Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Tisza Volán SC: minden jó, ha jó a vége

A labdarúgó NB III Alföld csoportjában újoncként a 11. helyen végzett a Tisza Volán SC.
Minden szempontból érdekes évadot tudhat maga mögött a Tisza Volán SC labdarúgócsapata. Az NB III Alföld csoport újonca jónak mondható őszt produkált, 24 pontot kasszírozva a 8. helyről várta a folytatást. Tavasszal viszont messze elmaradt az elvárásoktól, mindössze 13 ponttal tudta csak kiegészíteni az előző félévi teljesítményt. Még a kiesés szele is megcsapta az együttest, de a pompás hajrának köszönhetőn – a befejező mind a négy bajnokit megnyerte – végül 11. helyével biztosan hosszabbította meg osztálytagságát.

– Felnőttcsapat elsőéves edzőjeként felemás idényt hagytam magam mögött – ismerte be Buchholcz Gábor. – Azt is megtapasztalhattam, amikor a drukkerek a tenyerükön hordoznak, de azt is, amikor a pokolba kívánnak. A Tisza Volán SC Szeged első számú labdarúgócsapata, még harmadosztályúként is érdekli az embereket. A gyengébb tavaszi szereplésünknek egyetlen pozitívuma az volt, hogy fehéren-feketén kiderült, ki áll mellettünk, és ki az, aki gátolja azt a törekvést, amit a Tisza Volán SC magára vállalt.

A tréner a saját nevelésű fiatalok csapatba építésére célzott, de az akkor is minimum elgondolkodtató, miként történhetett meg, hogy a sokra hivatott társaság az első tizenegy tavaszi fordulóban mindösszesen egyetlen árva döntetlent tudott felmutatni.

Az évad legjobbja

Buchholcz Gábor edző szerint a Tisza Volán SC-ből az évad során Mórocz Zsolt nyújtotta a legegyenletesebb teljesítményt. „Az ősszel szinte az összes találkozón kiemelkedőt produkált, viszont tavasszal a csapat visszaesésével az ő játéka is romlott. Ezzel együtt remekül fogta össze a társaságot, végig számíthattam rá, a meghosszabbított jobb kezem volt a pályán. Neki is köszönhető, hogy amikor bajba kerültünk, egy pillanatig sem mutatkozott pánikhangulat a csapaton" – méltatta játékosát a tréner.

– Szakmai indokokkal alátámasztott választ ne várjon tőlem, mert én sem tudom az okát – reagált a felvetésre Buchholcz. – Ugyanazt a munkát végeztük, mint a sikeres időszakban, de az eredmény csak nem akart jönni. Ebből a szempontból sorsdöntő volt a tavaszi kezdésünk. Hatalmas várakozás előzte meg a HFC elleni hazai nyitányt, amely csúfos kudarccal ért véget. Később bebizonyosodott, a 2–0-s vereséggel akkora pofont kaptunk, amit hónapokig nem voltunk képesek kiheverni. Állandóan javítani akartunk, de a nagy erőlködésnek rendre nyögés lett a vége. Az sem segített, hogy sérülések, eltiltások miatt a meghatározó játékosokat a beugrók nem tudták hasonló szinten helyettesíteni.

Ebből aztán az sült ki, hogy meglegyintette a csapatot a kiesés szele. Különösen a hazai pályán nyújtott teljesítmény volt érthetetlen: a Volán 15 meccséből mindössze hatot tudott megnyerni...

– A későbbi bajnok, a Honvéd II. elleni hazai 5–0-s vereség volt a mélypont – emlékezett a szakember. – Akkor fel is ajánlottam a lemondásomat, amit a vezetőség nem fogadott el. Érdekes módon a kiesés egyetlen pillanatra sem fordult meg a fejemben, tudtam, annál lényegesen jobbak, erősebbek vagyunk. Ezt az utolsó négy meccsünkön fényesen be is bizonyítottuk. A Félegyháza elleni 3–0-s első tavaszi sikerünk megszabadította gátlásaiktól a srácokat.

Angliába utaztak

Még nagyon az elején tart a szokásos nyári jövés-menés, de néhány kérdés már tisztázódott a Tisza Volán SC-nél. Például az, hogy a gárda két játékosa, Harmos Zsolt és Füle Mátyás Angliába utazott. Egyelőre nem a futball játssza náluk a főszerepet, az anyagi biztonság megteremtésén fáradoznak. Mások nem jelentették be távozási szándékukat, a csapat együtt marad. Huszárik Zsoltot, akit az MTK adott kölcsön, szeretnék újból „kikölcsönözni", de hír még az is, hogy a saját nevelésű kapus, az elmúlt idényt kölcsönben a Balástyában védő Reguli Máté visszakerült anyaegyesületébe.

Olvasóink írták

 • 4. NógrádiT 2009. július 10. 07:45
  „Ez=Első
  bocs”
 • 3. NógrádiT 2009. július 10. 07:42
  „Kedves Tisza !
  Ez kérdésedre van pontos válasz a SZEVIÉP környezetének,politikai,gazdasági érdekei,melyet erősít Pistrui sportág sovinizmusa./Azt gondolja,hogy egy megerősödő labdarúgás a kézilabda konkurenciájaként,nézőket,sponzorokat von el tőlük./
  A második kérdésedre a választ egyedül polgármesterünk Botka László tudja ,a legutóbbi közgyűlésen továbbra egyértelmű volt a NEME a szegedi labdarúgásra/nem csak,és elsősorban pénzről beszélek,mielőtt a vádaskodok beindulnának/
  Botka úr figyelmébe ajánlom Miskolc,Tatabánya,....polgármesterének magatartását,hogy csak az elmúlt napok eseményeiből említsek a labdarúgásért felelősséggel cselekvő városvezetői attitűdöt.

  CSAK A SZEGED”
 • 2. Tisza 2009. július 09. 20:26
  „S arról pedig legkevésbé sem ezek a gyerekek s fiatal edzőjük tehetnek, hogy jelenleg ők jelentik városunkban a csúcsfocit!
  Tulajdonképpen miért is van ez így? S főleg, meddig lesz ez így?

  MINDÖRÖKKÉ HAJRÁ SZEGED!”
 • 1. NógrádiT 2009. július 09. 18:02
  „Egy sokra hivatott szegedi ifi gárda játszotta tisztességgel végig az idényt ,remélhetően együtt marad a csapat,s némi erősítés után a következő szezonban az élbolyban végez.
  Gratulálok Mórocz Zsoltnak nagyon megérdemelte az elismerést,köszönjük,hogy tavaly nyáron a fiatal csapat.és a kék-fekete színek mellet maradt.

  CSAK A SZEGED”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy szem

Avar György lett a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának másodedzője. Az egykori közönségkedvenc… Tovább olvasom