szabadidődben mivel és merre próbálsz kikapcsolódni? Remélem továbbra is jó formában véditek a Szeged kapuját Rolival és őrjöngéseitekkel bennünket szurkolókat is extázisba ejtetek! :)”
 • 12. tavimaszlag 2012. március 28. 14:27
  „Köszi a választ Peti! :-)”
 • 11. tavimaszlag 2012. március 28. 14:23
  „Szia Peti! Hogy látod az esélyeket a magyar kupa döntön? "elkaphatjuk" a Vp-t? Illetve az olompiai selejtezőn sikkerel jutunk-e túl szerinted? Sok sikert a továbbiakban is! Szombaton elkápráztattál védéseiddel bennünket! :-)”
 • 10. stevestone 2012. március 28. 09:37
  „Kedves Péter!
  Van egy fotóm rólad, amikor szomorúan ülsz a kapufánál az újszegedi sportcsarnokban még veszprémiként elveszített bajnoki cím után.
  Ha kell, majd szívesen odaadom az idei bajnoki döntő után, hogy az örülős mellé tudd tenni :-D
  Ugye lesz örülős kép is?”
 • 9. Sandman 2012. március 28. 09:13
  „Bocsánat, még egy kérdés, hogy adjunk a bulvárnak is! :D
  Az Pick adatlapodon nem jelöltél meg kedvenc zenét, szóval a PlayBoy DeeJay-on túl vagy innen milyen zenét, zenekart kedvelsz?
  Hajrá Pick Szeged!!!”
 • 8. Sandman 2012. március 28. 08:57
  „Szerintem te vagy jelenleg a legjobb magyar kézilabdakapus. Rolanddal jól kiegészítitek egymást, mert ő a stabilitás, az egyenletes teljesítmény, te pedig igazi bravúrkapus vagy, ha megy, akkor mindent fogsz, mint a festék. Viszont azt látom, hogy a játékostársaid felé történő megnyilvánulásaid -mind a Pickben, mind a válogatottnál- sok esetben sportemberhez méltatlanok (még ha igaza is van kritikáidnak). Ezek a megnyilvánulások láthatóan azért vannak, mert te a maximumot nyújtod és "meghalsz" minden meccsen a csapatért és ezt várod a társaktól is teljesen jogosan. Viszont ez elég romboló hatású a csapatszellemre és a karrieredre is. Nem gondolod, hogy ha a benned égő tűz fenntartásával, de kissé visszább vennél megnyilvánulásaidban és higgadtabban viselkednél, akkor az előrébb vinne a pályafutásodon, például egy olyan szintre, mint amit az általam nagyra becsült Dejan Perics képvisel?”
 • 7. szunyi 2012. március 28. 07:50
  „Hogyan élted meg, hogy mint a legjobb formában lévő kapus nem jutottál szerephez az EB-n, és ha piros Mikulások potyognak az égből akkor se számít rád első vagy második számú kapusként?”
 • 6. TUTI 2012. március 28. 06:16
  „Tatus!
  1. Mit gondolsz jó-e a magyar kézinek a Vp-nek a megszokotthoz képest korai kiesése?
  2. Szerinted hogyan tudna a Pick tovább fejlődni??? Milyen lépesek kellenek ehhez?
  3. A hazai utánpótlás versenyeztetése, felkészitése gyenge lábakon áll.
  Szerinted hogyan kellene ezt a területet alaposan megreformálni?
  3. Rolival nagyon jól kiegészititek egymást, és nem gondolom, hogy gyengébb kapus vagy nála,
  de ugy sejtem, hogy még sokat tudsz teljesitményeden javitani, fejlődni.
  Hogyan látod, milyen téren kellene meg előrelépned, javitanod???
  Ezekre tudatosan készülsz is? : )
  4. A család hogy van? Jól érzik magukat Szegeden? Bocsi, de a családi létszám továbbfejlesztésén dolgoztok-e?
  Ezt a területet sem szabadna elhanyagolni! :) :)

  Előre is köszike!
  HAJRA PICK SZEGED!”
 • 5. bettii. 2012. március 27. 18:46
  „Szia Tatus! :)
  Barátnőmmel csodáljuk a teljesítményed, nagyszerű kapus vagy, óriási rajongóid vagyunk! :) Sajnos még egy autogramunk vagy közös fényképünk sincs veled, és már nagyon szeretnénk egyet. A következő meccsen amin ott tudunk lenni, kérhetnénk egy közös fényképet, vagy autogramot? Ezentúl is sok sikert, és jó sok kivédett labdát kívánunk :)”
 • 4. kuhnagnes54 2012. március 27. 18:40
  „Remélem a kupában is és a bajnokságban is te kezdesz a kapuba és bebizonyítod mindenkinek ,hogy igenis a válogatottban van a helyed. Abban csak én is reménykedni tudok,hogy a Picknél maradsz és ,hogy már idén valami csodával fogsz meglepni minket.”
 • 3. tavimaszlag 2012. március 27. 18:06
  „Peti, te vagy a az egyik kedvencünk, nagyon megértjük döntésedet a válogatottal kapcsolatban, nálunk te vagy az első számú kapus a klubcsapatban és a válogatottban is! Remélem még sok-sok évig maradsz a Picknél!Nagyon szurkolunk nektek a kupában, csak sajnáljuk, hogy ilyen lehetetlen helyen lesz a döntő, ha lesz jegy megyünk és a bajnoki rájátszásban. Gyerekekkel dolgozom,foglalkozom, ők is szeretnek és sokszor idéznek tőled! :-)”
 • 2. rambla 2012. március 27. 16:10
  „Tisztelt Péter!
  Hogy látod az idei bajnokság rájátszásainak az esélyeit? Okozhatunk meglepetést?
  Nálam Te vagy a válogatott egyik kapusa és remélem, hogy még megadatik Neked is a bizalom, a mindenkori szövetségi kapitánytól!
  Sok sikert!”
 • 1. basics 2012. március 27. 14:39
  „Tatus!
  Nagyon örülök, annak, hogy maradsz a Pick Szegedben. Innen mész nyugdíjba?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Panyor-érmek Bajáról

Baján a 2. Kikelet félmaraton és váltó futóversenyen a nemrég megalakult makói Fanatic Triatlon Sport Club színeiben vett részt Panyor Krisztina és húga, Szabóné Panyor Zsuzsanna. Tovább olvasom