Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Teljes a bizonytalanság

Vízilabda - Ma még megjósolhatatlan, hogy a férfi vízilabda OB I-ben 11. helyen végzett Bodrogi Bau-Szentes csapatának kell-e osztályozót játszania másodosztályú ellenfelével. Nonszensz.
A férfi vízilabda OB I egy hónappal ezelőtti zárásánál nagy volt az öröm Szentesen, mivel a Bodrogi Bau megelőzve a Fehérvárt, a 11. helyen fejezte be az idényt. Azóta viszont teljes a tanácstalanság, senki sem tudja, hogy kell-e a Kurca-partiaknak osztályozót játszaniuk...

– Nem tagadom, voltam már jobb kedvemben is – mérgelődött Vass Sándor, a szentesi gárda edzője. – Felfoghatatlan, miként lehetséges az, hogy az OB I/B küzdelme az élvonalbelit követően egy hónappal később érjen véget.

A tréner füstölgése teljesen jogos, ugyanis elviekben még hátravan az osztályozó. A másodosztály bajnoka, az Ybl ugyan kijelentette, hogy vállalná az OB I-et, a baj csak az, hogy ez nem hivatalos fórumon hangzott el. Ebből fakadóan nem lehet tudni, hogy a második Neptun, vagy ha nem vállalja a plusz két mérkőzést, akkor a harmadik ASI-Vasas akar-e osztályozót játszani. Ha igen, akkor azt a Bodrogi Bau-Szentes ellen kell „elkövetnie".

– Négy hete egy helyben toporgunk – folytatta Vass. – Hiába telefonálgatok fűnek, fának, még a szövetségben sem tudnak semmit. Jobb híján az utolsó bajnoki meccsünket követően három héten át heti két alkalommal fakultatív foglalkozásokat tartottunk, egy hete viszont már naponta kétszer gyakorolunk. Ezzel „csak" az a baj, az is megtörténhet, hogy nem is kell osztályozót játszanunk... Arról nem beszélve, hogy játékosaink szerződése május 30-án lejárt. Szerb légiósunk, Zsivanovics például már haza is utazott vízumot intézni. De említhetném Horvát Tamást, aki menne szabadságra, Döbrőssy Viktort, aki már szabadságát tölti, Torday Árpádot, aki tanárként érettségiztet. Az eredeti tervek szerint július 20-án kezdődne a felkészülésünk, de ha teszem azt július 5-én még osztályozót kell játszanunk, akkor muszáj későbbi időpontra kitolni az alapozás kezdetét. Felfoghatatlan, hogy a szövetség asszisztálása mellett másodosztályú csapatok diktálják a tempót...

A tréner háborgása azért is érthető, mert így nagyon nehéz új igazolásokról tárgyalni. Mert mi van, ha bekövetkezik a legrosszabb, és a Szentes elbukja az osztályozót?

– Remélhetőleg azért erre nem kerül sor – bizakodott az edző. – Tettünk már lépéseket volt játékosunk Szabó Tamás visszaigazolására, ahogy a japán Naganuma szerződtetésére is. Mindketten Fehérvárról érkeznének, a balkezes Varga István pedig az ASI-Vasasból. Az viszont már eldőlt, hogy az elmúlt szezonbeli csapatunkból Horváth Tamással, Araczki Andrással, Döbrőssy Viktorral, Jaksa Márkkal, Rácz Norberttal, valamint Srdjan Zsivanoviccsal a következő évadra is megegyeztünk. Viszont az is eldőlt sajnos, hogy egyik legjobbunk, Szőke Szabolcs Szolnokon folytatja pályafutását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látványos futball Véber György módra

Labdarúgás - Nem mindennapi bravúrt végrehajtva az NB II Nyugati csoportjából az élvonalba vezényelte a szegedi születésű Véber György a Pápa labdarúgócsapatát. Tovább olvasom