Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Tizenkettőt számoltak a Pickre

Pedig minden adott volt Veszprémben, a jó hangulat, a telt ház, a Pick már a mérkőzés előtti napon elutazott, a vége azonban szegedi szempontból lesújtó lett: a címvédő szinte megalázó vereséget mért Zoran Kurtes edző csapatára.
MKB Veszprém–Pick Szeged 35–23 (17–9)
Budapest Bank férfi kézilabdaliga. Veszprém, 3000 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Veszprém: PERICS – TOMBOR 4, GÁL 6, LAPCSEVICS 2, LUSNYIKOV, Iváncsik 3 (2), EKLEMOVICS 5. Csere: Tatai (kapus), LAZAROV 10 (1), Cosma 1, Vujin 2, Gulyás 1, Pásztor 1. Edző: Zdravko Zovko.
Pick Szeged: Puljezevics – Bendó 2, Krivokapics 3, Jovanovics 1, Mezei 2, Ilyés 1, Matics 2. Csere: Szente (kapus), Djurkovics 1, Herbert, Bakos 2, Bajusz 5 (3), Sutka, Vadkerti 4. Edző: Zoran Kurtes.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3.
Az eredmény alakulása: 10. perc: 4–4, 19. p.: 10–4, 26. p.: 16–7, 42. p.: 21–15, 54. p.: 29–19, 59. p.: 34–22.
A további eredmények: Nyíregyháza–Békés 31–30, Dunaferr–Százhalombatta 35–19, PLER–Gyöngyös 24–21, Komló–Debrecen 25–29.

Vadkerti Attila is csak erőlködött a veszprémi védőfalban. Fotó: MTI
Ha babonásak a szegedi kézilabdások, akkor már rossz jelként könyvelhették volna el, amikor a szombat délelőtti edzésen Vadkerti Attilának elszakadt a cipője, úgy kellett Szegedről utána vinni egyet. Bendó Csabának az a kijelentése azonban, hogy egyáltalán nem biztos, hogy jót tett mindenkinek az egy nappal korábbi érkezés, ami miatt kizökkentette őket a megszokott életritmusukból már figyelmeztető lehetett volna.

Ilyésbe belekötöttek

A veszprémi drukkerek azzal hergelték a szegedieket, hogy Ilyés is hamarosan náluk játszik, mert tudják, hogy a válogatott átlövő már korábban előszerződést írt alá. Ez pedig annyira elszomorított néhány Pick-szurkolót, hogy amikor Ilyés a mérkőzés végén ment le a pályáról, az egyik néző megragadta a karját, magához rántva nyomdafestéket nem tűrő hangon leszidta. De kapott hideget meleget Lele Ambrus ügyvezető elnök is. A szegedi játékos azonban egyelőre kacsának tartja Veszprémbe távozásának hírét.

De ki gondolt ilyenre abban a hangulatban, mint amilyen kialakult a veszprémi sportcsarnokban, köztük mintegy meglepetésre, de legalábbis szoros mérkőzésre készülő százhúsz szegedi drukkerrel. Az első tíz percben nem is volt még gond, azonban ami azután következett, az több volt, mint a szegedi kézilabdacsapat megalázása: a fokozatosan játékba lendülő Lazarov és világszínvonalon irányító Eklemovics, valamint a villámszélső Tombor két-két, továbbá Iváncsik hetesével úgy lőtt hét gólt sorozatban a Veszprém, hogy a Pick játékosai mint a kezdők, úgy kapkodtak és hibáztak.

Puljezevics kapus is jó kezdés után egyre jobban belefásult társai eredménytelenségébe, míg a másik oldalon Perics szinte lehúzta a rolót. Az amúgy sem a harcosságukról híres szegedi átlövőkből pedig még az a kevés önbizalom is elpárolgott. Az is rövid idő alatt kiderült, hogy a titkos fegyver, Jovanovics sem hozza meg a tőle várt csapatjavulást. Látszott a mozgásán, hogy sokat kihagyott, azonban ő legalább egyetlen labdát sem adott el. Hiába kért időt Zoran Kurtes edző is, mert a távolság tovább nőtt a két csapat között. Mellé még az egyetlen nagy lelkesedéssel küzdő szegedi játékos, Vladan Matics a combjába medvepuszit kapott, s rögtön bevérzett, kezelés után sem tudott pályára lépni már.

Nyilatkozatok

Zdravko Zovko: – Eksztázisban védekeztünk. Perics remekelt, s szerintem már az első félidőben eldőlt a mérkőzés sorsa. Ezután nyugodtan készülhetünk a Kolding elleni mérkőzéseinkre.
Zoran Kurtes: – A Veszprém a mérkőzés nagy részében sokkal jobb volt, mint mi. Amikor felzárkózhattunk volna, akkor pedig ziccereket hagytunk ki. Nagyon sokat kell még dolgozni, hogy összeálljon a csapat.
Vadkerti Attila: – Sajnálom, hogy ilyen gyenge teljesítményt nyújtottam.
Lele Ambrus: – Én szégyellem magam, remélem valamennyi játékos ugyanezt teszi. Ki lehet kapni, de nem ilyen csapnivaló játékkal.

Az első harminc perc kritikáját az a néhány szegedi drukker fogalmazta meg, aki szedte a sátorfáját, és kocsiba ülve haza hajtott. Azonban bíztunk abban, hogy a szünetben Kurtes mester össze tudja rántani csapatát. Valami elképzelést tud a Pick játékába vinni. Mezei és Bajusz góljával hétre csökkent a távolság, majd amikor Ilyés az első és egyben egyetlen találatát megszerezte, azt gondoltuk, hogy na most kezdődik a felzárkózás. Azonban Vadkerti hozta a formáját, sorozatban ziccerbe került, de nagy részét elpuskázta. De nem sokkal maradt el tőle Krivokapics sem, aki az ötödik percben szerzett első szegedi találata után egyetlen találata mellé az 57. és az 59. percben szerzett újabbakat, amikor már teljesen mindegy volt...

Közben meg kell még egy sajnálatos sérülést említeni, Bakos miután a 44. percben megszerezte második gólját, olyan rosszul fogott talajt, hogy a csapatorvos, Szabó István véleménye szerint keresztszalag-szakadást szenvedett. A 48. percben még egyszer megcsillant a remény hat volt közte, hogy felzárkóznak Mezeiék, azonban jött egy négygólos veszprémi gólsorozat, s a hazai közönség máris tízet számolt (29–19) a szegediekre. Sajnos ezt még a mérkőzés végére tovább tudták folytatni.

A további eredmények: Nyíregyháza–Békés 31–30, Dunaferr–Százhalombatta 35–19, PLER–Gyöngyös 24–21, Komló–Debrecen 25–29.


Éjszakai fegyelmi

Éjjel fél egykor érkezett az újszegedi sportcsarnokba a csapatot szállító autóbusz. Ott várta a társaságot Lele Ambrus ügyvezető elnök, aki az egész csapatot tárgyalásra hívta. A sportvezető elmondta, valamennyi elnökségi tagot felhívta telefonon, s egyöntetűen az volt a javaslat, hogy ilyen teljesítmény után a vasárnapi Valladolid elleni mérkőzésre a háromezer forintos ülőhelyet kétezerre, míg a kétezres állóhelyet 1500 forintra engedik le, s a különbözetet a csapatnak kell a klub pénztárába befizetni. A két BL- mérkőzés tapasztalata alapján újabb szankció várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Azonnal igent mondtak a szegedi kötődésű sztárok

December 29-én, a Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna szegedi fináléinak napján Baróti… Tovább olvasom