Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Teke: embertelen jó a Ferroép-Szeged

Négy játékos szereplése után az első helyen állt a Ferroép-Szeged a németországi Augsburgban zajló férfi tekecsapat Európa-kupán. A Tisza-parti alakulatból utolsóként Földesi Zsolt péntek reggel lép pályára, majd délután az elődöntő következik.
Embertelen szép, embertelen jó, embertelen jó, nem embernek való – a Lokomotiv GT nagy slágere juthatott a Ferroép-Szeged játékosainak, vezetőinek eszébe, amikor tegnap reggel fél hatkor felébredtek. Nem az utcazajra – bár a villamos itt is csak fél ötig aluszik, mögötte pedig a busz a zárt pályán a sorára vár –, hanem mert legkésőbb háromnegyed hétre az augsburgi tekecentrumban kellett lenniük. A férfi Európa-kupán szereplő gárda harmadik tekése, Karsai László ugyanis fél 8-kor már elkezdte négyszer harminc dobásból álló meccsét. Még sötét volt a német városban, amikor a csapat elindult. Sőt akkor is, amikor a 8,4 km-re lévő csarnokba megérkezett. Az alaposan feltúrt Augsburgon át a reggeli forgalomban az út közel huszonöt percet vett igénybe. Azaz aki amiatt mérgelődik, hogy csak nálunk vannak útfelújításból, illetve reggeli káoszból adódó torlódások, az téved.

Jegyzőkönyv

A férfi tekecsapat Európa-kupa selejtezőjének állása négy játékos után: 1. Ferroép-Szeged 2545 (Kakuk L. 633, Fekete l. 615, Karsai L. 629, Kovács G. 668) fával, 2. Bamberg (német) 2528, 3. Slavia Praha (cseh) 2433 fával.

Bár nem volt kötelező a korai ébresztő, különösen a nap további két ferroépesének, Kovács Gábornak és Kiss Norbertnek, a csapat mégis teljes létszámban, tizennégy fővel jelent meg a pályán. A németek nem kis meglepetésére. Mert a derék házigazdák, valamint a nemzetközi szövetség helyszínen lévő vezérkara, amely természetesen szintén német, mindent elkövetnek, hogy megkeserítsék legnagyobb riválisuk életét. Sajátjaikkal szemben sok mindenben elnézőek, mástól, így főleg a szegediektől viszont a maximumot követelik. És nagy valószínűséggel ennek tudható be a korai, már-már tényleg embertelen kezdési időpont is.

Ám hiába: gond nélkül és teljes létszámban ott volt a Ferroép, amely arra készül az Európa-kupában, ami még sosem sikerült neki: megverni a Bamberget. Legyőzte már a Staffelsteint, a Zerbset, vagy az Eppelheimet, azaz az éppen soros germán alakulatot, de mindezt nem tette még meg a szegedi származású Csányi Béla edzette Bamberggel.

A célok felé kiváló – mondhatjuk azt is: hatalmas – lépésekkel halad a szegedi alakulat. Azok után, hogy az első napon a remeklő Kakuk és Fekete révén a második volt a Ferroép a Bamberg mögött, tegnap előbb Karsai (629 fa), majd Kovács (668) is elámította a németeket. És a csapat át is vette a vezetést! Kiss rovatunk zárása után lépett pályára, és bár ma még Földesi Zsolt is sorra kerül, az erőviszonyok alapján délután már az elődöntőben szerepelhet a szegedi alakulat. De hogy ki ellen, az csak a ma reggeli utolsó sorok után derül ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferroép-Szeged: második helyen az első nap után

A férfi teke Európa-kupa augsburgi első napja után a Ferroép-Szeged második helyen áll a német… Tovább olvasom