Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Tehetségek jó alappal - Zákányszéken

Sorozatunkban Csongrád megyei utánpótlásbázisokat mutatunk be. Ezúttal Zákányszékre látogattunk el, ahol Vezsenyiné Csaba Gabriella révén pörög a lány kosaras élet.
Labdarúgás, kézilabda, társastánc, kosárlabda. Zákányszék sportéletében bőven van miből válogatnia annak a gyereknek, de akár felnőttnek is, aki nem a számítógép vagy a televízió előtt ülve szeretné eltölteni a hétköznap délutánjait, netán a hétvégék egy részét.
Vezsenyiné Csaba Gabriellának köszönhetően a kosárlabda szépen fejlődik a településen.

– 1985 óta dolgozom a zákányszéki iskolában testnevelés–biológia szakos tanárként, és miután a Szeol AK, majd a Szedeák csapatainál fiúkkal foglalkoztam, Zákányszéken a lányokat edzem – tudtuk meg Vezsenyinétől, aki igazi kosarascsaládból származik. – Egyelőre a negyedik, az ötödik és a hatodik osztályban tartok kosárlabdás foglalkozásokat, a testnevelésórákon kívül heti kétszer edzést is, így lehet fejlődni és haladni a lányokkal. Hogy milyenek? Tehetségesek, jó alapképességűek, magasak, azaz megvan minden ahhoz, hogy eljussanak mondjuk a szegedi klubba.A sok munkának megvan az eredménye is, hiszen a kistelepülés kosaras lányai voltak már a megyei diákolimpián másodikok, így szerepelhettek az országos 32-es táblán, illetve akár harmadik helyen is zárhatnak a Szeged városi bajnokságban.

– A három osztály tanulói közül tizenkét kislánnyal járunk rendszeresen a versenyekre, és közülük hárman már szerepelnek az országos döntőbe jutott Szeged KE-ben is. Szerencsére toborozni nem kell őket, mert akiket tanítok, azokkal foglalkozhatok a tesiórákon. Voltunk már a gyermek- és a kenguru országos bajnokságban, de most csak a diákolimpián veszünk részt – tette hozzá végül a pedagógus, aki elárulta: reméli, egyszer a Szeged KE felnőttcsapatában is találkozhatunk majd zákányszéki tanítvánnyal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decker és Szivós kimarad ma este a válogatottból

A férfi vízilabda-válogatott péntek reggeli edzése után Benedek Tibor ismertette a vlv.hu-val a… Tovább olvasom