Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Teke: küzdelem a pályán és azon kívül

A két legizgalmasabb napja még hátravan a 13. nemzetközi egyéni A kategóriás férfi teke-világranglistaversenynek, hiszen a BB Mentor-kupán ma a selejtező zárásakor a legesélyesebbek dobnak, majd vasárnap kiderül, a legjobb tizenhat közül ki nyeri az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a díszes serleget.
– Tükörjég volt az út! – mondta a péntek reggel 9 órai kezdéskor Hüvös Zsolt. Az NB I-es Cegléd játékosa a 13. nemzetközi egyéni A kategóriás férfi teke-világranglistaversenyre érkezett meg, és bizony jól példázta az ő és a vele utazó társai esete is, hogy aki elhivatott, annak a BB Mentor-kupa sok küzdelmet és egy, netán két nap szabadságot is megér. Nekik például a közlekedési és időjárási körülményekkel kellett megküzdeniük ahhoz, hogy biztonságban az újszegedi teke- és bowlingcentrumba érkezzenek – ami szerencsésen megtörtént. Utánuk nem sokkal, fél tízkor befutott a répcelaki különítmény is, Pete Sándoron, Rudolf Balázson vagy Farkas Imrén viszont inkább a korán kelés jelei látszottak, mint az utazás nehézségei.

A hétvégi program

BB Mentor-kupa 13. nemzetközi egyéni A kategóriás teke-világranglistaverseny, ma 8 órától: a selejtezők ötödik napja, a szegediek programja, 17 óra: Márton János; 18 óra: Fehér Béla; 19 óra: Zapletán Zsombor, Szél Tibor; 20 óra: Karsai László, Ernyesi Róbert; 21 óra: Kakuk Levente, Kiss Norbert.
Vasárnap, 16-os döntő, kezdés: 9.30-kor; elődöntők: 13.30-tól; döntő: 14.30-kor.
Alig múlt 11 éves, de már van nemzetközi rutinja. A székesfehérvári ifjabb Gelencsér Attila az esemény legfiatalabb versenyzőjeként becsülettel teljesítette a 120 dobást, miután az édesapja, aki szintén elindult a viadalon (a vége: 552 fa), előkészítette neki a kisebb méretű, általuk hozott golyókat. A 2003. novemberi születésű fiatalember tavaly március óta igazolt sportoló, a Köfém SC játékosa, és végül 389 fával zárt.

Ha ifjabb Gelencsér szeretne magának a sportágban példaképet, akkor kiváló alkalom a BB Mentor-kupa arra, hogy az édesapa mellett – mert nyilván ő inspirálta a tekézés felé a gyermeket – élőben láthassa például a vajdasági Zavarkó Vilmost, a szegedi Kiss Norbertet, Kakuk Leventét, Karsai Lászlót, Zapletán Zsombort, az olasz Neumarkt légiósát, Kiss Tamást, az osztrák Lukas Hubert vagy a szerbek rutinos játékosát, Jovan Csalicsot – csupa, csupa világbajnokot.

Fokozatok. A répcelaki Pete (balról) még gondolkodik, a szegedi Szabó N. dobást indít, a szintén répcelaki Farkas I. pedig szurkol. Fotó: Karnok Csaba
Fokozatok. A répcelaki Pete (balról) még gondolkodik, a szegedi Szabó N. dobást indít, a szintén répcelaki Farkas I. pedig szurkol. Fotó: Karnok Csaba

A névsor közel sem teljes, a szórakozás ellenben teljes körű lesz, ezt garantálja a fenti névsor és a vasárnapi izgalmak. Vasárnap ugyanis új verseny kezdődik: a ma késő este befejeződő, 161 nevezős selejtező legjobb tizenhat tekése ugyanis egyenes kieséses rendszerben, kétszer harminc dobásban (döntetlennél jön a szétlövés) küzd majd a díszes trófeákért és a pénzdíjakért.

Egy apró jó tanács: aki kíváncsi a végkifejletre, az ne közvetlenül a vasárnapi kezdés, 9.30 környékén érkezzen meg az újszegedi létesítménybe. A telt ház ugyanis borítékolható.

Az állás

A 13. nemzetközi egyéni A kategóriás nemzetközi teke-világranglistaverseny a BB Mentor-kupáért állása (a legjobb 16 mezőnye): 1. Zavarkó Vilmos (szerbiai, Podbrezova) 689, 2. Rudolf Balázs (Répcelak) 656, 3. Kiss Norbert (Szegedi TE) 650, 4. Lukas Huber (osztrák, St. Pölten) 645, 5. Poroszlai Gergő (Köfém SC) 638, 6. Szél Tibor (szerbiai, Szegedi TE) 634, 7. Matko Bulka (horvát, St. Pölten) 627, 8. Karsai László (Szegedi TE) 617, 9. Budai Ádám (Köfém SC) 612, 10. Zapletán Zsombor (Szegedi TE) 610, 11. Kovács Péter (Andau) 604, 12. Uros Jaglicic (szerb, Metalac) 602, 13. Soós Tamás (szerbiai, Spartak Debeljacsa) 597, 14. Erdész Ákos (Szegedi TE) 594, 15. Márton János (Szeged TE) 594, 16. Nagy Mihály (Spartak Debeljacsa) 591 fával.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged KKSE: topcsapat ellen

A női kézilabda NB I 13. fordulójában a Szeged KKSE a Ferencváros vendége lesz szombaton 18 órától a… Tovább olvasom