Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Teke: Ernyesi világbajnok, csapatban a bronzérem jutott

Nem, nem és nem. Már-már hihetetlen, ami a magyar tekésekkel történik, amikor a németekkel kerülnek szembe.
Jegyzőkönyv
A végeredmény, férfi tekecsapat-világbajnokság, elődöntő: Németország–Magyarország 5:3 (3851:3848). A párok: T. Reiser (A. Schondelmaier)–Kakuk L. 0:1 (0:4, 598:681), M. Weber–Zapletán Zs. (Rudolf B.) 1:0 (3:1, 646:587), T. Hehl–Kiss T. 0:1 (1:3, 636:659), F. Seitz–Nemes A. 1:0 (2:2, 636: 635), T. Hoffmann–Kiss N. 0:1 (1:3, 644:669), T. Schneider–Karsai L. (Boanta C.) 1:0 (3:1, 691:617).

Mert az még rendben van, hogy a két csapat végig kiélezett küzdelmet vív, de hogy az esetek többségében mindig a németek nyernek, és mindig csak néhány fával – na, ez már sokkoló.

Így történt a németországi Speichersdorfban rendezett tekecsapat-vb-n is. A férfi elő- döntőben végig fej fej mellett haladt a két nemzet. A magyaroknak 2:2-es állásnál több mint ötven fa előnyük volt. Kakuk Levente (Szeged) és Kiss Tamás (Neumarkt) hozta, Zapletán Zsombor (Szeged), majd cseréje, Rudolf Balázs (Répcelak), valamint Nemes Attila (Zalaegerszeg) elvesztette a csapatpontot – az utolsó párokra maradt a döntés.

Innen vált érdekessé a mér- kőzés. Amíg ugyanis Kiss Norbert (Szeged) egyformán haladt ellenfelével, addig Karsai László (Szeged) két szettben 56 fás hátrányba került. Cseréje, Boanta Claudiu (Zalaegerszeg) mindent megpróbált, ám a végére a magyarok „össztermése" hárommal kevesebb volt a németekénél – maradt a bronzérem.

Mit is mondott az egykori remek angol futballista, Gary Lineker? A futball olyan játék, amikor két csapat kergeti a labdát, és a végén a németek nyernek. A tekében ez így módosulhat: a teke olyan játék, amelyben két csapat döntögeti a bábukat, és a végén a németek nyernek.

Legalábbis ha a magyarokkal játszanak. Merthogy a döntőben a vb ötödik szegedije, Ernyesi Róbert válogatottja, Szerbia 6:2-re legyőzte a németeket, Zavarkó Vilmos pedig 705 fával az esemény legjobb egyéni eredményét érte el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzelem nélkül zárt az SZKKSE

A Tisza-partiak az első félidőben még jól tartották magukat az MTK ellen, de a szünetben elkönyvelt… Tovább olvasom