Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Teke: összehoz és összetart

Az ötszörös világbajnok Kiss Norbert (33) és a tízszeres magyar bajnok, négyszeres csapatvilágkupa-győztes Bozó Melinda nyolc éve házas. Saját sportáguk, a teke hozta össze őket – naná, hogy egy nemzetközi verseny alkalmával. Kilenc év a korkülönbség köztük Melinda „javára", ám ez egyáltalán nem zavarja őket a boldogságban.
2003, Csehország, Blansko/Prerov. Emlékezetes év és verseny volt Kiss Norbert és Bozó Melinda számára. A két tekés és csapata, a Szeged és az FTC a csehországi világkupán szerepelt, egyaránt harmadik lett, majd jött a bankett, a megismerkedés és a szerelem. A sportágakon belül ez egyáltalán nem ritka, ami viszont ezt a kapcsolatot érdekessé tette, az a korkülönbség.

– Mivel 2001 óta Szegeden élek, így ismertük egymást. Én például őt úgy, hogy van egy lány, aki szegedi, de a Fradiban játszik. Érdekes volt a megismerkedés, hiszen köztudott, hogy nem iszom alkoholt, nem dohányzom, és egy kicsit visszafogott is vagyok. Csehországban azonban néhány koktél után elkezdtünk beszélgetni. Számot cseréltünk, és azóta tart a szoros kapcsolat – emlékezett vissza Kiss Norbert.

Egy pár: Kiss Melindát és Kiss Norbertet tíz évvel ezelőtt a teke hozta össze. Fotó: Frank Yvette
Egy pár: Kiss Melindát és Kiss Norbertet tíz évvel ezelőtt a teke hozta össze.
Fotó: Frank Yvette

A számcseréből 2005-ben lett házasság, majd az azóta tartó boldog közös élet.

Életpályák

Kiss Melinda

Csapatai:
Szegedi Postás (1988–1993), Szegedi Egységes, majd KÉSZ-Szeged (1993–2000), FTC (2000–2008), Kunfehértó (2008–2010)
Világkupagyőztes: 4x (1994, 1996, 2001, 2004)
Bajnok: 10x (csapatban FTC: 4x, Szegedi Egységes: 2x, egyéniben: 3x, párosban: 1x)

Kiss Norbert

Csapatai:
Kaposvár (2001-ig), Szeged (2001-től)
Világbajnok: 5x (csapatban: 3x, sprint: 1x, egyéni kombináció: 1x)
Bajnok: 15x (csapatban: 8x, páros: 4x, egyéni: 2x, egyéni összetett: 1x)
Világkupagyőztes: 3x (2005, 2006, 2012)
Bajnokok Ligája-győztes: 2x (2006, 2013)
Európa-kupa-győztes: 2x (2011, 2013)

– A szerelemben nem számít a kor, nem is foglalkozunk azzal, hogy én kilenc évvel idősebb vagyok – mondta az immár Kiss Melindaként anyakönyvezett feleség. – A kezdeti életünk nem volt egyszerű, hiszen nekem Szegedről Budapestre kellett járnom a hazai meccsekre, illetve néha edzésre is. Mindez egészen 2010-ig tartott, amikor a visszatérő izomszakadások miatt végleg abbahagytam a tekét a Kunfehértó színeiben. Huszonhárom év után kellett így döntenem, és fájt a szívem, viszont reálisan itt volt a vége a pályafutásomnak. A sakkal kezdtem, érdekes, hogy mint a tekében, itt is a bábuk a főszereplők. Aztán jött a kézilabda, amelyben szélső voltam, végül a tekénél kötöttem ki, köszönhetően dr. Csiszér Elődnek, majd a sikereimben fontos szerepet játszó edzőimnek, Tót Zsoltnak és Juhász Lászlónak. Imádtam tekézni, viszont sajnálom, hogy nem űzhettem valóban profi körülmények között.

Ha megjelennek az újszegedi teke- és bowlingcentrumban, azonnal látszik rajtuk a kiegyensúlyozottság.

– Pedig amikor Norbinak versenye vagy komoly tétmeccse van, nagyon ideges vagyok, és izgulok. Ő mindig nyugodt, én viszont sokszor inkább csak annak tűnök, ha játszik. Nagyon büszke vagyok rá, illetve a sikereire – nevetett Kiss Melinda.

– Ő is tekésszemmel látja a dolgokat, így tud hasznos tanácsokat adni, ami egyáltalán nem hátrány. Mivel együtt élünk, jobban ismer, mint akár egy csapattárs vagy az edző, és ha otthon szóba kerül a sportág, akkor nem úgy néz rám, mint aki idegen bolygóról jött. Amikor még aktív volt, elfogadta az én tanácsaimat is, manapság pedig ő segít nekem – mondta Kiss Norbert.

A két sportember előéletéből adódhat, hogy a leendő utód is a tekét választja.

– Majd ő eldönti, mit akar. Nehéz sport, az eredményei ellenére nem igazán elismert, de ha ezt szeretné, mi támogatjuk benne – tette hozzá végül a férj teljes egyetértése mellett Melinda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A-Híd Szeged: Gellért Garros

Csapatépítő tréninget tartott az A-Híd Szeged férfi vízilabdacsapata. Tovább olvasom