Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Tisza Volán Szegedi Vízmű: a kicsik itthon, a nagyok Szerbiában

Utánpótlás-sorozatunkban a Tisza Volán Szegedi Vízmű jégkorongcsapatát látogattuk meg. A szegedi klub számára megkezdődött a szezon, a fiatalok, a felnőttek már a jégen tréningeznek. Jó hír a drukkereknek, hogy a nagyok ismét a szerb első osztályú bajnokságban szerepelnek.
„Csak keményen!" – szól az edzői utasítás immár a jégen, a szegedi műjégpályán. „Végre van jég! Már nagyon vártuk!" – mondják többen is a Tisza Volán Szegedi Vízmű játékosai közül. Bizony, a napfény városában
tavasztól őszig nincs jég, ez a szünet pedig mindig megviseli a patinás egyesületet.

A szegedi fiatalok keményen edzenek. Fotók: Frank Yvette
A szegedi fiatalok keményen edzenek. Fotók: Frank Yvette

– Edzünk mi, sokszor megyünk Fehérvárra vagy Budapestre tréningezni, de a jégmentes szegedi időszak mindig nagy lemorzsolódással jár. Éppen ezért hétfőn és kedden 18 órától, pénteken 15.45-től mindenkit várunk, aki kedvet érez egy hihetetlenül népszerű sportág megismeréséhez – kezdte a beszélgetést Kalocsa László vezetőedző.

A volánosok készülnek. Hat korosztály alkotja a lelkes klubot, Szabó Krisztián, Lippai Balázs, Csiki Csaba, Balázs Csongor és Kalocsa László foglalkozik a gyerekekkel. Fiatal a szakmai stáb, akik közül többen is ezer szállal kötődnek a városhoz, a klubhoz.

Ők a Tisza Volán Szegedi Vízmű reménységei.
Ők a Tisza Volán Szegedi Vízmű reménységei.

– Jó hír, hogy ismét a szerb első osztályban indulunk. Szerettünk volna itthon játszani, de az OB II-re rajtunk kívül senki sem nevezett, az OB III-ban viszont nem engedtek bennünket indulni, mert itt főként amatőrök szerepelnek. Idén hat csapat alkotja a szerb pontvadászatot, szombaton máris itthon kezdünk, az első ellenfelünk a belgrádi Beostar lesz. A megszokott módon a szurkolóink ingyen tekinthetik meg a meccseinket. A felnőttek keretét szegedi játékosok alkotják, egyedül Maslac távozott, ő külföldön dolgozik, míg Ódry a Fradinál van próbajátékon. Az U8, az U10, az U12, az U14 és az U16 a hazai bajnokságban szerepel majd
– vázolta az idényt Lippai Pálszakosztályvezető, aki Bánáti Antallal hatalmas munkát végez, hogy ilyen szinten működjön az egyesület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyefoci: Csengele: 50 fölött

A Csongrád megyei labdarúgó-bajnokságok I. és II. osztályában sportszerűségi versenyt hirdettünk. Tovább olvasom