Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Tízmilliót kaptak a tekések

Tízmillió forintos támogatást kapott a várostól a Szegedi TE BL- és világkupa- győztes férfi tekecsapata, így a következő egy évi működése kétharmad részben biztosított.
A szegedi közgyűlés tegnapi összejövetelén egy nagyon fontos sportkérdésben született pozitív döntés. Hüvös László sportért felelős tanácsnok sürgősségi indítványára tárgyalta a közgyűlés a Szegedi Tekézők Egyesületének tízmilliós támogatását, amely jövő június 30-áig biztosítja a csapat működését. A képviselők végül 25 igen, 3 tartózkodás és 1 nem kíséretében elfogadták az előterjesztést.

– Örülök a pozitív döntésnek, annak, hogy a tízmilliós támogatást megkaptuk, ám sajnos ez még mindig kevesebb, mint az előző támogatási összeg. Teljes erővel azon vagyunk, hogy a hiányzó összeget, az ötmillió forintot pótoljuk, előteremtsük. Az alapokra mindenesetre jó ez a tízmillió, hiszen elkezdhetünk dolgozni, és a következő évet megtervezni. Tudjuk, mi a fix, és mi az, ami hiányzik, és ennek tekintetében tárgyalunk a játékosokkal. Az biztos, hogy a költségeinket valamilyen százalékban csökkenteni kell – nyilatkozta lapunknak Karsai Ferenc, a Szegedi TE elnöke.

A csapat így megmenekült – legalábbis egy évre biztosan. Furcsa is lett volna az anyagiak hiányában elbúcsúzni attól az együttestől, amely ebben a versenyszezonban világkupát, Bajnokok Ligáját nyert, majd a hazai bajnokságban második lett, a nemrég befejeződött zalaegerszegi csapat-vb-n pedig négy játékosa is világbajnoki címet szerzett. A közgyűlés tehát értékelte azt a munkát, azt az eredménysort, amelyet a szegediek évek, sőt már évtizede folyamatosan produkálnak mind a hazai, mind a nemzetközi pályákon. Más kérdés, hogy bőven kell még azon dolgozniuk a vezetőknek, hogy az elkövetkező egy év teljesen zökkenőmentes legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Top 10: Miklerről beszélt Európa

Bár a kézilabda csapatsportág, áprilisban Mikler Roland, a Pick Szeged kapusa „egyéniben" is maradandót alkotott. Tovább olvasom