Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Tíz szegedi gól az UTE-nak

Ahogy az elmúlt héten a BVSC, úgy a férfi vízilabda OB I második fordulójában az Újpest gárdája is behódolt a Szeged Betonnak. A Pendola Szentes Elektroglob izgalmas, változatos meccsen a végelszámolásnál még sokat érő egy pontot szerzett az esélyesebb Pécs ellen.
Szeged Beton VE - Újpest 10-6
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Székely Z., dr. Fekete.
Szeged: BAKSA – Balatoni 1, Varga P., KOMLÓSI 2, VARGA T. 4, Weszelovszky, LEHMANN 3. Csere: Juhász Zs., Éles, Monostori. Edző: Gyöngyösi András.
Újpest: Bóta – Suti, Sziklai, Debreczeni 1, Máthé, Szabó B., SOMOGYI 3. Csere: Borsós, Szabó N., Vörös, Olasz, SALAMON 2, Kotsidis. Edző: Petrovics Mátyás.
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 5/1.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

A Sporttelevízió jóvoltából sokan láthatták, ahogy az Újpest labdarúgócsapata tönkreverte a Sopront. A lilák pólógárdájának erre minimális esélye sem ígérkezett a Szeged Beton otthonában. A meccs előtt a fővárosiak Csongrád megyéből elszármazott centere, Szabó Nándor is arról beszélt, ez a találkozó arra lesz nekik jó, hogy gyakoroljanak, minél jobban felkészüljenek a következő, OSC elleni mérkőzésre. Részéről ez nem feltétlen pesszimista hozzáállást takart, hanem a realitást.

A feltételezhető különbség az első negyedben még nem kristályosodott ki a csapatok között, ellenben a másodikban már tökéletesen látszott, miről is beszélt a vendégek centere. Ebben a nyolc percben élmény volt nézni a Beton játékát: precíz és fegyelmezett védekezését, bombagólok formájában testet öltő támadójátékát. Ahogy azt várni lehetett, Varga Tamás volt a vezér, de a többiek is jószerivel hibátlanul tették a dolgukat.
A térfélcsere után négy perccel már 9–2 állt az eredményjelzőn, és ekkor bizony felsejlett egy kiadós vereség az UTE-nek. Erre végül nem került sor, lett belőle „csak" egy magabiztos szegedi győzelem, de adódik a kérdés: ki bánta ezt? Főleg annak tükrében, hogy Milos Korolija, ahogy a BVSC elleni bajnoki nyitányon, úgy ezúttal sem volt a vízben. Most utoljára, hiszen már benevezett, bemelegített a többiekkel, mintegy jelezve: kész van a játékra, a Pécs elleni szombati hazai összecsapáson már rá is lehet számítani. Szegény Baranya megyeiek...

Gyöngyösi András: – Egy latin mondás jut eszembe: Milos Korolija ante portas, azaz szerb centerünk a visszatérés kapujában.

Pendola Szentes Elektroglob - Pécs 13-13
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 300 néző. Vezette: Bátori, Németh A.
Pendola Szentes Elektroglob: HORVÁTH T. – Papp 1, TORDAY 5, Döbrőssy, Csente 2, Szabó T., Vígh. Csere: Maklári 1, Józsa 1, Baranyi, Jaksa, TURZAI 3, Araczki. Edző: Berki András.
Pécs: Gárdonyi – Petőváry, Ágner 2, Seman, BABAY 3, Bereczki, Lukács G. 2. Csere: CZIGÁNY 4, Bóbis 2, Surányi, Kollár, Da Blasio. Edző: Ambrus Tamás.
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 16/8.
Ötméteresből: 3/3, ill. 1/0.

Nagyon készült Szentes gárdája, hogy kiköszörülje az egy hete rajta esett csorbát: a Dominótól elszenvedett húszgólos hazai vereség után javítson a LEN-kupában induló Pécs ellen. Az elhatározást tett követte, a Kurca-partiak teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a Baranya megyeieknek.

Berki András: – Csapatom egy héten belül megmutatta, hogy kétféle arca van.

További eredmények: Domino-Honvéd–Szolnok 16–6, Vasas–Fehérvár 24–7, FTC–OSC 7–5.

A bajnokság állása

1. Domino 2 2 – – 40 – 10 4
2. Vasas 2 2 – – 37 – 13 4
3. Szeged 2 2 – – 22 – 11 4
4. FTC 2 2 – – 17 – 11 4
5. Pécs 2 1 1 – 23 – 21 3
6. Eger 1 1 – – 16 – 10 2
7. Szentes 2 – 1 1 17 – 27 1
8. OSC 2 – – 2 13 – 17 0
9. BVSC 1 – – 1 5 – 12 0
10. Újpest 2 – – 2 12 – 23 0
11. Szolnok 2 – – 2 16 – 32 0
12. Fehérvár 2 – – 2 13 – 34 0


Ki a sportszerűtlen?

Ambrus Tamás, a Pécs edzője ezt nyilatkozta a szentesi meccs után a Nemzeti Sportnak: „A Szentes sportszerűtlen csapat...". Az történt ugyanis, hogy a vendégek kocsikkal vágtak neki az útnak. Az egyik, amelyikben Czigány Károly és Bóbis Máté ült, nem sokkal Szeged előtt karambolozott. Szerencsére a két pólósnak nem történt baja, ha késve is, de megérkeztek a ligeti uszodába. Ambrus annyit kért Pék Gyulától, hogy a be nem kalkulált esemény miatt hadd kezdődhessen később a találkozó. Az ellenőr telefonon felhívta Szentgyörgyi Ferenc versenybizottsági elnököt, aki áldását adta a pécsiek kérésére, így 18 óra helyett 18.25-kor indult útjára a labda. Az eredmény ismert, 13–13-ra végződött a meccs. A vendégek legjobbja Czigány volt, de Bóbis teljesítményére sem lehet panasz. Az előbbi négy, utóbbi két gólt szerzett. Másnap majdnem kiesett a sportnapilap Berki András kezéből, amelyben többek között azt olvasta, hogy a Szentes ritka sportszerűtlen csapat, mert nem járult hozzá a mérkőzés elhalasztásához.
Ezzel a kijelentéssel csak egy baj van: szó sem volt, fel sem merült az összecsapás más időpontban való lejátszása...  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mumus érkezik a Makó FC-hez

A labdarúgó NB II keleti csoportjának nyolcadik fordulójában a Kazincbarcikát fogadja a Makó FC. Az… Tovább olvasom