Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Testközelből Chelsea

Labdarúgás, Budapest - Csongrád megyéből hárman is a pályán élhették át az angol Chelsea vendégjátékát a Ferencváros új stadionjának avatóján: a Groupama Arénában a makói Gyömbér Gábor (26) az első, a szegedi Batik Bence (20) a második félidőben játszott, a kisteleki Kispál Róbert (45) pedig az egyik asszisztens volt.
Amikor futballozni kezdünk, az olyan meccsekről álmodunk, mint amilyet a Ferencváros játszott az angol Chelsea ellen. Igaz, nem valamelyik nemzetközi kupában, mondjuk a Bajnokok Ligája csoportkörében került össze a két együttes, ám az új, budapesti Groupama Aréna avatójának miliője, hangulata és az ellenfél egyaránt feledhetetlen élményt jelenthetett.

Ezt a vitán felül csodálatos napot három Csongrád megyei is átélhette lenn a pályán (abban biztosak vagyunk, hogy a nézőtéren is volt jó néhány régióbeli szurkoló): a Ferencváros makói származású csapatkapitánya, Gyömbér Gábor választhatott a meccs előtt a cseh Petr Cech társaságában, a félidőben ő lement, a szegedi Batik Bence viszont éppen ekkor lépett pályára, míg Vad II. István játékvezető egyik asszisztense a kisteleki Kispál Róbert volt.

– Ultramodern a stadionunk, ezen nincs mit vitázni. Az öltözőnk tágas, amelyben egy szekrénysor előtt egy szivacsszéken ülhetünk. Saját mezszámmal ellátott a „fakkunk", ezenkívül van egy masszázs- és egy műfüves bemelegítőszoba is. Semmilyen sztárallűrt nem fedeztem fel az angol csapat játékosain, szerények, a meccs után, amikor a közös folyosón mentünk a buszhoz, lehetett velük fotót készíteni, netán beszélgetni is. Az első edzésünk az elmúlt pénteken volt az új stadionban, így el kell még telnie egy kis időnek, amíg úgy belakjuk, mint a régi otthonunkat, amíg rutinból, megszokásból tudjuk, melyik helyiség hol van. Volt alkalmam a Chelsea győztes gólját szerző, spanyol Fabregasszal mezt cserélni, kedvelem a játékát, és néha ugyanazon a poszton is szerepelünk – nyilatkozta Gyömbér Gábor.

Élőben. Nekik megadatott, hogy a Chelsea (kékben) ellen játsszanak. Fotó: MTI
Élőben. Nekik megadatott, hogy a Chelsea (kékben) ellen játsszanak. Fotó: MTI

A bajnokság eddigi két Fradi-meccsén egyszer ült a kispadon, de nem kapott lehetőséget. A Chelsea ellen viszont egy félidőt játszott Batik Bence.

– Megkaptam a bizalmat, és szerintem éltem vele, a 14/13-as passzmutatóm például erre is utalhat. A legtöbbet Hazard-ral találkoztam, sikerült néhányszor megállítanom, de a biciklicsele... Pontosan olyan, mint a FIFA-ban: élethű. Jól levették a program szerkesztői a belga mozgását, akitől megkaptam a mezét. A Chelsea más kávéház, de komolyan vették a meccset, ezt jelezte, hogy örültek a góljaiknak. Ez a szint a magyar fiataloknak azért nem igazán elérhető, de Juhász Roland példája követhető. Jó volt mindezt átélni, így például azt, ahogy Diego Costa még ezen a barátságos meccsen is folyamatosan morog, és nekimegy a két, amúgy égimeszelő belső védőnknek – nyilatkozta Batik Bence.

A meccsen három gól született, mindhárom a kisteleki származású Kispál Róbert asszisztens oldalán.

– A Birkirkara elleni Európa-liga-selejtező egyik hivatalos összejövetelén már jártam az arénában, már akkor is nagyon tetszett – emlékezett Kispál. – Sok stadionban jártam már szerencsére, de azért igen nagy élmény volt, főleg, mert Magyarországon épült meg. Hat emberre készítették el az öltözőnket, amely a játékoskijáró közelében található. A régi stadionban ez pici volt, itt viszont luxus nélkül is bőven elférünk. A meccs előtt megkaptuk a gólvonaltechnikához szükséges órákat, így ha bekapcsoltuk, még a bemelegítés alatti góloknál is rezgett, illetve kiírta, hogy gól. Az európai szövetség az ereklyegyűjtéssel, a fényképezkedéssel kapcsolatban szigorú, hiszen nyomatékosítja: nem vagyunk turisták. Azért beszélgetni lehet a sztárokkal is...

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az élmezőnybe vágynak - bemutatjuk a megyeegy csapatait (1. rész)

16 csapat részvételével rajtol szombaton a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. Négyrészes sorozatunkban bemutatjuk a mezőny tagjait. Tovább olvasom