Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Terítéken a Szeged 2011: Magyar hiába beszélt

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának tizenharmadik helyén végzett a Szeged 2011, amelynek csapatkapitánya, Magyar György többször is hangot adott az öltözőben elégedetlenségének.
– Rossz lehet most az NB II Keleti és az NB III Alföld csoportjának táblázatára ránéznie: előbbi sorozatban a Szeged 2011 13., utóbbiban a Makó utolsó, 16.
– Számomra sem örömteli a korábbi és a jelenlegi csapatom pozíciója, remélem, tavasszal sikeresebb lesz mind a Szeged, mind a Makó. Mondjuk, az elmúlt szezon alapján mindkettő csak sikeresebb lehet.

– Komplikált őszön van túl jelenlegi klubja, a Szeged 2011, hogyan értékeli a szezont?
– Nehézkesen, de végül jól indult a bajnokság, összeért a csapat, erre megtörténtek azok a lépések, amelyek megtörték az addigi munkát. Azt most inkább nem ecsetelem, mi volt, aki ismeri a csapat helyzetét, és benne van, tudja, mire gondolok. Az együttes nagyjából hatvan százaléka mindent megtett a sikerért, a keret minősége azonban nem adott lehetőséget arra, hogy a tizenharmadik helynél sokkal előrébb végezzünk. Megvertük a Ceglédet, pontot szereztünk Csabán, szóval akadtak fellángolásaink, viszont idegenben sok meccsünk volt, a csapat pedig nem volt annyira erős, hogy Szegedtől távol is rendre eredményes legyen.

– Mint csapatkapitány, mit tudott tenni a nehéz helyzetben?
– Többször is elmondtam a véleményemet a társaknak, és egyszer, egy mérkőzés szünetében igazán ki is tört belőlem a feszültség, a csalódottság. Sajnos azt tapasztaltam, a mondandóm süket fülekre talált, illetve a tudás hiányán is múlott, hogy több játékos nem tudott változtatni a hozzáállásán.

Voltak szép pillanatai a Szeged 2011-nek. Fotó: DM/DV
Magyar szerint (kékben) voltak szép pillanatai a Szeged 2011-nek.
Fotó: DM/DV

– Nem mondhatjuk, hogy ideális körülmények között dolgozott a Szeged 2011. Így véli?
– Ez így van. Eddigi állomásaim egyikén sem fordult elő, hogy ne lett volna fűtés az öltözőben akár a vendég, akár a saját oldalon, ne lett volna a sötétedés mellett edzésre alkalmas pályánk, vagy ne lett volna labdánk. Párosával jutott, de az ezen a szinten kevés.

– Mi lehet a megoldás?

– A keret nagy részének megőrzése mellett minimum négy, de inkább öt minőségi játékos érkezésére van szükség ahhoz, hogy előrelépjünk a középmezőnybe, de azt nem tudom, ez megvalósítható-e. Aztán a körülményeken is lehetne bőven javítanivaló.

– Saját sorsa hogyan alakul?
– Családom van, kisgyermekes apuka vagyok, így biztos egzisztenciára van szükségem. Ebbe a labdarúgás is belefér, hiszen így csinálom már tíz esztendeje. Decemberben sok minden eldőlhet mind a saját életemet, mind a csapat sorsát illetően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zantleitner szerint bivalyerős csapat a Leiden

A Hungerit-UniBauÉpszer Szentesi VK női vízilabdacsapata vasárnap 14 órakor a hollandiai Leidenben… Tovább olvasom