Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Tisza Volán: Buchholcz edző több törődést igényelne

Az NB III Alföld csoportjában szereplő Tisza Volán SC labdarúgócsapata a legutóbbi fordulóban legyőzte a mumusnak számító Szolnoki Spartacus gárdáját.
Az előző két idény szegedi meccsein ez egyszer sem sikerült, mindkét találkozó a vendégek 1–0-s sikerével zárult. Most is a szolnokiak jutottak vezetéshez, de Végh Aurélék remek második félidei játékkal fordítottak, és végül 3–2-re nyertek. A mérkőzés után a győztes együttes trénere, Buchholcz Gábor a következőt nyilatkozta lapunknak: „Ez a csapat Szeged városáé, a szegedi emberekért ölt szerelést nap mint nap, szeressük őket." A fiatal szakembertől megkérdeztük, mire célzott ezzel a mondattal.

– Nem volt szándékom gerjeszteni a feszültséget köztünk és a július közepén alakult új szegedi csapat, a KITE-Szeged között, de az tény, hogy riválisunkkal ellentétben a nálunk futballozók 80–90 százaléka Tisza Volán-nevelés, 8 éves koruk óta hozzánk tartoznak – kezdte mondandóját a szakember. – Az évek alatt elhagyhatták volna a klubot, elfogadhattak volna kecsegtetőbb ajánlatot, de végig kitartottak a Volán mellett, csak azért, hogy ezzel a csapattal érjenek majd el sikereket, azért edzettek mindennap, hogy megpróbálják visszavezetni Szeged labdarúgását legalább a másodosztályba. Azt gondolom, ez a tehetséges, javarészt saját nevelésű fiatalokból álló gárda, az egyesület igenis több törődést érdemelne, igényelne. Azt ugyanis nem szabad elfelejteni, már régóta nadrágszíjszorítás van, mivel a sportban egyre kevesebb a pénz, a klubok, egyesületek számára szinte kizárólag az az út járható, ha a saját utánpótlásukra építenek. Csak hát meg kell(ene) teremteni azokat a feltételeket, hogy a tehetségek ne vegyenek vándorbotot a kezükbe, mert akkor hiábavaló volt hosszú éveken át küszködnünk. Na ehhez kell a város segítsége.

Olvasóink írták

 • 9. ultra 2010. szeptember 02. 18:53
  „http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20100902-interju-kissrigo-laszlo-puspokkel-a-kiteszeged-futballcsapat-tulajdonosaval.html”
 • 8. FanatikusSzegedi 2010. szeptember 01. 14:01
  „Már az is örömteli, hogy ilyen fórumon van vita!
  Ez akkor is így van ha személyeskedő vagy olykor nem a legszebb hangú! De igenis ez kell, hogy felfigyeljenek arra, hogy a városban nem csak kézzel bűvölik a labdát! A pályán győzzön a jobbik, azon kívül mindenki tegye a dolgát. A végeredmény nem hazudik. A jobb nem azért jobb mert a Püspök imádkozott és a megye tolta, vagy éppen Kővári ingyen buszt adott és Halkó kijárta.
  HAJRÁ SZEGEDI FOCI, HAJRÁ SZEGEDI SZURKOLÓK!”
 • 7. Tisza 2010. szeptember 01. 11:13
  „Ultra!
  Én örülük, ha vannak befektetők.
  Igazából akkor leszek megnyugodva, ha valódi tulajdonos(ok)ként színre is lép(nek).
  Akkor már beszélhetünk újra szegedi fociról!”
 • 6. ultra 2010. szeptember 01. 10:55
  „Tisza!

  Szerintem elég komoly háttere van a KITE SZEGED-nek, és nem csak a város pénzéből él!
  Igen vannak befektetők, több is!

  A szurkolók minden meccsen beszélgetnek a VOLÁN játékosokkal, mert felülemelkednek ezeken a kicsinyes, féltékeny vitákon... Minden elsimerésünk a játékosoké, mert ami VOLÁN-ban megy azt nem sokan tudják kibirni... De egy valamit tudni kell, látják a játékosok is, hogy a KITE SZEGED-ben komolymunka folyik és rendezettek a körülmények, ellenben a VOLÁN-ban.

  Gábor!
  Amíg ilyen emberek vannak a TV élén ne várjatok semmit, bár azt mindenki elfelejti, hogy az KITE SZEGED-nek köszönhetően most kaptatok 5 m Ft-ot + az ultrák amit kizsaroltak a megyei önkormányzattól az a 8 m Ft + a városi 10 m Ft... meg lehet ebből élni csak tudni kell oszatni a pénzt...

  Szép napot!”
 • 5. Tisza 2010. szeptember 01. 10:46
  „Jó, akkor lépjünk tovább.
  Megfelelő anyagi háttér nélkül nincsen felnőtt labdarúgás sehol, ehhez pedig ma már Magyarországon is tulajdonosi háttér kell.
  Kizárólag városi pénzből működhet egy NB III-as ificsapat, ez eddig a Tisza Volán.Nem látszik ebben semmi változás.
  Ezenkívül megalakult egy kft, amelynek szép deklarált céljai vannak, de amelynek tulajdonosi köre- már bocsánat- de egyelőre mosolyfakasztó. Katolikus püspök, megyei önkormányzati elnöknő, az "operettfalu" polgármestere, a CSLSZ elnöke...
  Vannak komoly vállakozók, valódi tulajdonosok is láthatáron?
  A föntebbi politikai -közélleti személyiségek mekkora magánnpénzt tudnak beletenni ebbe klubba?
  Egyelőre csak a Város 15 milliójáról tudunk pont úgy , mint a Volánnál!”
 • 4. focibarát 2010. szeptember 01. 10:08
  „Kedves Gábor !

  A szegedi szurkolók nagyon szereti a Tisza Volán játékosokat,le a kalappal előttük.,hogy az ország legrosszabbul vezetett klubjában küzdenek becsülettel hétről-hétre.
  Szégyellje viszont magát a vezetés aki semmit sem tett a csapatért,-sokszor még hideg vízre se futja-a szegedi fociért,sőt mintha ellene lenne érdekelt.
  EZÉRT KELLETT AZ ÚJ CSAPAT,AHOL TÉNYLEG SZERETIK A FOCIT,ÉS JÁTÉKOSAIKAT,VANNAK TERVEIK,AMBICIÓJUK.

  Egyébként gratulálok edzői munkájához ,és további sikereket kívánok”
 • 3. gralma 2010. szeptember 01. 09:18
  „Az a baj, hogy a Tisza-Volán félti a városban eddig megszokott kis "egyeduralmát". Versenyhelyzet van, és bizony lehet szívesebben szorítanék énis a Tisza-Volánnak, de nem látom, hogy évek óta érdemi előrelépés lett volna. És lehet Bucinak igaza van, és a játékosok is Szegedért küzdenek, éppen ezért megérdemeltek volna egy jobb, eltökéltebb, elszántabb vezetést..., de az a gyanum nem is volt meg a szándék az előrellépésre, ugyanis az bizony ebben a városban érdekeket sértett volna. Ne higgye senki, hogy Szegeden nem tudnak focizni, vagy nincsenek labdarúgók, elég megnézni hány szegedi játszik akár csak más NB I, NB II-es csapatban. Ebből szerintem egyértelmű kinek mi volt a szándéka a szegedi focival...

  Szurkolok a KITE-Szegednek, végre kis akarat, elszántság, és merész cél. Hogy mi lesz belőle, nem tudom. De ha a Volán valóban a szegedi foci érdekeit nézni, nem megy bele tisztességtelen dolgokba...vagy különben miről is beszél...”
 • 2. ultra 2010. szeptember 01. 08:45
  „Amíg Kővári Árpád és Halkó Pál vezette TV van addig támogatás nem lesz!
  Kővári sarát mindenki ismeri, viszont amit Halkó Pál csinált pár hete Kormányossal azt nem sokan tudják, magyarán, Kormányos elkészített egy papírt amiben leírják, hogy a KITE SZEGED nem játszhatna az Etelka Soron, az a 600 néző aki kint volt az nem élvezhetné tovább a meccseket stb. Halkó aláírta és felküldték az MLSZ-be...

  Talán zavarta őket, hogy végre nem 50-100 néző "tolong" a stadionban?
  Ezek után neki se lesz szerepe a jövőben a fociban az biztos...1”
 • 1. irontower 2010. szeptember 01. 08:25
  „Kedves Gábor lehet, h szét kellene nézni a saját portán is (vezetők)- esetleg túl sok, talán a "túlzott" szakmai tudás - évek óta nincs előre lépés, annak ellenére, h csak "úgy" berakták a megyei I osztályba annak idején a csapatot. A játékosok persze nem igazolnak el, komoly csapatba nem kellenek, mert aláíratnak velük több éves szerződést minimális juttatásért (elhitetve, h majd....) és ha el szeretnének igazolni képeségükhöz mérten magas összeget kérnek értük. Lehet, h az elmúlt pár év alatt kellett volna maguk mellé állítani a szurkolókat és nem most kapálózni, de ez megint nagyrészben a "vezetők" hibája! Kicsit több önkritikát!!! Hajrá SZEGED!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpiai bajnokot vertek a magyarok

Győzelemmel mutatkozott be a zágrábi Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott: Petrovics… Tovább olvasom