Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Tigers KBSZSE: hatvanéves tanítvány a tatamin

A Csongrád megyei utánpótlásbázisokat bemutató sorozatunk újabb részében a szegedi Tigers Kick-box és Szabadidős SE versenyzőinél jártunk.
Nyugodtan mondhatjuk, hogy az ötkarikás játékok programjában nem szereplő sportágak közül a kick-box az egyik legnépszerűbb hazai mozgásforma. A világeseményeken például a semi- és a light-contact pontversenyében a magyar válogatott rendre az első két nemzet között végez. Hogy miért? Erről Kovács Sándor, a Tigers KBSZSE edzője beszélt.

– A védőfelszerelések miatt a szülők nyugodtan el merik hozni a gyerekeket a tréningekre, tudják, a sérüléstől nem kell jobban félteni őket, mint bármely más mozgásfajtában. Valóban népszerű itthon a kick-box, amely a 2016-os olimpián mint bemutatkozó sportág már ott lesz. Addig is 2013-ban másodszor rendezik meg a Sport Accord Combat Games elnevezésű harci játékokat, amelyen legutóbb tizenhárom sportág szerepelt. Az elkövetkező évek eseményei jelentősek lesznek a kick-box jövője szempontjából – mondta a tréner.

Kovács Sándor (jobbról áll) és csoportjának egy része. Fotó: Schmidt Andrea
Kovács Sándor (jobbról áll) és csoportjának egy része.
Fotó: Schmidt Andrea

A szegedi Tigers KBSZSE- nek – amely 1997-ben alakult meg Tigers Kick-box és Szabadidő SE néven – jelenleg hetvenegy sportolója van, közülük azonban csak néhányan voltak ott, amikor meglátogattuk a klubot az SZTE Hattyas sori létesítményében. Hiába, a sok verseny maga után vonja az iskolai kikérőt is, viszont a tanulnivalót pótolniuk kell főleg azoknak, akik jövő nyáron érettségire készülnek. Ilyen például a felnőtt- és az utánpótlás-válogatottban figyelembe vett, még csak 17 éves Pesti Benedek is.

– A sportolók közül a legnépesebb a 12–14 évesek korosztálya, de tizennyolc óvodással is foglalkozom – mondta Kovács Sándor, aki a tatamis szakágakban, így a semi- és a light-contact szabályrendszerben készíti fel a fiatalokat, míg a klub ringszakágainak (K1, full-contact) felelősei a Stricz testvérek, Richárd és Olivér. – Hihetetlen, de le lehet kötni az öt és fél éves gyereket is főleg játékos feladatokkal, és akkor tud figyelni arra, amit tanítunk neki. Világszervezetünkhöz, a WAKO-hoz a megyében öt klub tartozik, ebből négy Szegeden, egy Makón székel, illetve akadnak más nemzetközi szövetséghez tartozó egyesületek is.

Néhány nagy név a klub múltjából: világbajnok volt Filó Andor és Zatykó Zita, vb-dobogón állt Meiszter Gábor, Stricz Olivér, Molnár Csaba és Szuknai Zsuzsanna is.

A sportág egyébként valamennyi korosztályt lefedi, hiszen az óvodásokról már beszéltünk, de van hatvanéves tanítvány is. Azaz sosem késő elkezdeni vagy folytatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged 2011: Orosznak négy hetet kell kihagynia

Telkiben rendezték meg az NB II-es Keleti és Nyugati labdarúgó-válogatottak idényzáró mérkőzését, amelyen szerepet kapott a Szeged 2011 támadó középpályása, Orosz Márk is. Tovább olvasom