Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Tizenegy válogatott

A szegedi Maty- éren rendezett evezősválogatón eldőlt, hogy az idei nemzetközi versenyeken az EDF DÉMÁSZ-Szegedet három korosztályban tizenegy utánpótlás-sportoló képviselheti.
A szegedi Maty-éren rendezett evezősválogatón eldőlt, hogy az EDF DÉMÁSZ-Szeged versenyzői közül a serdülőknél a Zsigmond Zsófia, Tari Kitti kettes, valamint a fiúknál Kunstár Márk (a négypárban) és a Becsei Bonifác, Lajkó Áron duó a négyesben indulhat a velencei olimpiai reménységek versenyén.

Benárik (balról) és Tápai második lett a serdülő kétpárban. Fotó: Frank Yvette
Benárik (balról) és Tápai második lett a serdülő kétpárban. Fotó: Frank Yvette

Az ifjúságiak mezőnyében a férfi kettes Dobai Tamás, Cseh Kristóf összeállításban Jeunesse-kupa-indulást ért el (Szegeden rendezik majd a versenyt), az ifjúsági női kettesben Adonyi Sarolta és Nasz Eszter a korosztályos Európa-bajnokságon, míg az U23-asoknál Papp Dorottya és Juhász Dániel először az esseni nemzetközi versenyen indulhat, ahonnan jó eredmény esetén el lehet jutni akár a világbajnokságra is.

– Szierer János tanítványa, Matyasovszki Dániel a felnőtteknél került a válogatottba, míg az U23-asoknál ketten, az ifjúságiaknál négyen, a serdülőknél pedig öten indulhatnak az idei világeseményeken. Úgy gondolom, ez a tizenkettes létszám nagyon jó eredmény – nyilatkozta Dani Zsolt, a szegedi utánpótlás-versenyzők edzője.

Szegedi eredmények
Az EDF DÉMÁSZ-Szeged versenyzőinek eredményei, serdülők, lányok, egypár: 5. Irsai Zsuzsanna, kettes: 1. Zsigmond Zsófia, Tari Kitti, 4. Mucsi Renáta, Priváczki Laura, négyes: 2. Priváczki, Zsigmond, Mucsi, Tari, férfiak, kettes: 4. (az egység tagja) Juhász Dániel, kétpár: 2. Tápai Dániel, Benárik Dávid, négyes: 2. (az egység tagja) Becsei Bonifác, Lajkó Áron, négypár: 1. (az egység tagja) Kunstár Márk. Ifjúságiak, férfi kettes: 3. Dobai Tamás, Cseh Kristóf; férfi négyes: 3. Dobai T., Cseh K., Becsei B., Lajkó Á. férfi négypár: 3. (az egység tagjai) Kunstár M., Tápai D., Benárik D., női kettes: 1. Adonyi Sarolta, Nasz Eszter, női négyes: 3. Adonyi, Nasz, Zsigmond, Tari. Felnőttek, kettes: 3. Adonyi S., Nasz E., férfi könnyűsúlyú kétpár: 2. Molnár Máté, Meszlényi Zsolt, könnyűsúlyú négypár: 1. (az egység tagja) Juhász D.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gól- és emberhátrányban

A Merkantil Bank labdarúgó NB II 26. fordulójában a Szeged 2011-Grosics Akadémia Ajkán 1–0-ra kikapott, és a két kiállítás miatt kettős emberhátrányban fejezte be a meccset.
Tovább olvasom