Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Tizenegy nap múlva már alapoz a Szeged 2011

Szeged - Tizenegy nap múlva, július 16-án kezdi meg a nyári munkát a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata. Az augusztus 18-án kezdődő kvalifikációs bajnokság előtti öt hétben Szegeden és Gyulán készül az együttes.
Bár csak nyolc meccsre tervezett, a vezetésével benn maradt a csapat az NB II-ben, így nem meglepő, hogy továbbra is Tóth Bálint a Szeged 2011 edzője, akit Lóczi István segít a munkában.

– Összejött minden, és ebben benne van a kapustól Orosz Márkon át az edzőkig, a háttérig, a szurkolókig az összes létező tényező. A jó oldaláról közelítettem és fogtam meg a dolgokat, és akihez nyúltam, mind meghálálta a bizalmat. Van ilyen a szakmában, de akad példa az ellenkezőjére is, amikor a ziccer kimarad, a 11-es mellémegy, a kapus aláfut a beadásnak, a védő pedig lyukat rúg. Elmondtam a fiúknak, nincs más választásuk, mint hogy rám hallgatnak. Én voltam a negyedik edzőjük, az ötödik érkezése már a biztos kiesést jelentette volna. A remek sorozat és a bennmaradás után aztán marasztaltak, én pedig szívesen kezdem el a csapattal a felkészülést, fenntartva azt, hogy a gyulai akadémia szakmai munkáját, a jövő építését, az elindított folyamatot is folytathatom – mondta Tóth Bálint.

Tóth Bálint a felkészülés első hetében teszteli majd a próbajátékosokat.  Fotók: Schmidt Andrea
Tóth Bálint a felkészülés első hetében teszteli majd a próbajátékosokat.
Fotók: Schmidt Andrea

A keret magja hosszabbított, érkezik két rutinos, NB I-et is megjárt labdarúgó, Lisztes és Jovánczai – azaz alakul a keret.

Két szegedi Diósgyőrben

A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőr két fiatal, szegedi származású kapust tesztelt, akik a Tisza Volán utánpótlásából kerültek Székesfehérvárra. Papp Marcell 1993-as, és a Videoton U19-es együttesével legutóbb bajnok lett, míg Csala Róbert 1994-es, ősszel az SZVSE színeiben védett, majd a Szeged 2011-nél is járt próbajátékon. A Diósgyőr első számú kapusa a Kecskeméten megismert Ribánszky, mögötte Tajti a második számú kapus, míg az egyik szegedi lehet a harmadik a sorban.  

– Ha szerződtetünk öt játékost, és abból három beválik, már azt mondhatjuk, jól igazoltunk. Nem tudni, hogyan illeszkednek a közösségbe, milyen pluszt tudnak kihozni magukból az új, netán speciális körülmények között, és ezt elmondtam Lisztesnek, valamint Jovánczainak is. Fontos a szellemiség, amely velük együtt az öltözőbe érkezhet, a lényeg, hogy jó felé vigyék a szekeret. Nem volt egyszerű betörni például Borbélyt, Ulvickit vagy Kist, de nekem elhitték, hogy képesek megcsinálni a csapat szolgálatában a pályán azt, amit megmutatok a táblán és a gyakorlatban is. Remélem, lesz Liszteséken kívül is hasznos igazolás, mert nem egyszerű bekerülni az első ötbe – mondta a szakember.

A csapat július 16-án kezd, a munka Szegeden és Gyulán zajlik majd. – Az első hét arra megy el, hogy az összes létező próbajátékost teszteljük. Hogy ez tíz vagy tizenkét labdarúgó? Teljesen mindegy, de ezen idő alatt ki kell derülnie, mit tud, milyen fizikai állapotban van. A második héttől Gyulára, az akadémiára költözünk, minden körülmény adott lesz a tökéletes munkához. A harmadik héten Szegeden, a negyedik héten megint Gyulán edzünk, majd az ötödik héten, a bajnoki rajt előtt visszatérünk Szegedre. Hiszem, hogy a fiúk becsületesen végigcsinálták a három hétre kiadott egyéni edzéstervet, de ez úgyis rövid idő alatt kiderül. Nem szeretek a bajnokság rajtja előtt nyolc héttel már edzeni, és biztos vagyok abban, hogy nem is jó, ezért kezdjük a munkát július 16-án – tette hozzá végül Tóth Bálint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőke Péter érez magában erőt az NB III-hoz

Szőke Péter, a Mórahalom labdarúgócsapatának házi gólkirálya már harmadik együttesével nyerte meg a megyei I. osztályú bajnokságot. Tovább olvasom