Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Testileg és lelkileg is erősödött Janics Natasa

A poznani vb sikere után – amelyen három arany- és két ezüstérmet szerzett – az EDF Démász-Szegedi VE immár tizennyolcszoros világbajnok kajakosa, Janics Natasa hosszabb pihenőre készül, és csak október közepén kezdi a felkészülést.
Őrült nap volt. Janics Natasa öt számban rajtolt a poznani kajakos és kenus sík vízi, gyorsasági világbajnokságon, ennek megfelelően különösen a vasárnapja igen zsúfolt volt. Kezdődött az 500 méteres egyessel, folytatódott a női négyessel, aztán a 200 méteres egyessel és párossal, majd végül a váltóval.

Betartotta ígéretét

Sokan szerették volna, ha Natasa valamelyik futam után nyilatkozik, hiszen az újságíró kíváncsi. Ám az EDF Démász-Szegedi VE háromszoros olimpiai bajnoka mindannyiszor elhárította a nyilatkozatadást, és már rohant is a hajótároló és a magyar csapat bázisa felé.

– Majd a végén, amikor minden lement, szívesen beszélgethetünk, mert nem akarom cserbenhagyni a társaimat, akik várnak, és akkor nyugodtak, ha már ott vagyok közöttük – adott gyors választ a miértre Janics a futamok között. Fontos megemlíteni, hogy a szavát tartotta is. A váltók után készséges, kedves, mosolygós volt. Mint egy igazi bajnok.

Bőven voltak, akik féltették ettől a terheléstől, de ő megerősítette Poznanban, amit az utóbbi időben látni lehet rajta: nemcsak fizikailag, de lélekben is erős.

Érdemjegye: ötös. Janics Natasa poznani teljesítménye kiváló osztályzatot kapott. Fotó: MTI
Érdemjegye: ötös. Janics Natasa poznani teljesítménye kiváló osztályzatot kapott.
Fotó: MTI

– Igazán jó világbajnokság volt, amelyen akadtak hibák, amiket még egyszer nem szabad elkövetni. Az 500 méteren győztes ukrán ellen például még sosem versenyeztem, így nem is ismertem. Mentem egy iramot, amit nem bírtam, igaz, Oszipenko-Radomszka sem, de egy picivel megvert. Ám hogy azért megjegyezzen magának, 200 méteren visszavágtam neki. Nem is kicsit – tette hozzá nevetve már a poznani repülőtéren a becsekkolásra várva Janics. – A négyesben úgy tolták alám a hajót, hogy úgy éreztem, sosem volt ennél jobb dolgom. A párost fél hajóval nyertük, a váltóban pedig az előfutamhoz képest a döntőben három másodperccel jobb időt értünk el. Előbbi szép győzelem volt.
Janics-online

Az EDF Démász-Szegedi VE háromszoros olimpiai és tizennyolcszoros világbajnok kajakosa, Janics Natasa pénteken 12 és 13 óra között a www.delmagyar.hu vendége lesz. A szurkolók az on-
line@delmagyar.hu e-mail címen kérdezhetnek a kiválóságtól.


A magyar válogatott egy része már vasárnap hazatért – így a szegedi Vajda Attila is –, a többiek azonban a hivatalos záróünnep után még egy éjszakát Poznanban töltöttek.

– A pályához közeli szállóban a válogatott a medence partján összejött, beszélgettünk, aztán együtt bementünk a városba – mesélte Janics, mi is történt velük a világbajnokság zárása után.

Nem cél az előzés

Kovács László és Andrian Dusev tanítványa igen jól áll vb-aranyakban. A mostani hárommal együtt már tizennyolc elsősége van. A Honvéd kiválósága, Kovács Katalin a lengyel városban szerzett kettő elsőséggel egyedül áll a világ tetején huszonkilenc aranymedállal. Vajon megelőzheti a szegedi kajakos?

– Nem arra megyek, hogy túlszárnyaljam Katit, ez egyáltalán nem célom. Amúgy is csak egy napra tekintek előre, sőt most a pihenés alatt lehet, csak reggel, a felkeléskor dől el, mit is csinálok majd aznap. Most a világbajnokság volt a fontos, nem volt tervem a közeli jövőre nézve – vázolta terveit a hosszabb, megérdemelt pihenőre készülő Janics.
Kovács László annyit azért elárult, várhatóan október közepén kezdődik a felkészülés Natasa számára.

Jövőre Szegeden

Az idei év fontos volt, ám a következő még inkább az lesz: kvalifikációs vb-t rendeznek Szegeden, a Maty-éren. Poznan az érmek tekintetében (hat arany-, öt ezüst- és egy bronzérem) sikerváros volt, a szervezésben viszont bőven akadtak hiányosságok. Ami biztos: a Maty-éren nem kell hínárokat kerülgetni, nem kell startstégre várni, és tisztán lehet majd hallani a rajtjelet is. Nem úgy, mint Poznanban.

Olvasóink írták

  • 2. Ajozsi 2010. augusztus 24. 07:46
    „Csodálatos GRATULÁLOK.”
  • 1. lászló65 2010. augusztus 24. 07:16
    „GRATULÁLOK!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncz Miklós a forduló gólvadásza

A tavalyi gólkirály, Koncz Miklós (23) jól indított a szezonban, a Nagymágocsnak rúgott négy góljával már hat találatnál jár. Tovább olvasom