Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Tiszavirág Szeged Diapolo: Szerencsét hoz a szakáll?

A Tiszavirág Szeged Diapolo OB I-es férfi vízilabdacsapata szombaton 18 órakor rangadóval indítja az új évet, hiszen a Debrecent fogadja. Molnár Tamás centerfoglalkozása és Varga Péter vezetőedző óriásszakálla talán szerencsét hoz a nagyon fontos, otthon zajló januári meccsdömpingben.
Karácsony már elmúlt, de a Tiszavirág Szeged Diapolo edzésein gyakorlatilag azóta is ott a Télapó, hiszen Varga Péter vezetőedző olyan szakállt növesztett, ami nem mindennapi.

– Novemberben kezdtem növeszteni, aztán ez lett belőle, de mivel most egy nagyon fontos időszak előtt állunk, addig nem is borotválkozom. Január végéig számunkra négy, döntőnek beillő derbi következik, ezeken pedig nyernünk kell, hiszen a felsőházi rájátszásba kerülés továbbra is a célunk – árulta el szőrmentén Varga Péter vezetőedző.

Az OB I-es férfi vízilabdacsapat mestere olykor segítséget is kap az edzéseken, ugyanis a klub ügyvezetője, Molnár Tamás a centereknek tart foglalkozást. Amikor ellátogattunk az egyik edzésre, éppen ez a tréning zajlott, Varga II. Zsolt, Sánta Dániel és Lukas Seman pedig nagy tempót diktált egymást váltva a medencében, a gyors karcsapások között pedig erős és pontos lövéseket eresztettek el.

Varga Péter (jobbról) kabalából növesztett arcszőrzetet. Fotó: Süli Róbert
Varga Péter (jobbról) kabalából növesztett arcszőrzetet. Fotó: Süli Róbert

– Lélektanilag és szakmailag is óriási löketet ad a srácoknak, hogy egy háromszoros olimpiai bajnok adja át a tapasztalatát. Nagyon hasznosak a foglalkozások, jó is lenne rendszeresíteni őket, de Papesz elfoglaltságai miatt sajnos erre nincs lehetőség. Minél többször kerül rá sor, annál jobb – véli a tréner.

Visszatérve a fontos januári meccsekre, a mester elmondta, hogy nem egy „csomagban" foglalkoznak a következő összecsapásokkal, csak a következő mérkőzésre koncentrálnak, de természetesen a fizikai felkészítés a későbbiekre is ki volt hegyezve. Hogy miért ilyen döntő ez az időszak: egymás után négy, egyaránt behúzható bajnokit vív a csapat, méghozzá mindet hazai pályán. Szombaton 18 órakor a Debrecent fogadja, majd sorrendben jön a KSI, a Pécs és a Kaposvár.

– Azonnal lehetőségünk nyílik, hogy elfeledtessük azokat a fájó, egygólos vereségeket. Nem hibázhatunk, úgy kell játszanunk, hogy az újszegedi sportuszodába ne szeressenek jönni a csapatok. A mutatott játék mellett a hangulattal is el lehet ezt érni, ezért nagyon bízunk abban, hogy a szurkolók is egy félelmetes helyet varázsolnak a sátor alatt – nyilatkozta Varga Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda: élen a Gátlástalan Tüzelők csapata

Idén hat csapat részvételével zajlik a Csongrád megyei kosárlabda-bajnokság. Tovább olvasom