Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Teke: Kiss, Hirschau hőse

A németországi Hirschauban rendezett 21. egyéni tekevilágkupán a Szegedi TE játékosa, a hatszoros világbajnok Kiss Norbert győzött, miután a döntőben a szerbiai klasszist, Zavarkó Vilmost verte meg.
Egyenletesen felfelé ívelő formát mutatott a németországi Hirschauban a 21. egyéni tekevilágkupán, a világ 16 tekését felvonultató elitmezőnyben a Szegedi TE játékosa, Kiss Norbert. A nyolcaddöntőben 622, a negyeddöntőben 623, az elődöntőben 676, a fináléban pedig 694 fát ért el – mindig annyit dobott, amennyi a sikerhez kellett. A legutolsó eredménye ráadásul az egész mezőny legjobbjának számított.

A kétévente megrendezendő világkupa-sorozatban Kiss a francia Koell, a szlovák Pasiak és az osztrák Huber testén keresztül jutott el a döntőig, ahol a szerbiai Zavarkóval került össze. Két talentum összecsap, álomdöntő – mondták sokan a párosítás láttán, és valóban: korunk talán két legjobb játékosa küzdött Hirschauban, és csinált egy óriási mérkőzést. Az első három szettből kettőt Kiss, egyet Zavarkó nyert meg, így a záró harminc dobásban a szegedinek már csak figyelnie kellett arra, hogy ha el is veszti a szettet, de ne kapjon ki 19 fával vagy annál többel. Az álomdöntő zárásakor nyolccal (180:172) Zavarkó győzött, de ez azt jelentette, hogy Kissé az elsőség.

A magyar küldöttségnek ezen kívül jutott egy ezüstérem (Méhész Anita – Rákoshegy), egy bronzérem (U23-as fiúk, Brancsek János – KSV Wien), valamint két negyeddöntős, Tímár Edina (Rákoshegy), illetve Kiss Tamás – Neumarkt, olasz) hely is. A párosok értékelésében Kiss T. és Méhész az első helyet szerezte meg. A Szegedi TE szerbiai fiatalja, Ernyesi Róbert az U23-as mezőnyben harmadik lett.

Eredmények
21. férfi egyéni tekevilágkupa, Hirschau (Németország), férfiak, nyolcaddöntő: Kiss N.–F. Koell (francia) 1:0 (2:2, 622:613), negyeddöntő: Kiss N.–T. Pasiak (szlovák) 1:0 (3:1, 623:587), elődöntő: Kiss N.–L Huber (osztrák) 1:0 (3:1, 676:633), döntő: Kiss N.–Zavarkó (szerbiai) 1:0 (2:2, 694:683).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1 millió 255 ezer 755 forint adomány a Kekezovics családnak

Újból megmutatta erejét a MOL-Pick Szeged. A Tatabánya elleni meccsen gyűjtést szerveztek egykori játékosuknak, Kekezovics Marinkónak. Tovább olvasom