Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tisza Tollas SE: küzdenek az ismertségért

Két évvel ezelőtt alakult, negyven gyermekkel foglalkozik a Tisza Tollas SE tollaslabda-szakosztálya Szegeden, a Kenyérgyári úton. A fiatalok lassan Európában is leteszik névjegyüket.
A tollaslabda a 17. századból származó sportág. Bár hazánkban inkább szabadidősportnak számít, a világon nagy népszerűségnek örvend a versenyszerű változata is – az olimpiai programban például az 1992-es barcelonai játékok óta szerepel. Jövőre Londonban öt kategóriában osztanak majd érmeket.

A nemzetközi tendenciának hála azért hazánkban is egyre többen űzik a sportágat „hivatásosként": jelenleg több mint 600 igazolt tollaslabdázót tartanak számon.

– Mi összesen negyven gyermekkel foglalkozunk, és bár vannak felnőtt sportolóink is, elsősorban az utánpótlás-nevelés a feladatunk – árulta el Hatvani Csaba, a szegedi Tisza Tollas SE tollaslabda-szakosztályának játékos-edzője, aki Horváth Emőke és Varga Ildikó edzővel képzi a fiatalokat hétről hétre a Kenyérgyári úton.

A Tisza Tollas SE fiataljai lassan Európában is leteszik névjegyüket.Fotó: Frank Yvette
A Tisza Tollas SE fiataljai lassan Európában is leteszik névjegyüket.
Fotó: Frank Yvette

– A szakosztályunk 2009- ben alakult, és azóta Magyarország egyik legjobbjává nőtte ki magát, sőt már nemzetközi versenyekről is vannak szép eredményeink. Az U11-es korosztályban a mindössze 9 éves Pápai Bálint a legjobb, ő három kategóriában is érmet nyert egy nemrég Szlovákiában megrendezett nemzetközi korosztályos versenyen. Testvére, Balázs az U13-as korosztályban remekel, tavaly országos bajnok lett, legértékesebb sikere pedig a Koppenhágában rendezett nyílt nemzetközi viadalon szerzett aranyérme párosban és vegyes párosban. A 15 éveseknél Káity Sára tavaly diákolimpiai bronzéremig jutott, a két évvel idősebbek között Boda Boglárka országos bajnok lett egyéniben és párosban is, emellett a diákolimpián sem talált legyőzőre. A legidősebbek között, azaz az U19-es korosztályban Németh Ágnes neve kívánkozik előre, tőle hatalmas dolog, hogy utánpótláskorúként is ott van a hazai felnőtt ranglista legjobb tíz versenyzője között – mondta büszkén Hatvani Csaba.

Hazánk a nemzetközi élmezőnytől messze áll a felnőttek között, arra is minimális az esély, hogy képviselje az országot tollaslabdázó a 2012-es olimpián. Utánpótlásvonalon azonban más a helyzet.

– A már említett nemzetközi eredményeink arra adnak reményt, hogy hamarosan Európában is odakerülhetünk az élmezőnybe. Ehhez az kell, hogy a már most is jegyzett fiatalok felnőjenek, és persze az, hogy ugyanilyen intenzitással eddzenek a továbbiakban is – tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 1. tol 2011. október 29. 09:22
    „hatalmas eredmények mostoha körülmények között! Igazán lelkesítő, hogy vannak ilyen lelkes emberek, akik a környezetüknek és a gyermekeknek megmutatják a szabadidő tartalmas eltöltésének módját! Sok sikert a fiataloknak és elhivatott edzőiknek!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először játszik idegenben a Floratom

A férfi asztalitenisz Extraliga 7. fordulójában holnap 11 órától rangadót játszik a Floratom Szeged. Tovább olvasom